6+1 zöld oázis Budapesten, ha növények ölelésében töltődnél fel

A folytonos városi nyüzsgésben jó egyszer-egyszer megpihenni és hol máshol lenne erre lehetőségünk, ha nem Budapest növényektől friss és üde, zöld oázisaiban és urbánus dzsungeleiben?

Twentysix

Budapest nyüzsgő belvárosa megannyi titkot és megannyi meglepetést rejt. A Király utcában található Twentysix hatalmas ősoázisában égigérő pálmák, növények és mediterrán mikroklíma kísér lépten-nyomon bennünket. A megelevenedett városi dzsungel természetesen méltán érdemelte ki a legzöldebb étterem megnevezést: a botanikus tér mellett természetközeli konyhával, tudatos és felelős vendéglátással várják vendégeiket. Feltétlenül látogassatok el hozzájuk, ha egy napindító kávéval, vacsorával vagy koccintás alkalmával élveznétek a mindig 26 fokos, 365 napos mediterrán nyarat.

1061 Budapest, Király utca 26. | Weboldal | Facebook

Fotó: Twentysix Facebook-oldala

Trafik

Két kezünk és tíz ujjunk sem elég, hogy megszámláljuk, mi mindenért érdemes a Liliom utcai Trafikba betévednetek. Legyen szó tanulásról, meetingről, baráti találkozóról, netalán egy kortárs Trafós előadás méltó indításáról, itt mindig üdítő, buja növényektől kicsattanó hangulat vár. Az itallapon bőven találtok napindításhoz tökéletes szomjoltókat, napközben jóleső különleges falatokat. És ha az esti alapozás után másnap reggel is visszavágytok a zöld növényrengetegbe, ugyanolyan szívélyesen látnak majd titeket bagelekkel, villásreggelivel és városszerte nevezetes különleges toastokkal.

1094 Budapest, Liliom u. 41. | Facebook

Fotó: Trafik Facebook-oldala

Orient Café Budapest

A Keleti pályaudvarral szemben helyet foglaló Orient Café Budapest specialty kávézójában igazi urban jungle miliő vár. A kávézó oázishangulatának hála egyfajta béke szigeteként szolgál a mindig nyüzsgő, mindig forgalmas pályaudvar vonzáskörzetében. Hosszabb vonatút előtt vagy után itt a lehető legjobb megpihenni, de kétségünk sincs afelől, hogy az élőnövények ölelésében, a kedves kiszolgálásnak hála, egy csésze kitűnő kávé és harapnivaló mellől még a munka és a tanulás is könnyebben megy majd.

1077 Budapest, Baross tér 13. | Facebook

Fotó: Orient Café Facebook-oldala

Baba Budapest

Jó, ha tudjátok, hogy a Sas utcában növényekkel körbeölelt újragondolt, századfordulós kávéházi élet vár rátok. Mindent összevetve a Baba Budapest egy rendkívül sokszínű közösségi tér, mely reggel, délben és este is más-más oldalát mutatja meg a betérő vendégeknek. Komótos, ráérős brunch-csal várnak reggelente, DIY Benedict-tel, ha nem bíznátok semmit sem a véletlenre. Délután és este a Baba fesztelen hangulatú bárrá változik, ahol baráti társaságban jól esik végigkóstolni a barfood-kínálatot, ami mellé olyan könnyen csúszik egy-egy koktél a széles italválasztékból.

1051 Budapest, Sas utca 2. | Weboldal | Facebook

Fotó: Baba Budapest Facebook-oldala

Déryné Bisztró

Buda egyik megkerülhetetlen gasztroorigóját, a Déryné Bisztrót talán senkinek sem kell bemutatnunk. A vagány bisztrófogásokkal kecsegtető ikonikus budai helyen mindennel várnak, mi szem-szájnak ingere: pékséggel, cukrászattal, reggelivel, ebéddel és vacsorával, de ráérős brunch-csal és kivétel nélkül minden fogás mellé járó élőzenével is. Mert végtére is, ki ne akarna növényektől friss és üde bisztrókörnyezetben kávét kortyolgatni, mely nem véletlenül volt Márai egykori törzshelye?

1013 Budapest, Krisztina tér 3. | Weboldal | Facebook

Fotó: Déryné Facebook-oldala

NOA Mixology

Merőben új szintre emeli a koktélkészítés színvonalát a vendégeit prémium minőségű elixírekkel elvarázsoló belvárosi koktélbár, a NOA Mixology. Az exkluzív, art deco-t idéző belső tér, a lenyűgöző enteriőr és a profi csapat csak fokozzák az élményt, mely az iható, színtiszta élvezettel kéz a kézben jár. Talán mondanunk sem kell, ha az esti italozáshoz őket választjátok, itt minden érzékre ható gasztronómiai élmény vár rátok. Ráadásul nem kell sokat várnunk, hogy a tavasszal megnyitó teraszról vízipipa és egy-egy koktél társaságában élvezhessük a bazilika és a belváros mesés esti fényeit.

1051 Budapest, Sas utca 10-12. | Weboldal | Facebook

+1 Széchenyi Pálmaház

A Széchenyi Fürdő exkluzív pihenőtere, a Széchenyi Pálmaház egész napos kikapcsolódásra, trópusi pihenésre invitál. A választható élménycsomagoknak megfelelően egy teljes napig lehet miénk a zöld oázis felejthetetlen élménye, ahol az ember oly könnyen feledkezik meg az őt körbeölelő nyüzsgő fővárosról. Az exkluzív pihenés élményét csak fokozza a választható koktél, a zamatos gyümölcskosár, de választhatunk akár masszázst is a teljeskörű, testi-lelki felfrissülés jegyében.

1146 Budapest, Kós Károly sétány | Weboldal | Facebook

Fotó: Széchenyi Pálmaház Facebook-oldala

Ha a zöld oázisok után művészkávézókat fedeznétek fel: