Két év után ismét zakatol a Bükk-vidék vadregényes erdei kisvasútja

Két évet felölelő karbantartási munkákat követően június első napjaiban újra sínekre gördült a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút kétszerelvényes kisvonata.

Fotó: VasMag Vasútbarát Magazin

A vasút szerelmeseinek nagy-nagy örömére június első napjaiban ismét útjára indult a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút vasparipája.

A menetrend szerint közlekedő járat két év után gördült ismét sínekre, megörvendeztetve a közelről és távolról érkező kisvasutak rajongóit.

A csaknem 5 kilométer hosszan közlekedő kisvasút a Bükk-vidék vadregényes erdei és hegyi vonalait járja be. A felújított, kétkocsis szerelvény Felsőtárkány Fűtőháztól indul, útba ejti a Szikla-forrást, az Egeresvölgy-Varróház megállót, végül pedig a Stimecz-házat.

Fotó: VasMag Vasútbarát Magazin

Mondanunk sem kell talán, hogy minden megálló számtalan felfedezésre váró kiránduló- és túralehetőséget tartogat. Feltárulnak a Hidegkúti-völgy rejtett kincsei, de források, vadaspark és tanösvény is várják a feltöltődni vágyókat.

A szerelvények június 3. és november 1. között szabad és munkaszüneti napokon közlekednek, június 30. és augusztus 30. között azonban szerdánként, csütörtökönként és péntekenként is szállítják az utasokat.

A pontos menetrendet, a jegyárakat és a további tudnivalókat ide kattintva az Egererdő Zrt. oldalán találjátok.

Ha további különleges vasúti helyszíneken csillapítanátok rajongásotok: