5 vadonatúj termelői piac Budapesten és környékén, ami színt visz a hétvégékbe

Mint friss hajtások tavasszal a földből, úgy bújnak elő a hétvégékbe színt vivő, új lendülettel és portékákkal kecsegtető termelői piacok a főváros szövetéből.

GRUND piac

Első alkalommal április 1-én telt meg élettel, termelői és kézműves termékekkel a Grund szórakozóhely udvara. A Corvin-negyed szívében hétről hétre, szombatonként megrendezésre kerülő piacon a gyerekeket játszótér, a felnőtteket pedig hazai termelők és kézművesek várják a legfrissebb, legszebb áruikkal. A piacnak otthont adó 150 éves épület megszokott grundos hangulatban, megszépült belső kerttel, pultból kínált italokkal, kávéval várja az üres kosarakkal minőségi termékekre és finomságokra vadászókat.

1082 Budapest, Nagy Templom utca 30. | Facebook

Fotó: GRUND piac Facebook-oldala

Dr. Market

A Soroksárhoz tartozó Molnár-szigetet kéthetente szombaton elárasztó termelői piac a legjobb dolog, ami az elmúlt években a környéken történt. A délelőttönként „rendelő” Dr. Market célja, hogy a vásárlásból közösségi élményt kovácsoljon, amelynek a jóízű beszélgetések, közös reggelizések és barátságkötések ugyanúgy részét képezik, mint a mennyei gyógynövényszörpök, kézműves borok, teakülönlegességek, péksütemények és húsáruk. Az ország számos pontjáról érkező portékák mellett rendszeresen futhatunk bele élő zenébe, workshopokba, illetve jógafoglalkozásokba.

1238 Budapest, Meder utca 2. | Facebook

Fotó: Dr.Market Facebook-oldala

Piac a Fekete Macskához

A II. kerületi Klebelsberg Kultúrkúria kertje is várja a termelői piacok szerelmeseit. A vágy, hogy a kúria kertje újra élettel teljen meg, erősebb volt, ezért is hívták életre az itt lakó fekete kandúr inspirálta Piac a Fekete Macskához termelői piacát. A portékákon túl a hosszú távú cél, hogy egy olyan szabadtéri, közösségi helyszínt, találkozási pontot hozzanak létre, ahova pusztán ellátogatni is jó. A kéthetente, vasárnaponként megrendezésre kerülő piac alkalmával érdemes belekóstolni a hangulatba, na meg persze a helyi termelők bőséges árukínálatába.

1028 Budapest, Templom u. 2. | Facebook

blank
Ilyen finomságok kaphatók a kúria piacán / Fotó: NemPite Pékműhely

Termelői Piacz az Ellátóban

Március 19-én, akik épp az Ellátóház környékén jártak, igazán családias és messzemenőkig szeretnivaló piacozásnak lehettek tanúi. 25 stand telt meg ekkor házi készítésű termékekkel, köztük mézzel, kimcsivel, citrommal és gyömbérrel készített kovászos kenyerekkel, kombuchával, vegán sajtokkal, na meg persze házi készítésű muffinokkal. A kedves vásárfia mellé számtalan kincs csatlakozott még, akárcsak élmény, hiszen workshopok és pultból szóló zenék is színesítették ezt a napot. A tervek szerint havonta kerül majd megrendezésre a piac, melynek következő, immár harmadik időpontját, május 28-át ne felejtsétek el bevésni a naptárotokba!

1075 Budapest, Kazinczy utca 52/b | Facebook

blank
Fotó: Ellátó Facebook-oldala

Parkvárosi Termelői Piac, Érd

Az Érd parkvárosi részén február utolsó hétvégéjén nyílt termelői piac népszerűségét mi más mutathatná jobban, mint elsöprő sikerrel zárt nyitóhétvégéje. Kézzel készített sütemények, sajtműhelyek kincsei, szörpök és egyéb szomjoltók, de friss pékáru és zöldség-gyümölcs is színesítik hétről hétre a piac kínálatát. A kizárólag termelőknek helyet biztosító, szombat délelőttöket bearanyozó piacot a környéken élők egyaránt lelkesen fogadták és nem volt olyan, aki üres kézzel távozott volna az elmúlt hetekben hagyományossá vált programról.

2030 Érd, Bajcsy Zsilinszky út 206-208. | Facebook

blank
Fotó: Parkvárosi Termelői Piac Facebook-oldala

Ha a hét többi napját is bearanyoznátok termelői finomságokkal: