5 elbűvölő dézsafürdős szálláshely távol a város zajától

Az év végi pörgés után, a tél közepén mindenkire ráfér egy kis extra pihenés. A következő szálláshelyeken nemcsak szabadtéri, meleg vizű dézsafürdő, hanem zavartalan kikapcsolódás is vár.

Fülemüle Vendégház (Zebegény)

Zebegény nyaralóövezetében kellemes hangulatú vendégház várja a kikapcsolódni vágyókat. A Fülemüle Vendégház vonzereje kétségkívül csodás panorámájában rejlik, hiszen tágas teraszáról vagy épp szabadtéri dézsafürdőjéből lenyűgöző kilátás tárul elénk a Dunakanyar festői vidékére. Szép időben érdemes kihasználni a kerti sütögető adta lehetőségeket és készíteni valami finomat grillen vagy bográcsban, hűvösebb napokon pedig bekuckózhatunk a kandalló mellé, egy bögre forró tea társaságában.

2627 Zebegény, Szarvas út 71. | Weboldal

Fotó: Fülemüle Vendágház Zebegény Facebook

Ég & Föld Borvendégház (Szekszárd)

Város feletti pihenésre hív a szekszárdi borvidék ölelte Ég & Föld Borvendégház. A 2-3 fő elszállásolására alkalmas házat egy élettel teli szőlőskert határolja, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik Szekszárd városára. A jól felszerelt szálláshelyen nagy terasz, tűzrakóhely és egy kis borospince gondoskodik a vendégek felhőtlen kikapcsolódásáról. Emellett panorámás szauna és szabadtéri, meleg vizes fürdődézsa teszi végképp ellenállhatatlanná az Ég & Föld Borvendégházat.

7100 Szekszárd, Bödő tető | Weboldal

Fotó: Ég & Föld Borvendégház

Csodás látnivalók Szekszárd környékén:

Amande House & Cottage (Vonyarcvashegy)

Bájos házikó és pajtaépület bújik meg a Balaton északi partján, Vonyarcvashegy központjában. Az otthonos, jól felszerelt ház tökéletes választás a Balatonhoz közeli szálláshelyet keresők számára, hiszen mindössze 10 perc séta innen a part, míg a túrakedvelők számára nem elhanyagolható, hogy mindössze 20 percet kell gyalogolni a Keszthelyi-hegység lábáig. Hűvös, téli napokon különösen jólesik felmelegedni az egész évben elérhető finn szaunában, majd csobbanni egyet a szabadtéri dézsában, nyáron pedig a kerti medence biztosít felejthetetlen élményeket. Mindemellett borospince nyújt ideális helyet a nagy családi társasozásokhoz vagy épp meghitt beszélgetésekhez. Akár kettesben, akár nagyobb társasággal bérelnétek ki az Amande House & Cottage elbűvölő vendégházát, mindkét esetben csak ti lesztek a szálláson.

8314 Vonyarcvashegy, Kossuth Lajos utca 17. | Weboldal

blank

Bohém Kabin & Wellness (Kismaros)

Mesébe illő, erdei környezetben bukkanhatunk rá a gyönyörűen felújított faházikóra, ahol a város zajától távol, a természet közelében töltődhetünk fel. A kismarosi Bohém Kabin erdő ölelte teraszán a reggeli kávé is jobban esik, mint általában, hogy aztán kedvünktől függően az olvasósarokban vagy épp a kerti sütögetőnél folytassuk a napot. A környéken egyedülálló módon sószobát, infraszaunát és egy hatszemélyes, fatüzelésű dézsafürdőt is élvezhetnek itt a vendégek.

2623 Kismaros, Vörösbegy utca 11. | Weboldal

blank
Fotó: BOHÉM Kabin & Wellness Facebook

Oakwood Lodge (Cserhát)

Az Oakwood Lodge elbűvölő kabinja a Cserhát és az Ipoly ölelésében bújik meg. A stílusos hétvégi ház alpesi tetőjével és rusztikus hangulatával természetközeli kikapcsolódásra csábítja a vendégeket, akik tágas, hangulatos teraszon és kültéri fürdődézsában töltekezhetnek a hétköznapok mókuskerekéből kiszakadva. Mivel a szálláshely a Cserhát északi csücskében, egy mindössze 10 családnak állandó lakhelyéül szolgáló településrészen, Ráróspusztán fekszik, különösen a csendes elvonulásra vágyók számára ajánljuk.

3187 Nógrádszakál-Ráróspuszta, Tölgyes utca 2. | Weboldal

blank
Fotó: oakwoodlodge.hu

A közeli Páris-patak völgyét is érdemes felfedezni: