Lenyűgöző fényshow ragyogja be Budapest szabadtéri szoborparkját

A szocialista szoboróriásokat és emlékhelyeket bemutató, budapesti Memento Park néhány napig különleges fényárban úszik majd a Secret Mapping Experiment csapatának jóvoltából.

Fotó: Secret Mapping Experiment Facebook

Május 5. és 7. között lenyűgöző vizuális elemekkel varázsolják el a Memento Park szabadtéri múzeumának egyedülálló gyűjteményét.

A Secret Mapping Experiment az elmúlt években számtalan ikonikus hazai és külföldi helyszínen készített ehhez hasonló vizuális kompozíciókat, melyek így teljesen új perspektívába helyezték a tereket.

Fotó: Secret Mapping Experiment Facebook

A parkban 41 szobrot és emlékművet járhatunk végig, eközben pedig történelmünk egy jelentős korszakát ismerhetjük meg, a fényárnak köszönhetően egy egészen más szemszögből.

A kiállítást Zubreczki Dávid építészeti mesemondó nyitja meg május 5-én, másnap este 8 órától pedig az alkotók mesélnek majd az egyes vizuális elemekről egy tárlatvezetés keretein belül.

blank
Fotó: Secret Mapping Experiment Facebook

Amennyiben szeretnétek elcsípni a fényinstallációkat, akkor érdemes a 19:30-as kapunyitásra érkeznetek, ugyanis a fényfestés sötétedés után, 20 órától 23:30-ig lesz látható a helyszínen.

További információkért kattints IDE!

Mutatunk néhány felfedezni való kincset a szoborpark környékén: