15 különleges program Budapesten a Föld napja alkalmából // 2023

2023-ban szombatra esik a Föld napja, így árpilis 22-én változatos programok várnak rátok Budapesten és környékén: séták, előadások, filmvetítések, koncertek, bulik és persze bringás felvonulás is. 

Föld Napja ● Interaktív családi nap a Magyar Természettudományi Múzeumban

A Magyar Természettudományi Múzeum munkatársai a Föld Napja alkalmából interaktív játékos családi programokkal, tudományos bemutatókkal, mézkóstolóval várnak titeket.

Facebook esemény >> 

Ezerarcú természet – Föld napja a Nemzeti Botanikus Kertben // Vácrátót

Idén tavasszal nem csak 50 ezer elültetett tulipánhagymával és 40-50 féle nárciszfajtával várják a kikapcsolódni vágyókat, hanem egy remek családi programmal is. A Botanikus Kert 15 pontján interaktív foglalkozásokkal várják a felnőtteket és gyerekeket.

Facebook-esemény >> 

Fotó: Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót (Facebook)

Föld Napja a Panoráma Sportközpontban

Faültetés, szemétszedés, szakmai előadások, játékos sport programok, piknikkosár szépségverseny, bringa szépségverseny, nyuszimotoros és kismotoros száguldó verseny és kézműves asztal is vár rátok a Panoráma Sportközpont játszótere melletti zöldterületen.

Facebook esemény >> 

Föld Fesztivál az Állatkertben

A háromnapos rendezvény során találkozhatnak a Vadállatmentő Központ állataival, megtudhatjátok, miért olyan fontos a talaj és a benne élő állatok és növények. Változatos programokon keresztül hívják fel a figyelmet a biodiverzitásra, a fenntartható értékekre és az újrahasznosítás fontosságára.

Facebook esemény >> 

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert (Facebook)

Föld napja a Normafán – játékos erdei séta a legkisebb természetbúvároknak

A másfél-kétórás erdei séta alkalmával az ÖSVÉNY Oktatóközpont munkatársai vezetnek titeket végig egy természetismereti úton, ahol állomásonként játékos feladatokkal mutatják be a minket körülvevő növény- és állatvilágot.

Facebook-esemény >> 

Egy vízparti túra is szuper program lehet ezen a napon:

Föld napja a Pál-völgyi-barlang kőfejtőjében

A Pál-völgyi kőfejtőben természetismereti programkavalkáddal várják a családokat szombaton. Lesz hulladékcsökkentési, barlangi mentési és állatbemutató, valamint kézműves foglalkozás, természetismereti hétpróba játék és kézműves vásár is.

Facebook esemény >>  

Föld napi vizes séta és halfauna felmérés a Rákos-pataknál

Séta a Rákos-patak partján, amelynek végén Szendőfi Balázs halkutató, természetfilmes, zenész segítségével fedezhetitek fel, milyen halak is vannak a patakban.

Facebook esemény >> 

A Föld napja
Fotó: Zöld XVII (Facebook)

MagNet matiné a Föld napján: Műanyag égbolt – nyilvános&ingyenes filmvetítés és beszélgetés

Szombaton 13 órától egy nyilvános mozizásra várnak titeket a MagNet Közösségi Házba. Nézzétek meg együtt a Műanyag égbolt című animációs sci-fit! A 110 perces film után beszélgetés lesz az alkotók közül Szabó Sarolta és Bánóczki Tibor rendezőpárossal és Ámon Adával, a főpolgármester klímaügyi főtanácsadójával – s egyben a film egyik statisztájával.

Facebook esemény >>  

Egészséges kert, Kert és egészség a Föld napján

A rendezvényen segítséget kaphattok abban, hogyan érdemes fenntartható veteményest kialakítani, vagyis miként lehet víztakarékosan, gyomlálás nélkül, mégis gyommentesen kertet művelni az egymást segítő növények ismeretében.

Facebook esemény >>  

A Föld napja 2023 Budapest
Fotó: Közösségi Kertek (Facebook)

Föld napi Öko műhely és palántavásár // Mány

A Szent Ferenc Kertműhely Föld napi rendezvényének fókuszában a talaj lesz idén. Székely Gyöngyvér, a Biokiskert vezetője segít nektek megérteni a talaj működését. A gyerekeket kézműves programok és játékos vetélkedők, a családokat ökoolimpia, az ínyaceket humusz bár várja.

Facebook esemény >>  

Föld Napja Ferencvárosban – Ingyenes, ismeretterjesztő, interaktív programsorozat

Programsorozat két helyszínen (a Bakáts téren és a József Attila lakótelepen) délután 13-18 óráig a klímavédelem, fenntarthatóság és környezetvédelem jegyében. Újrahasznosító kézműves foglalkozások, ökoshow, interaktív kiállítás és bemutató, zöld kvíz, valamint koncert is vár benneteket.

Facebook-esemény >> 

I bike Budapest bringás felvonulás

A Föld napja alkalmából április 22-én úgy tekerhettek át a fővároson, ahogy máskor nem lehet. Az I bike Budapest örömtekerése egyben demonstráció egy olyan Budapestért, ahol mindenki biciklire tud ülni. Találkozó 16 órakor a Hősök terén, majd 18 órakor közös bringaemelés a margitszigeti Alsó-nagyréten.

Facebook-esemény >> 

Föld napja programok Budapest
Fotó: I bike Budapest (Facebook)

Zöld Rakpart – I Bike BP after

A felvonulás után afterparty vár benneteket DJ-kkel a Duna pesti rakpartján. Kinyit a 2-es villamos alatti Viadukt tér is, ahol a Népliget tájépítészeti tervpályázatának összes díjazott pályaműve megtekinthető.

Facebook-esemény >>

Klasszikusok a Föld napján – Négy őselem

A Föld napján a négy alapelemet – víz, tűz, föld, levegő – járhatjátok körbe a zene nyelvén. Milyennek hallotta Händel a Temze csobogását, Strauss a Duna hullámzását, hogyan tudja szinte láthatóvá tenni Sibelius a tengerek zúgását? A koncerten Debussy szemével láthatjátok a felhők vonulását, Mendelssohn zenéjén keresztül ismerhetitek meg a Hebridák szikláit és Liszt Ferenc dallamain keresztül élhetitek át Prométheusz szenvedését, aki a tűzzel ajándékozta meg a mitológia szerint az emberiséget.

Facebook esemény >>

NightRide – Föld napja

Össznépi tekerés a Föld napjának estjén. Tarts velük, ha nem láttad még Budapest éjszakai arcát két kerékről,vagy ha láttad már sokszor (és imádod), akkor azért!

Facebook esemény >>  

Budapesti programok a Föld napján 2023
Fotó: NightRide Budapest (Facebook)

További budapesti programok a hétvégén: