Zamatos borokkal és kihagyhatatlan programokkal várnak a Badacsony páratlan szépségű tájain

A hagyományteremtő céllal útjára indult közkedvelt rendezvénysorozat, a Bortriatlon fókuszában idén a borvidék három ikonikus szőlőfajtája, a szürkebarát, a kéknyelű és az olaszrizling áll.

A rendezvény a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület szakembereinek koordinálásával és a terület borászainak példaértékű közreműködésével kerül évek óta megrendezésre.

Folytatva a már jól bevált hagyományt, a szervezők a kiváló badacsonyi borok mellett most is színes programokkal, értékes nyereményekkel, kedvezményekkel, és számtalan meglepetéssel várják az érdeklődőket.

Sőt, extra jutalomként most Badacsonyi Borbarát oklevelek is gazdára várnak, akik pedig egy hétvégén minden pincét meglátogatnak, jutalmul ingyenesen vehetnek részt egy, a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület által szervezett szakvezetéses bortúrán.

A Bortriatlonban részt vevő hét pincészetnél május 19-21. között a Szürkebarát Hétvégére, június 16-18. között a Kéknyelű Zsendülésre, míg október 13-15. között a Rizling Vakációra várják a borkedvelőket.

A Bortriatlon alkalmával a pincék, teraszok ismét megtelnek zenével és jó kedvvel, finom falatokkal, és a Badacsony vulkáni talaján született különleges borok csábítanak látogatásra, miközben az érdeklődők a festői táj szépségében is gyönyörködhetnek.

A helyszínek közötti közlekedés megkönnyítése céljából a szervezők a szombati napokon ingyenes transzferjáratokat biztosítanak a látogatóknak.

A Bortriatlon 2023-as helyszínei és programjai:

Badacsony

Badacsonytomaj

Badacsonyörs

További információk a részletes programról és jegyvásárlás az alábbi linken.

A boros élmények után fedezzétek fel a Balaton bűbájos tavait: