5 fantasztikus reggelizőhely Veszprémben, ahol méltóképp indíthatjátok a napot

A királynék városa, Veszprém nemcsak kitűnő programokban és előadókban dúskál mostanság, de fantasztikus reggelizőhelyekben is, ahol méltóképp indíthatjátok a napot.

KUNSZT!

Veszprém első és máig egyetlen dizájnbolt, galéria és bisztró-kávézó fúziója minden kétséget kizáróan tökéletes a napindításra. Reggeli kínálatukban nemcsak az olyan fogásokat találjátok meg, mint a legnépszerűbb tojásételek, a kiadós angol reggeli vagy a buggyantott tojással megkoronázott Eggs Benedict, de vegán tejberizzsel és gombás toasttal is indíthatjátok náluk a veszprémi napotokat. Ha a kiváló kávé mellé pedig valami újdonságot is kóstolnátok, a croissanttésztából készült gofri és a Tunacado szendvics biztos sok örömteli pillanatot okoz majd.

8200 Veszprém, Óváros tér 1. | Weboldal | Facebook

Fotó: Bujnovzsky Tamás/kunsztveszprem.hu

Makmoiselle pékség

Nemrégiben ünnepelte harmadik születésnapját Veszprém első kovászos péksége, a népszerű Makmoiselle. A bioliszttel és többnyire bioalapanyagokkal, francia és belga vaj felhasználásával és hozzáadott szeretettel készült péktermékeik városszerte híresek. A családi pékség egyik legnépszerűbb terméke a belga csokoládéval készült kakaós csiga és az ikonikussá vált kívül-belül mákos kifli, ami mellől a legkevésbé sem hiányozhat a napindító kávé. Finomságaikat kérhetitek elvitelre, de talán mégis helyben fogyasztva a legjobb, ha még azon nyomban repetára vágynátok.

8200 Veszprém, Megyeház tér 2. | Facebook

blank
Fotó: Makmoiselle Facebook-oldala

Pekedli Szatócsbolt

A Veszprém szívében található Pekedli Szatócsboltban mindent megtaláltok, amire csak a háztartásban szükség lehet, sőt még annál többet is. A város termelői élelmiszerboltjába ugyanis bájos kis terasz és termelői finomságokkal megpakolt tálak hívogatják a reggelizni vágyókat. Friss kovászos kenyér, sajt, sonka és kolbász, tepertő és választható savanyúság is kerül itt a deszkákra, melyek mellé különösen jólesik egy-egy korty kávé vagy termelői ital. Ha pedig mindaz, amit kóstoltatok, ízlett, ne felejtsetek el bevásárolni belőle!

8200 Veszprém, Rákóczi Ferenc u. 1. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Pekedli Szatócsbolt Facebook-oldala

Derce Pékbisztró

Polcokon sorakozó finomságok, vadkovászos kenyerek és pultból ki-kikacsintó péksütemények sorakoznak a Derce Pékbisztróban egymás után. Ha épp nem siettek haza kezetekben a Derce finomságaival, érdemes náluk egy pillanatra megállni és ha úgy van, reggelizni egy jót. Tekeresvölgyi sajtokkal és kencékkel kenhetitek meg a frissen szelt kovászos kenyereket, mellé specialty kávét kortyolhattok, miközben szemeztek a tartokkal, csigákkal és galette-ekkel. Termékeikkel a Pekedliben és az Óvárosi Piacon is találkozhattok, titkukat pedig workshopokon tanulhatjátok el.

8200 Veszprém, Deák Ferenc u. 2. | Facebook

blank
Fotó: Derce Pékbisztró Facebook-oldala

Füge Fagyiudvar és Kávézó

Hangulatos, mediterrán udvarban, Veszprém belvárosában találjátok friss croissantillattal körbelengve a Füge Fagyiudvar és Kávézót. A hét bármely napján kérhettek itt reggeli kávétok mellé mennyei, szezonális süteményeket, naponta változó szendvicskínálatból csemegézhettek, de házi túrós táskával is megadhatjátok a napnak a kellő löketet. Egyre azonban érdemes lesz figyelnetek: a reggelit követően feltétlenül hagyjatok helyet néhány gombóc eredeti, kézműves fagyinak is!

8200 Veszprém, Rákóczi Ferenc u. 3. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: fugefagyi.hu

Ha Veszprém után a Balatonnál folytatnátok a gasztrokalandozást: