A Balaton déli partjának kincsei: 5 lenyűgöző látnivaló Kőröshegyen

A Balaton vizétől egy karnyújtásnyira, Balatonföldvár közvetlen szomszédságában terül el Kőröshegy barátságos települése, amely apró mérete ellenére remek úti cél könnyed nyári kiruccanásokhoz.

Kőröshegyi völgyhíd

A majd két kilométer hosszú Kőröshegyi völgyhidat Közép-Európa leghosszabb viaduktjaként tartjuk számon. Nevét Kőröshegy piciny településéről kapta, melynek déli szomszédságában magasodik a falu jelképévé vált híd. A festői völgyben fekvő Kőröshegy felett elhaladó M7-es autópálya és viaduktja a község több pontjáról is pazarul fest.

Fotó: Peter Leyer – Photo & Video

Völgyhídi halastavak

A viadukt lábánál panorámás horgásztóra bukkanhatunk, amelyet a híres magyar vadász, utazó, író, Széchenyi Zsigmond alakíttatott ki vadászkastélyának 30 hektáros területén. Ugyan a kastélyt felújították, egyelőre még nem látogatható, a Völgyhídi halastavak viszont igazi horgászparadicsomként várja a békés környezetben kikapcsolódni vágyókat.

Tovább a weboldalra >>

Fotó: László Orsolya

Kékajtó Borászat és Szőlőbirtok

Utánozhatatlan élményben lehet része azoknak, akik részt vesznek a Kékajtó Borászat és Szőlőbirtok varázslatos borkóstolóján! A mennyei borok a völgyhíd ölelésében fekvő területek szőlőiből készülnek, melyeket a borkóstolókon helyi termelők finomságai és a somogyi lankákra nyíló páratlan panoráma tesz felejthetetlenné.

Tovább a weboldalra >>

blank
Fotó: Kékajtó Borászat és Szőlőbirtok Facebook

A Falu Háza

Megannyi izgalmas programmal vár idén nyáron a felújított Falu Háza Kőröshegyen! Kicsik és nagyok is biztosan megtalálják majd a nekik tetsző kikapcsolódást a színes programkavalkádban, amely egyszerre vonultat fel kulturális, gasztronómiai, gyermek- és sportprogramokat. Sőt mi több, a szabadtéri színpadon kihagyhatatlan nyáresti koncertélményekben lehet részünk.

Tovább a Facebookra >>

blank
Fotó: A FALU HÁZA – Kőröshegy Dél-Balaton Facebook

Kőröshegyi Levendulás

A viadukt mellett ugyancsak Kőröshegy szimbólumaként emlegetik a Balaton panorámás levendulamezőjét, amely minden évben tárt karokkal várja a virágszüretre érkezőket. Júniustól egészen augusztus végéig gyönyörködhetünk a lilába borult birtok ámulatba ejtő látványában, és persze haza is vihetünk a levendulából egy csokorra valót.

Tovább a weboldalra >>

blank
Fotó: Kerekes Norbert

További kihagyhatatlan látnivaló a Balaton déli partján: