Erzsébet királyné karácsonya címmel múltidéző, ünnepi programra hív a Gödöllői Királyi Kastély

December 28-án megidézik a királyi korszak karácsonyait az ünnepi díszben pompázó Gödöllői Királyi Kastélyban.

Milyen lehetett a karácsonyi készülődés hangulata a kastélyban? Hogyan ünnepelt Gödöllőn Ferenc József és Erzsébet királyné a családja körében? A királyi család többször, összesen 9 alkalommal töltötte a karácsonyt a kastélyban. December 24-én ünnepelte a királyné a születésnapját is, idén éppen 185. évfordulója van a születésének.

Erzsébet királyné karácsonya a Gödöllői Királyi Kastélyban

A családoknak szóló, egész napos rendezvényen a legkisebbektől egészen az idősebb korosztályig találhatnak programot az érdeklődők. A karácsonyi hangulat mellett a szórakozás is szerepet kap az eseményen, hiszen a nap folyamán egy pecsétgyűjtős játék is zajlik a múzeum állandó kiállításában, a lovardában, valamint az idén szeptemberben megnyitott Az én Sisim – Gyűjtők és gyűjtemények Erzsébet királyné bűvöletében című új időszaki kiállításban.

Lehetőség nyílik Erzsébet királynéval és udvarhölgyeivel is találkozni, cercle keretében a kastély Dísztermében. A Mare Temporis Történelmi Hagyományokért Egyesület tagjai korabeli viseletekben idézik meg a korszak hangulatát, segítségükkel a korabeli táncokat is kipróbálhatják az érdeklődők.

A kreatív, alkotni szerető vendégeink a kastély lovardájában készíthetnek apró ajándéktárgyakat az újrahasznosítás jegyében, míg az örökmozgó látogatóink a Kezes-Lábas Játszóház különleges játékaival szerezhetnek élményeket ugyanezen a helyszínen.

A program zárásaként sorolást tartanak a pecsétgyűjtős játékban résztvevő családok között. Majd Tóth Péter koreográfus vezetésével a Top Dance Company táncegyüttese mutatja be legújabb műsorszámát, amely az Elisabeth-musical zenéjére készült. Végül egy különleges, igazán karácsonyi hangulatú Diótörő című meseelőadásban lehet részük a családoknak a Flautone Quartett előadásában.

További információt ide kattintva találtok >>

Sétáljatok egyet a gyönyörűen kivilágított Budapesten is: