Megszokott reggelikkel és mennyei bisztrókonyhával vár Óbuda legújabb francia péksége

A mára 15 üzlettel büszkélkedő à table! úgy gondolta, Budapest belvárosát elhagyva is van helye a lassú reggeleknek és francia ízeknek. Nyitottak hát egy újabb üzletet – ezúttal a Kolosy téren -, ahol a reggelik és a már jól megszokott pékáruk mellett ebédre és vacsorára is izgalmas finomságokkal készülnek nektek.

Az autentikus francia kenyereiről, péksüteményeiről, desszertjeiről és fagylaltjairól híres à table! története egy, a Retek utcában található pékség tulajdonosa és Anthony Lecaude francia pékmester találkozásával kezdődött 2011 tavaszán.

Az első à table! üzlet épp itt, a Fény utcai piac szomszédságában nyílt meg, a pékség sikere pedig arra sarkallta a két alapítót, hogy további üzletekkel vigyék hírét a francia vidék gasztronómiai értékeinek.

Így lehet, hogy mára a kiváló, francia és magyar alapanyagokból, frissen, modern konyhatechnológiával készült kézműves, francia finomságokat egész napos reggelik keretében kínáló à table! boulangerie – pâtisserie üzleteit Budapesten és környékén 15 helyen találhatjátok meg.

Újonnan nyílt, Kolosy téri üzletükbe ráadásul nem csak a brunch-okért, kedvenc francia péksüteményeitekért és desszertjeitekért lesz érdemes ellátogatni. Egy gyors ebédre vagy vacsorára francia ételeket is kérhettek kínálatukból, melyeket egy-egy pohár kiváló francia és olasz borral tehettek teljessé.

Ha a croissant szerelemesei vagytok és mindenetek a brunch, úgy az à table! újdonsága, a Croissant Benedict minden bizonnyal előkelő helyet foglal majd el a szívetekben.

Izgalmas újdonságukban a francia vajjal készült légies croissant-ba előbb szarvasgombával vagy aszalt paradicsommal ízesített sajtkrém, majd különböző sonkák, szalámik vagy füstölt lazac kerül.

Az így elkészült szendvicsbe buggyantott tojást rejtenek, amit végül házi készítésű hollandi mártással nyakon öntve koronáznak meg.

Idén tavasszal természetesen az édesszájú vendégek sem maradnak újdonság nélkül, hiszen a francia cukrászat egyik legismertebb képviselőjét, az eclair fánkot étcsokoládékrémmel, citrusos karamellkrémmel, valamint pisztáciás-feketeribizli-lekváros változatban kóstolhatjátok meg.

Elérhetőség:
à table! Kolosy tér
1037 Budapest, Szépvölgyi út 15.
Facebook-oldal

Ha a Kolosy téri francia reggeli után kedvetek támadna felfedezni Óbudát: