5 városfelfedezős játék, amivel megismerhetjük hazánk legszebb helyeit

Itt az ideje, hogy összeálljatok a barátokkal és hazánk különböző városainak felfedezésére induljatok! A városfelfedezős séták során izgalmas történetek köré szőtt kalandokon vehettek részt, miközben még jobban megismeritek az adott térséget. Mikor, ha nem nyáron indulnátok a felfedezésükre?

World of Adventures

A World of Adventures különböző nehézségű játékai egyszerre ötvözik a szabadulószobák kihívásait a geocaching izgalmával, Magyarország legkülönfélébb tájain. Jelenleg számtalan kaland közül választhatunk (világszerte 99-féle kaland elérhető jelenleg), amelyek közül néhányat bringával lehet teljesíteni, változó nehézségi szintekkel. Csak a telefonunkra és a játék belépőjére van szükségünk, már indulhat is az izgalmakkal teli kalandozás!

Weboldal >>

Fotó: World of Adventures Facebook

Landventure

A Landventure egy városi nyomozós játék, gyakorlatilag olyan, mint egy szabadulószoba a szabadban, melynek keretében izgalmas küldetéseken vehetünk részt. A különböző tematikákra és történetekre épülő küldetések nemcsak felejthetetlen szórakozást biztosítanak, de számos hasznos információt is tartalmaznak azokról az utcákról, amerre éppen a nyomozás folyik, így a várost egy teljesen új szemszögből ismerhetjük meg. A játékhoz pedig csupán egy mobiltelefonra és mobilnetre van szükség.

Weboldal >>

Fotó: Egy jó kép rólad – Németh Kriszti

Kipróbáltuk a Landventure nyomozós játékát a fővárosban:

Hello Város

Jelenleg már négy helyszínen, Szentendrén, Siófokon, Balatonfüreden és Pécsen is kalandra indulhatunk a Hello Város felfedezős játékainak jóvoltából. Az applikáció letöltése után ingyen elkezdhetjük a játékot, amint megtudtuk a játék kezdőpontjának helyszínét. Az első feladat megoldását követően megkapjuk a következő pontot, aztán így tovább, amíg el nem jutunk a megoldásig a különböző feladványok segítségével. Álljatok össze csapatba és kalandozzatok kedvetekre!

Weboldal >>

blank
Fotó: hellovaros Facebook

Budastep

A Budastep vezetett tematikus sétáin túl lehetőségünk van részt venni csapatban izgalmas szabadtéri szabadulós játékokon is. A játékok során nem csak az idővel, de a történettel is játszotok, eközben bejárva Budapest ezidáig kevésbé ismert oldalát. Történelmi adatok helyett városi pletykákat, érdekességeket gyűjtöttek össze számotokra, a közös munka során pedig izgalmas rejtvényeket fejthettek meg, alkothattok, játszhattok és a játék végén pedig egészen biztosan máshogy fogtok nézni Budapestre.

Weboldal >>

blank
Fotó: budastep.hu

Qulto – Városfoglaló

Ha pedig már az összeset kipróbáltuk, akár saját tematikus sétákat is megalkothatunk, az alkotásnak csak a kreativitásunk szab határt. A Qulto névre keresztelt, kulturális turizmust támogató alkalmazás azért jött létre, hogy minél többen megismerhessék hazánk helyi értékeit és kincseit. A sétákat könnyedén személyre szabhatjuk, érdekességekkel színesíthetjük és elérhetővé tehetjük bárki számára.

Weboldal >>

blank
Fotó: Shutterstock

Mutatunk nektek még egy igazán izgalmas sétát Budapesten: