14 lenyűgöző ünnepi fényfestés országszerte, ami bearanyozza a decemberi estéket

Az adventi időszakban a karácsonyi fények mellett több alkalommal is gyönyörködhetünk ünnepi fényfestésben is. Mutatjuk, merre induljatok, ha meglesnétek, hogyan öltik magukra legszebb fényruháikat az épületek.

Fényfestés Budapesten és környékén

Fényfestés a Bazilikánál

Fényinstallációkkal, korcsolyapályával, szefliponttal és igazi karácsonyi hangulattal kényezteti a belvárosban járókat a Bazilika előtt szerveződött ünnepi forgatag. A Bazilika homlokzatára vetített fényfestés minden nap 17:30-kor veszi kezdetét, ettől kezdve pedig félóránként kápráztatja el az adventi vásárban nézelődőket. Addig pedig, míg épp a fényfestésre várakoztok, a szelfipontról ti magatok is varázsolhattok egyedi mintát a Bazilika homlokzatára.

További információk >>>

Fotó: Adventi Ünnep a Bazilikánál Facebook-oldala

Adventi fényfestés // 3K Kaszásdűlői Kulturális Központ

Egyetlen nap alkalmával különösen, mégpedig december 16-án érdemes lesz a 3K Kaszásdűlői Kulturális Központ felé sétálni. Ezen a napon ugyanis 17 és 18:30 között adventi fényfestés keretében ünnepi fényekbe öltöztetik a Pethe Ferenc téren álló központ épületét.

Tovább az eseményre >>>

Fotó: 3K Kaszásdűlői Kulturális Központ Facebook-oldala

Varázslatos ünnepi fényfestés // Erzsébetliget

A XVI. kerületi Erzsébetliget is bővelkedik majd ünnepi fényfestésben az adventi hétvégék alkalmával. Advent második és harmadik vasárnapján, vagyis december 10-én és 17-én az ingyenes programok sokaságában megpihenve kicsit 16 és 20 óra között gyönyörködhettek a varázslatos ünnepi fényfestésben.

További információk >>>

Adventi fényfestés // Biatorbágy

A biatorbágyi Faluház is magára ölti legszebb fényruháját december 9-én 17 és 20 óra között. Az Angyalfia vásár keretében a Fényszínház előadásában lesz látható a mesés fényfestés az épület homlokzatán.

Tovább az eseményre >>>

Szilveszteri fényfestés // Szentendre

Négy év után először ismét megrendezik Szentendre szilveszteri Csavard fel a Főteret! elnevezésű rendezvényét. Az év utolsó napját a program keretében fergeteges utcabállal, továbbá meseszép fényfestéssel búcsúztathatjátok a város Fő terén.

Tovább az eseményre >>>

blank
Fotó: Advent Szentendrén Facebook-oldala

Fényfestés országszerte

Adventi fényfestés // Balatonfüred

Különleges napnak ígérkezik december 13-a Balatonfüreden. Ezen a szerdai napon ugyanis, 17 és 18 óra között nem más, mint ovisok és iskolások rajzai öltöztetik ünnepi díszbe a Balatonfüredi Református Általános Iskola és Óvoda épületének homlokzatát.

Fényfestés és holdfénytúra a Folly Arborétumban // Badacsonyörs

A badacsonyörsi Folly Arborétumban decemberben több alkalommal is indul vezetett séta, fényfestéssel a főszerepben. A mesés fényanimációknak köszönhetően az arborétum 8 helyszínén új életre kelnek a kert ikonikus fái, növényei, mely decemberben a Folly karácsonyi fényeivel válik teljessé és utánozhatatlan élménnyé.

Tovább az eseményre >>>

Adventi fényjáték // Győr

Adventi fényjátékkal kedveskedik Győr városa az adventi vásári forgatagba érkezőknek. A Széchenyi téren megelevenedő fényfestés a hét minden napján 17 óra kor veszi kezdetét, ezt követően pedig óránként nyűgözi le a három folyó városának vendégeit.

További információk >>>

blank
Fotó: Győr Város hivatalos oldala Facebook-oldala

Fényfestés // Szentes

December 1-én kigyúltak Szentes városának mesés ünnepi fényei, ahol az adventi időszakban több mint 40 programot kínál a családok számára a Szentesi Művelődési Központ. Egyik közülük a a december 15-én megrendezésre kerülő fényfestés a Kossuth téren, mely az adventi vásár megnyitóján is már nagy sikernek örvendett.

További információk >>>

blank
Fotó: Szentesi Mozaik Facebook-oldala

Ünnepi fényfestés a Várkerületen // Sopron

Több decemberi este alkalmával is érdemes lesz a soproni Várkerületre emelni a tekintetünket. Decemberi esték alkalmával 17 és 20 óra között a fényfestés mesés látványában lehet részük mindazoknak, akik épp a hűség városában töltik az ünnepvárás időszakát.

További információk >>>

blank
Fotó: Sopron Régió – Tourinform Sopron Facebook-oldala

Fényfestés a Dísz téren // Zalaegerszeg

Az idei zalaegerszegi adventi vásár minden korábbinál több ünnepi fénnyel ünnepli az adventi várakozást. A fényben fürdő belváros mellett december 1-től a Dísz tért körbeölelő épületek is karácsonyi hangulatú fényfestéssel válnak igazán ünnepivé.

További információk >>>

blank
Fotó: zalaegerszeg.hu/Seres Péter

Fényfestés a XII. Adventi Kézműves- és Mesevásáron // Pécs

Pécs belvárosa sem marad ünnepi fények és varázslatos karácsonyi fényfestés nélkül. A számtalan hangulatos programmal, kézműves vásárral, gasztroudvarral kecsegtető Adventi Kézműves- és Mesevásáron fényfestés és fényjátékkal kiegészülő adventi koncert varázsol ünnepi hangulatot.

Tovább az eseményre >>>

blank
Fotó: Advent Pécs Facebook-oldala

Fényfestés a templomon // Encs

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Encs kisvárosában hangulatos adventi programok sokaságával várják a hangolódni vágyókat. December 23-án 16 és 21 óra között többek között magára ölti majd ünnepi fényruháját a Encsi Szent Anna Római katolikus templom is.

Tovább az eseményre >>>

Lenyűgöző fényinstallációk Miskolcon

A hangulatos korcsolyapályán, a mesebeli fényvillamoson és a város ünnepi fényein túl is lesz még miért Miskolcra látogatni az adventi időszakban. December 23-ig bezárólag minden nap sötétedés után, fényinstallációk varázsolják széppé a Szent István tér falfelületének és a Polgármesteri Hivatal épületének homlokzatát.

blank
Fotó: MiskolcOn Facebook-oldala

Ha a fények mellett karácsonyi csodavilágokban merülnétek el: