6 pompás hely Budapesten, ahol az év bármely napján szívesen palacsintázunk

Ha kevésnek bizonyulna az egyetlen hivatalos, nemzetközi palacsintanap, amikor is bármiféle bűntudat nélkül áldozhatunk e mennyei édesség oltárán, ajánlunk 6 budapesti helyet, ahol az év egészében palacsinta-mennyország vár.

Retro Lángos Budapest

Ha Budapest belvárosában épp palacsintázni támadna kedvetek, elég csak a Retro Lángos Budapestet útba ejtenetek. A legkülönfélébb lángosvariációk után ugyanis könnyen csúszik a retró desszert fahéjjal, kakaóval, baracklekvárral és túróval ízesítve.

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 25. | Weboldal | Facebook

Fotó: Retro Lángos Budapest Facebook-oldala

Á la Maison

Szezonális gyümölcsökkel gazdagon tálalva kínálja habkönnyű amerikai palacsintáját az Á la Maison étterme, hogy igazán fejedelmien indulhasson a nap. A palacsintákat juharsziruppal nyakon öntve csak fokozhatjátok ezt a mennyei élményt.

1052 Budapest, Szervita tér 3. | Weboldal | Facebook

Fotó: Á la Maison Facebook-oldala

J&G Palacsintafaló

Óriás, 40 cm-es palacsintákkal hódítja meg a palacsintarajongók szívét a Vas utcai J&G Palacsintafaló. Az édes ízek és desszertek ihlette mákos guba és feketeerdő-palacsinta mellett itt a sós ízű palacsinták kedvelőinek is kedveznek.

1088 Budapest, Vas utca 3. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: J&G Palacsintafaló Facebook-oldala

Edison&Jupiter

A szemet és az ízlelőbimbókat egyaránt gyönyörködteti az Edison&Jupiter termelői lekvárral töltött édes palacsintája. De az izgalmat keresők se tévesszék szem elől ezt a helyet, hiszen ők kaviárral, tejföllel és mentával is kérhetik kedvenc desszertjüket.

1051 Budapest, Dorottya utca 1. | Facebook

blank
Fotó: Edison&Jupiter Facebook-oldala

Palacsinta Palota

Nem is lehet kérdés, hogy rajongással szeretik a palacsintát a Ráday utcai Palacsinta Palotában is, ahol főételnyi palacsintaadagokkal örvendeztetik meg a bekebelezésükre vállalkozókat. A raffaellóson át a bolognai és a mexikói palacsintáig mindent megtaláltok náluk.

1092 Budapest Ráday u. 31 | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Palacsinta Palota Facebook-oldala

9BAR

Szőlővel és juharsziruppal, de akár nutellával és banánnal is kérhetjük a 9BAR amerikai palacsintáját, persze csak akkor, ha nem éreztek ellenálhatatlan vágyat, hogy megkóstoljátok Elvis kedvencét bacönnel, mogyoróvajjal, banánnal és juharsziruppal megbolondítva.

1065 Budapest, Lázár utca 5. | Facebook

blank
Fotó: 9BAR Facebook-oldala

Ha a napindító palacsintát inkább zabkására cserélnétek: