10 ingyenes tavaszi program Budapesten, amit nem érdemes kihagyni

Szabadtéri koncertektől a vezetett sétákig kedvetekre válogathattok egy halom ingyenes tavaszi program közül, melyekkel a főváros a következő időszakban kecsegtet. Jó szórakozást!

Budapest Garden Nyitóhétvége (2023. április 21-23.)

Ingyenes programok garmadájával indítja a szezont a Budapest Garden április 21-23. között. A család apraját-nagyját szeretettel várják az óbudai szabadtéri komplexumban, ahol a gyerekek egész nap ugrálhatnak a trambulinparkban, játszhatnak az ugrálóvárban, illetve görkorcsolyázhatnak és gördeszkázhatnak a skate parkban. Nyitva lesz természetesen a tűzoltópark is, ahol kipróbálhatják magukat a mini tűzoltók. Ingyenesen lehet használni a sportpályák mindegyikét, a felnőtteket emellett fröccsbár és koktélworkshop is várja.

Tovább a részletes programokra >>

Ingyenes programok budapesten 2023
Fotó: Budapest Garden Facebook

Ingyenes vezetett séták a Fiumei úti sírkertben

Havonta több alkalommal szerveznek ingyenes vezetett sétákat a Fiumei úti sírkertben, melyek egy-egy izgalmas tematika körül bontakoznak ki. Április 28-án, pénteken, 4 órától például a temető legkülönlegesebb részeit fedezhetjük fel a Művészparcellák nevű sétán. Ezen a területen nemcsak zenészek, írók, költők nyugszanak, hanem híres sportolók, politikusok és orvosok is.

Tovább a sírkert honlapjára >>

Ingyenes programok budapest 2023
Fotó: Egy jó kép az utazásról

Pontoon Nyitóhétvége (2023. április 20-25.)

Idén immáron nyolcadik alkalommal vág bele a tavaszi-nyári szezonba a Pontoon. Ismét a Lánchíd pesti lábának déli pillérjénél horgonyzott le a népszerű bulihajó, ami ezúttal csütörtöktől hétfőig tartó szezonnyitó ünnepléssel várja a lazulni vágyókat, jobbnál jobb előadók társaságában.

Tovább a Pontoon nyitóeseményére >>

blank
Fotó: Pontoon Facebook

Ingyenes koncertek a Fröccsteraszon

Hétfő esténként, 8 órától ingyenes Pro Jam Session koncerteket szerveznek a Fröccsteraszon, amelyeken minden héten ismert zenészek jammelnek más-más felállásban. A programsorozat április 17-én ünnepli első évfordulóját, melyre különleges műsorral készülnek: többek között fellép Miller Dávid és Vavra Bence is.

Tovább a Pro Jam Session oldalára >>

Minden kedd és szerda este forró latin-amerikai hangulat vár az Erzsébet téren! A szabadtéri Fröccsterasz ad otthont az Unicumbia fél 8-kor kezdődő koncertjeinek keddenként, míg szerdánként elhozzák Budapestre Kubát a La Movida Cuba zenészei.

Tovább az Unicumbia keddi eseményeire >>

Tovább a La Movida Cuba szerdai eseményeire >>

blank
Fotó: Fröccsterasz

Vár Budapest első mókus- és madárparkja

Újpesten, a Farkaserdő tövében nyitott meg a főváros első mókus- és madárparkja, ahol a természet iránt érdeklődők testközelből ismerhetik meg a környék élővilágát, köszönhetően a helyi önkormányzat és az Állatmentő Liga munkájának. A mókus- és madáretetőkkel, fürdetőkkel, információs táblákkal, sündisznólakkal és rovarhotellel felszerelt, Mókaliget névre keresztelt látványosság az állatok számára békés menedéket nyújt, míg a felnőttek és a gyerekek számára lehetőséget ad, hogy idilli környezetben figyelhessék meg őket.

Tovább a Mókaliget honlapjára >>

blank
Fotó: Mókaliget Újpest Facebook

Budapest arcai c. kiállítás a Városháza parkban (2023. április 23-ig)

A Budapest FotóFesztivál és a Budapesti Tavaszi Fesztivál együttműködésében valósulhat meg az ingyenes, szabadtéri Budapest arcai kiállítás, amelyet április 7-től 23-ig tekinthetnek meg az érdeklődők a Deák Ferenc téri Városháza parkban. A köztéri tárlat fókuszában öt kortárs magyar fotográfus alkotásai állnak, akik a fővárosi emberekről, vagyis rólunk készítettek rendhagyó fényképeket. A különleges portrék főszereplői azok a helyszínek, melyeken nap mint nap áthaladunk, valamint azok a városlakók, akik mellett gyakran elsietünk. Ezúttal tehát budapesti életekről, álmokról és történetekről hullik le a lepel.

Tovább a kiállítás honlapjára >>

blank
Fotó: Déri Miklós (Vásárcsarnok)

Ingyenes koncertek és előadások a Scruton közösségi tereiben

Változatos programok várnak a Scruton belvárosi (Zoltán utcai) és Veres Pálné utcai helyszínein, ahol többek között pódiumbeszélgetések, könyvbemutatók, élőzenei koncertek, várostörténeti előadás és bluesest közül válogathatunk. Az említett programok ingyenesek, de némelyik regisztrációhoz kötött.

Tovább a Scruton eseményeire >>

Tavaszi séta a Budai Arborétumban

A Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Villányi úton megbúvó, 7,5 hektáros arborétumának növényfajai minden évszakban más arcukat mutatják. Az Alsó és Felső Kertre tagolható parkban többek között burjánzó sziklakert, bájos kerti tó, 120 éves famatuzsálemek és számos madárfaj nyomára bukkanhatunk. Érdekesség, hogy az arborétum kedvező elhelyezkedésének köszönhetően hazánk egyik legmelegebb zöldterülete, ahol nyitvatartási időben díjmentesen vonulhatunk el a főváros zajától.

1118 Budapest, Villányi út 29-43. | Weboldal

blank
Fotó: budaiarboretum.uni-mate.hu

Naplementés DJ-szettek a Mad Garden Buda sörkertjében

Az óbudai lakótelep paneltömbjeinek ölelésében, az 1700-as évek végén épült Selyemgombolyító udvarán találjuk a Mad Scientist-birodalom üdvöskéjét, a Mad Garden Buda napsütötte, zöldellő kerthelyiségét. Csapolt és üveges kézműves sörök, organikus borok és pokolian jó tacók mellett a Madhouse és a Mad Kert szerelemgyereke számos programmal készül a tavaszi-nyári szezonra, köztük ingyenes Sunset DJ-szettekkel minden péntek és szombat este.

Tovább a Sunset DJs áprilisi eseményére >>

blank
Fotó: László Orsolya

Minden báb! kiállítás a Deák17 Galériában (2023. május 27-ig)

Budapest 150. évfordulójának alkalmából összefogott két megkerülhetetlen fővárosi intézmény, a Deák17 Galéria és a Budapest Bábszínház, hogy bevezessék az érdeklődőket a színház kulisszái mögé. A Minden báb! nevet viselő kiállításon az elmúlt több mint 70 év bábjai, plakátjai és fotói kerülnek rivaldafénybe, miközben a látogatók annak is tanúi lehetnek, hogyan jut el egy bábelőadás a tervezőasztaltól a színpadig. Az ingyenesen megtekinthető tárlat nem kizárólag a bábok körül forog, hiszen bemutatja azt is, mennyiféle tudás és ember – a díszítőktől és világosítóktól kezdve a sminkesekig és közönségszervezőkig – szükséges egy bábelőadás megszületéséhez.

Tovább a kiállítás honlapjára >>

blank
Alkotás: Koós István (A mandarin és a lány)

Induljatok a főváros felfedezésére egy hangulatos séta keretében: