40+ kihagyhatatlan hétvégi program Budapesten és környékén – 2023. április 13-16.

Áprilisban is számtalan izgalmas hétvégi program vár benneteket Budapesten. Koncertek, workshopok, filmvetítések, kiállítások, séták, túrák, családi programok, piaci élmények – mindből találhattok válogatásunkban.

Többnapos hétvégi programok Budapesten és környékén

Budapest Arcai // Városháza Park (egész hétvégén)

A Budapest FotóFesztivál és a Budapesti Tavaszi Fesztivál együttműködésében valósulhat meg az ingyenes, szabadtéri Budapest arcai kiállítás, amelyet április 7-től 23-ig tekinthetnek meg az érdeklődők a Deák Ferenc téri Városháza parkban. A köztéri tárlat fókuszában öt kortárs magyar fotográfus alkotásai állnak, akik a fővárosi emberekről, vagyis rólunk készítettek rendhagyó fényképeket.

Facebook-esemény >> 

Hétvégi programok Budapesten 2023 április
Fotó: Déri Miklós, Vásárcsarnok

Budapest Ritmo (szombatig)

Idén se maradhat el a régió vezető világzenei fesztiválja, a Budapest Ritmo, amelynek köszönhetően Európától Afrikáig, Izlandtól Kubáig, a Balkántól Ciprusig indulhatunk zenei felfedezőútra. A négynapos fesztiválon a fergeteges koncertek mellett szakmai programok is várják a műfaj iránt érdeklődőket: a Magyar Zene Házában komoly és kurrens témákat boncolgató panelbeszélgetések, a Toldi Moziban zenei tematikájú dokumentumfilmek, a Szimpla Kertben pedig ingyenes showcase-koncertek várják a közönséget. A hétvégén a féktelen ritmusok játsszák majd a főszerepet: április 14-15-én az Akvárium Klubban és az Erzsébet téren fellépő előadók biztosan mindenkit kizökkentenek a zenei komfortzónájából.

További részletek >> 

Oldtimer Show // Magyar Vasúttörténeti Park (péntek-vasárnap)

Az autórajongók áprilisi bakancslistáján biztosan előkelő helyen szerepel az évről érvre nagy sikert arató Oldtimer Show. A három napos családbarát rendezvény minden korosztályt kielégítő programkínálattal várja az érdeklődőket, többek között oldtimer autók és motorok, veterán autóbuszok, teherautók és traktorok, katonai járművek, hazai és külföldi kuriózumok sorakoznak fel a Vasúttörténeti Park főattrakciói mellett, de számíthattok még tuningautó-kiállításra és magát Villám McQueent is megcsodálhatjátok. A kézműves és hagyományőrző programok mellett, idén vadnyugati cowboy kaszkadőrök szórakoztatják a közönséget az állatsimogatók szomszédságában.

Hétvégi programok Budapest 2023 április
Fotó: Oldtimer Show (Facebook)

27. Lurdy Házi ÁsványBörze és Geo Napok (péntek-vasárnap)

Ismeretterjesztő programokkal és előadásokkal fűszerezett három napos ásványbörze a Lurdy Házban.

Facebook-esemény >> 

Budapest Garden Nyitóhétvége (péntek-vasárnap)

Ingyenes programok garmadájával indítja a szezont a Budapest Garden április 14-16. között. A család apraját-nagyját szeretettel várják az óbudai szabadtéri komplexumban, ahol a gyerekek egész nap ugrálhatnak a trambulinparkban, játszhatnak az ugrálóvárban, illetve görkorcsolyázhatnak és gördeszkázhatnak a skate parkban. Nyitva lesz természetesen a tűzoltópark is, ahol kipróbálhatják magukat a mini tűzoltók. Ingyenesen lehet használni a sportpályák mindegyikét, a felnőtteket emellett fröccsbár és koktélworkshop is várja.

Tovább a részletes programokra >>

További szuper ingyenes programok Budapesten:

Sakura ünnep // ELTE Füvészkert (szombat-vasárnap)

Idén április 15-16. és 22-23. között tartják meg az ELTE Füvészkert éves eseményét, a Sakura ünnepet. A négynapos rendezvény a japán cseresznyefa áprilisi virágzásához, valamint Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik, melynek során pokrócokon piknikezve gyönyörködhetünk a virágzásban.

Facebook-esemény >> 

Budapesti programok áprilisban
Foto: Füvészkert (Facebook)

Budapesti programok csütörtökön (2023. április 13.)

Mire jó a vers?

A K11 Művészeti és Kulturális Központ ad otthont április 13-án Szabó T. Anna, Molnár Krisztina Rita és Nyáry Krisztián játékos költészetnapi találkozójának. Az est ötlete egy gondolat körül bontakozik ki, mégpedig, hogy a vers: játék. A részt vevő költők, írók játszanak a formával, a dallammal, a műfajokkal.

További részletek >> 

„Itt van a város, vagyunk lakói…. “ Budapest 150 / A Budapest FotóFesztivál kiállítása – megnyitó

A Kiscelli Múzeumban rendezett kiállítás képeinek alkotói a fotográfia több műfaját képviselik: autonóm fotóművészek, dokumentarista fotográfusok, fotóriporterek, akik különböző irányból reflektálnak arra a komplex településformára, amelyet városnak – jelen esetben Budapestnek nevezünk.

Facebook-esemény >> 

A tanú // Bem Mozi

A Bacsó Péter által 1969-ben rendezett, betiltása miatt 10 évig dobozban lévő, hivatalosan 1979-ben bemutatott egész estés magyar film a Bem Moziban.

Facebook-esemény >> 

A Kéknyúl tavaszi klubkoncertje a Muzikumban

Sok fúvós, egy amerikai énekhang és egy hatalmas Hammond orgona – ezek jellemzik a Kéknyúl zenéjét. Ha szereted a soult, és szívesen táncolsz funkritmusokra, akkor ez az este neked szól!

Facebook-esemény >> 

15. KOBUCI Nyitóbuli // Zuboly

A kortárs folk-jazz-hiphop-underground színtér egyik legeredetibb zenekarának koncertjével nyit meg idén a Kobuci.

Facebook-esemény >> 

Budapesti programok pénteken (2023. április 14.)

Tavaszi Zsendülés a Lumenben

Boros buli és vásár délutántól zárásig a Nagy Lumenben. A Zsendülés – Veraison, azaz a tokaji Mád és Tállya három pincéjének kollektívája ismét Budapestre hozza az aktuális évjáratokat.

Facebook-esemény >> 

Külföldönkívüliek koncert + Versformansz // Dobozi 21

A 2016 októbere óta működő zörej-, experimentális- és szabadimprovizációs zenét játszó Külföldönkívüliek a hazai underground szcéna karizmatikus egyéniségeiből áll. A gravitációs hullámok vagy a kvantum-összefonódás megtapasztalása és a féregjáratokon át történő csillagközi űrutazás helyett koncertjeiken a lélek végtelen pszichokozmoszában – pszichonauta vezetőkként és határokat nem ismerve – kalauzolnak át minket a lehetséges világok legjobbjain.

Facebook-esemény >> 

Best of Bowie Acoustic ★ Let’s Dance Party // Úri Muri (2023. április 14.)

David Bowie Let’s Dance című albumának 40. születésnapján egy egészen különleges programmal várnak benneteket az Úri Muriban. Az este során Best of Bowie Acoustic koncerttel és hajnalig tartó, ingyenes Let’s Dance Partyval készülnek nektek, elrepítve titeket a ’70-es és ’80-as évek Angliájába.

Facebook-esemény >> 

Koncertek Budapesten - Bowie Acoustic by Cosmic Maze
Bowie Acoustic by Cosmic Maze

Tündérvese Visszatérő /// vendég: Feed The Mogul x Aviary @ Gödör

Új felállásban tér vissza a Tündérvese, az eddigi leghosszabb, legbetegebb szettel. Vendégeik a Feed The Mogul és az Aviary lesznek ezen az estén.

Facebook-esemény >> 

Szombati programok Budapesten és környékén (2023. április 15.)

Szülinapi ünnepi piacozás római légiósokkal

Különleges piacozásra invitálják a kicsiket és nagyokat: a Római 6 éves születésnapja alkalmából légiósok és bohóc is vár benneteket szombat délelőtt.

Facebook-esemény >>

Budapesti programok a hétvégén
Fotó: Római parti Piac (Facebook)

ErdőTekergő Túra

A Péterhalmi erdőben várnak minden 4-14 éves tekergőt, aki szeretne eltölteni egy izgalmas, kalandokban gazdag délelőttöt, ahol fejlődhet, kiabálhat, sarazhat és mindenfélét gyűjthet az erdőben.

Facebook-esemény >> 

Egy túra mindig szuper hétvégi program:

Tücskös kirándulás a Hárs-hegyen

Farkas Beával, a GreenWalks Budapest szakképzett túravezetőjével bejárhatjátok a Hárs-hegy nevezetességeit. Többek között hallhattok történeteket a Gyermekvasútról, Mátyás királyról, a egykori pálos kolostorról és a fehér barátokról, eljuthattok egy kőfejtőbe, egy barlangba és két kilátóba is felmászhattok. A túrákat 3-8 éves kisgyerekes családoknak ajánlják.

Facebook-esemény >> 

Kutyás kirándulás változatos feladatokkal – Sorrento-sziklák

Kb. 8 km-es 3 órás kirándulás keresős játékokkal és csodálatos panorámákkal. Az eseményre jól szocializált, kézben tartott kutyákat várnak, akik alap képzést már kaptak. A részvételhez regisztráció szükséges.

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Pócsi Norbert

Erdőkertek és gombák workshop

Az eseményen többek között megtudhatod, hogy milyen módszerekkel érdemes előkészíteni és kialakítani saját erdőkertedet, milyen növényeket érdemes telepíteni, de az erdőkertek történelméről és előnyeiről is szó esik majd. Szó lesz az ehető és gyógygombák termesztési lehetőségeiről és jótékony hatásairól is.

Facebook-esemény >> 

Költészet Napja a Fiumei úti sírkertben

Fekete Bori és zenészbarátai Szeress, ha kedves az életeM! címmel József Attila megzenésített szerelmes verseit adják elő a Fiumei úti sírkertben. A koncert ingyenesen látogatható, de a részvétel regisztrációhoz kötött.

Facebook-esemény >> 

DE MARKT tavaszköszöntő

Köszöntsétek a tavaszt a Kőbányai Kortárs Kultúr Központ DE MARKT elnevezésű szabadtéri bolhapiacozásán! Az április 15-ei kincsvadászat reggel 11 órakor veszi kezdetét, Kőbánya szívében. Ott a helyetek, ha olyan tárgyakat szeretnétek beszerezni, melyeknek története van és a lakásotok új ékei lehetnek.

Facebook-esemény >> 

Ingyenes programok Budapest
Fotó: DE MARKT (Facebook)

A Duna-part a miénk!! – Takarítás a Föld Napján

Civilek, dél-pesti lokálpatrióták, futók, kerékpárosok és horgászok közös akciója a Duna-parton.

Facebook-esemény >> 

Cseresznyevirágzás Budán // Budai Arborétum

Április 8-án és 15-én 10 és 14 órai kezdettel tavaszi séta keretében adhatjátok át magatokat a Budai Arborétumban virágzó cseresznyefák semmihez nem fogható élményének. A pompás cseresznyefák mellett a kanyargós ösvények felfedik az arborétum szirmait rendületlenül bontogató növényeit és történeteit is. A sétán feltárulnak a kincset rejtő épületek titkai is, de csak miután tiszteletünket tettük a 120 éves famatrónák előtt.

Facebook-esemény >> 

Előzd meg a Fogaskerekűt!

Tizennyolcadik alkalommal rendezi meg április 15-én a főváros és a Hegyvidéki Önkormányzat a már hagyománnyá vált kihívást, ahol nem csak futva és két keréken, de túrázva is lehet teljesíteni a távot. Az egyedülálló családi sportnapon minden évben sok száz fitt városlakó méri össze az erejét a piros vasparipával, a különleges próbatétel célja ugyanis nem más, mint hogy felvegyük a versenyt a jövőre már 150 éve közlekedő Fogaskerekűvel. Az online regisztráció ugyan már lezárult, de a helyszínen még lehet majd nevezni!

További infók >>

blank

ÍGY LAKUNK MI – Séták az Alföldi Szállón

Intézménylátogatás és történeti ismertető a Józsefvárosi Múzeum és az Alföldi utcai Átmeneti Szálló szervezésében.

Facebook-esemény >> 

Zsiráf Buda terasznyitó

Ünnepeljétek meg ti is a tavaszi szezon kezdetét a Zsiráf Buda terasznyitóján, április 15-én! Lesz minden, ami egy igazán jó bulihoz kell: nápolyi pizzák, ütős koktélok és pörgős zenék, amikre naplementétől egészen hajnalig táncolhattok. Az esemény előtt ajánlott asztalt foglalni és időben érkezni!

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Zsiráf Buda (Facebook)

Sorra nyílnak a teraszok, kerthelyiségek, keressetek fel egyet a hétvégén:

EELS / Akvárium Klub – NagyHall

Mark Oliver Everett és 1991-ben alapított együttese, az EELS legutóbbi, sorrendben tizennegyedik stúdióalbumát (Extreme Witchcraft) 2022-ben jelentette meg. A csapat több mint húsz év után újra együtt dolgozott John Parishsel, akivel egykor a nagy sikerű Souljacker lemezt készítették. Az új album dalai egyaránt szólnak kis- és nagyszerű dolgokról, halandóságról, bágyadt Los Angeles-i méhekről vagy lehetetlen időpontban becsöngető postásról.

Facebook-esemény >> 

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2023. április 16.)

Makers’ Market Budapest – Fény Utcai Piac

A legszuperebb hazai designterek alkotásai mellett akusztikus koncertekkel és workshoppal is várnak benneteket a Fény utcai piacon. A finom falatokról és klassz kávéról a piac vendéglátóhelyei gondoskodnak.

Facebook-esemény >> 

Közös Lábos: A Budafoki Ízmámor jótékonysági főzése a Szimplakerti Háztáji Piacon

Adománygyűjtő jótékonysági főzés egy család tagjai számára, akiknek leégett a gödi otthonuk és benne minden értékük. Az ebéd őrségi dödölle lesz, káposztasalátával, zöldfűszeres házi tejföllel, tökmagolajjal és a pirított szalonnával.

Facebook-esemény >> 

Új termelői piacok, ahol minden finomságot beszerezhetsz:

IV. Újvidék téri piknik

Vasárnap újra mindenkit szeretettel várnak egy szomszédsági piknikre az egyesített Újvidék térre. Lesz táncbemutató, családi önismereti játék, tűzzsonglőr bemutató, mese, origami és közös bográcsozás is.

Facebook-esemény >> 

Farmerdzseki DIY Workshop

Az otthonos budai LoveBug Vintage ad otthont ennek egyedi farmer dzseki pimpelő vasárnapi workshopnak. Neked csak a kedvenc ikonod/filmed/zenekarod kell előre megadni, hogy előkészüljenek az alap mintával és a kb 4 órás szeánsz végén egy saját, egyedi dzsekivel távozhatsz.

Facebook-esemény >> 

KISKERTPIAC – bloom // Mad Garden Buda (2023. április 16.)

Április 16-án újra szabadtéren piacozhatunk a Mad Garden Budában! A kiállítók jóvoltából megannyi szép virágra és növényre, valamint isteni ételekre és italokra számíthattok ezen a kellemes tavaszi napon. Érkezhettek akár egyedül, akár barátokkal, gyerekekkel, rokonokkal, de a kutyusokat se hagyjátok otthon!

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: kiskertpiac (Facebook)

Terézvárosi lom-mentő bolhapiac

Áprilisban is megrendezik a nagy sikerű terézvárosi bolhapiacot a Hunyadin. Válogassatok a különféle egyedi és vintage tárgyak, könyvek, játékok, divatcikkek és egyéb használt, de jó állapotú portékák között!

Facebook-esemény >> 

Családi vasárnap – Szemléletformáló foglalkozás a Vakok kertjében

A családi vasárnap fő célja, hogy az egészséges gyermekek közelebbről ismerhessék meg a látássérültek életét. A játékos foglalkozásokon a résztvevők lefedett szemmel, saját élményeken keresztül betekintést nyerhetnek a látássérültek mindennapi tevékenységeit megkönnyítő segédeszközök, a Braille írás-olvasás világába, valamint izgalmas (illatos és lábbal tapintható) kihívások elé nézhetnek a kert gyógynövényeinek és különböző érdekes talajtípusainak köszönhetően.

Facebook-esemény >> 

Lovas Juci a Központban

A 20 éves énekes, dalszerző 2021 elején kezdett dalokat írni, azóta egyszálgitáros előadóként lép fel.

Facebook-esemény >>