Fergeteges ízekkel vár Budapest titkos terasza

Másfél évvel ezelőtt a Beerstro 14 életet vitt az Ybl palota falai közé, majd egy igazán különleges gasztronómiai központtá nőtte ki magát a Károlyi utcában, ahol hosszú éveken át nem történt semmi.

Újdonságok a Beerstro 14 háza táján

A kraft sörök és a bisztróhangulat utánozhatatlan párosa mellett egy nem mindennapi enteriőrrel, egy lenyűgöző terasszal és állandó, valamint szezonálisan változó izgalmas fogásokkal egészül ki a Ferenciek terétől néhány percre található étterem repertoárja.

blank

Nevét a sörcsapokon található 14-féle, főként magyar kézműves sörről kapta, amely választék olykor változik, de jelentős része tartósan elérhető a kínálatban. Vitathatatlan, hogy minden sörkedvelő találhat a számára megfelelő ízvilágú és erősségű sört, hiszen a könnyű lagertől kezdve a testesebb imperial stoutig terjed a kínálat.

Mindezek mellett egy 90 tételes borlapról is válogathatunk, valamint 16-féle izgalmas koktél és gin-tonik variáció áll rendelkezésünkre.

blank

Kiváló minőségű steakek

A menü összeállításánál láthatóan fő szempont volt, hogy számos fogásnál visszaköszönjenek a marhahúsból készült ételek, melynek különböző részeit varázsolták az étlapra, az ahhoz megfelelő köretekkel és mártásokkal.

Azért a húst kevésbé kedvelőkre is gondoltak, így az étlapon jelenleg elérhető séf ajánlatában olyan egyedülálló ízkombinációkat kóstolhatunk meg előételként, mint az edamame babos, quionás, bulguros uborkaroláddal tálalt szezámmagos tonhal és a nyáron különösen jóleső hideg uborkás mangóleves avokádó salsával és fekete rizsropogóssal.

blank

Érdemes ezután a steakétlapról válogatnunk, hiszen ha valahol, a Beerstro14-nél biztosan a legjobb minőségben fogyaszthatjuk el a marhahúst, amit az általunk kívánt módon készítenek el nekünk.

Ha pedig ránk hallgattok, a barna sörben sült marhapofát nem hagyjátok ki a kóstolásból, amit bajor káposztás-burgonyás rétessel és gyömbéres uborkasalátával tesznek még izgalmasabbá.

blank

Titkos terasz egy palota belső udvarán

A bisztró egyik legfőbb éke az Ybl-palota belső udvarában található növényekkel, hangulatfényekkel, a közepén pedig egy szökőkúttal kiegészült terasz, amely idén tavasszal készült el teljesen.

A már így is figyelemreméltó terasz pedig nemrégiben egy lounge résszel egészült ki, ahol kellemes környezetben fogyaszthatjuk el a széles kínálatból választott italunkat.

blank

A Beerstro 14 nem titkolt célja tehát, hogy felébressze a budapestiekben és a külföldről érkezőkben az igényt a minőségi alkoholos italok és steakfogyasztás iránt, egy lenyűgöző környezetben, a belváros szívében.

Beerstro 14
1053 Budapest, Károlyi utca 12.
Weboldal

Ezekre a helyszínekre is érdemes ellátogatnotok idén augusztusban: