5 nagyszerű hely Budapesten, ha megkóstolnád Bajorország legjavát

Ha valami biztos, a soron következő budapesti helyszíneken sörös örömökből, bajor hangulatból és temérdek, jóleső, kiadós falatból nem lesz hiány.

Bajor Söröző

Hamisítatlan bajor hangulatot csempész az újbudai Karinthy Frigyes út nyüzsgésébe a mennyei hamburgervariációkkal és a csapból ki nem fogyó, bajor recept alapján készülő söreivel a Bajor Söröző. A frissen csapolt HBH kézműves sörei mellé nyolcféle burgerből választhattok bajor lakoma gyanánt, de náluk juhtúrós sztrapacskával, továbbá sült édesburgonyával, dijoni mustárral és bajor káposztával ölelt bajor kolbásszal is enyhíthetitek éhségeteket.

1111 Budapest, Karinthy Frigyes út 12. | Weboldal | Facebook

Fotó: Bajor Söröző Facebook-oldala

Paulaner Sörház

Sörfesztiválok hangulatával, ínycsiklandó ételekkel és italokkal csábít bajor kulináris kalandozásra a MOM Park Bevásárlóközpont I. emeletén található Paulaner Sörház. Az év minden napján koccintásra ácsingózó, sörrel teli korsók várják a betérőket, melyek mellől nem hiányozhatnak természetesen a mennyei, bajor csemegék sem. A habzó örömök, a könnyed baráti koccintások mellé bajor pereccel, fahéjas vaníliamártásban boldogan fürdőző bajor almás rétessel, míg a párban érkező farkaséheseknek bajor káposztával kínált ropogós sült csülökkel készülnek.

1123 Budapest, Alkotás u. 53. | Weboldal | Facebook

Fotó: Paulaner Sörház MOM Park Facebook-oldala

Kolbászda bajor étterem és söröző

A Batthyány tér szomszédságában egy apró, de annál meghittebb utcában bújik meg a Kolbászda bajor étterem és söröző. Ha valahol, akkor itt tényleg mindent megtaláltok, ha épp bajor ízekre vágytok. Az előételektől a desszertekig itt mindent bajor ízekre szabtak, a bajor körözött-től, a bajor májgombóclevesen át a kiadósabb, kolbásszal és csülökkel gazdagított fogásokig. Ha nem bíznátok a bajor ízutazást a véletlenre, érdemes egy-egy hosszabb pillantást vetni a legkülönfélébb ízekkel megpakolt bőségtálakra is.

1011 Budapest, Gyorskocsi u. 6. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Kolbászda Bajor Étterem és Söröző Facebook-oldala

Bajor Sör Shop

Korsóba és üvegbe zárva kínálja a legjobb bajor söröket a Lövőház utca megelevenedett sörbirodalma, a Bajor Sör Shop. Felér egy ünneppel betérni hozzájuk, hiszen a gazdag, minden igényt kielégítő kínálatukban nincs, aki meg ne találná a maga kedvencét. A hamarosan aktuálissá váló teraszszezonban már a szabad levegőn, a Lövőház utca jóleső nyüzsgésében is élvezhetitek kedvenc söreiteket és a hozzájuk illő sörkorcsolyákat. Ha sétára vágynátok, jó, ha tudjátok, hogy a legfinomabb, elvitelre kérhető csapolt sört is náluk találjátok.

1024 Budapest, Lövőház u. 25. | Facebook

blank
Fotó: Bajor Sör Shop Facebook-oldala

Lajos Király Étterem

Évről évre megrendezésre kerülő Oktoberfest eseményükön túl az év minden napján érdemes a bajor ízek szerelmeseinek útba ejteni a zuglói Lajos Király Éttermet. Kimondottan ajánlott felkerekedni akkor is, ha belekóstolnátok a családias vendéglátással kéz a kézben járó csülökmennyországba. Egy-egy könnyen csúszó sörital mellé a legjobb választásnak bizonyul a főtt-füstölt csülök tormával és mustárral, kiadós ebédre vagy vacsorára vágyóknak a bajor csülök, míg a párban falatozóknak a minden földi jóval megpakolt csülöktál.

1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 18. | Weboldal | Facebook

blank

Ha Bajorország után fejest ugranátok a mennyei, cseh remekekbe:

Kiemelt kép: Bajor Söröző Facebook-oldala