5 lenyűgöző kastélyszálló Magyarországon, amit egyszer látnod kell

Nem kell időutazásra adnunk a fejünket, ha áldoznánk kicsit a múlt, a fényűzés és a főúri pompa oltárán: íme öt, modern kényelmet nyújtó kastélyszálló, ahol gondtalan pihenés és feltöltődés vár.

Prónay-kastély

A Budapesttől 50 km-re, a város zajától távol rejtőző Prónay-kastély egyszerre képviseli a múlt eleganciáját, akárcsak a jelen modern vonásait. Tágas rendezvényterme, mesés parkja és pompás kastélyépületei színvonalas és komplex helyszínként várják a közelről és távolról érkező vendégeket, legyen szó esküvőről, privát és céges rendezvényekről, netalán feltöltődést biztosító életmódtáborról. A testi és lelki feltöltődés minden igényéről a kastély harmonikus egységében található, teljesen felújított fürdő, a Balance SPA részleg, a csodás környezet és a kiváló gasztronómia gondoskodik.

2617 Alsópetény, Kossuth Lajos út 34. | Weboldal | Facebook

Fotó: Szabó Zoltán és Lajti Balázs, dekor: Esküvők Virága, székek: Sátorkölcsönző

Ozorai Várkastély

Elbújni kicsit a világ zaja elől nem volt még ennyire jó, az ozorai Pipo Várkastély pedig másra sem vár, mint a feltöltődni vágyók érkezésére. A kastély falai között az időutazás sem kizárt, hiszen a történelmi bútorokkal berendezett, reneszánsz hangulatú szobák egy szempillantás alatt szakítanak ki bennünket a jelenből. A Balatontól mindössze egy órányira található várkastélyban öt vendégszoba áll rendelkezésünkre, mesés kilátással, pihe-puha baldachinos ággyal és a vendégek számára ingyenesen látogatható kiállítással. További információk a pipovarkastely@nofnkft.hu e-mail címen kérhetők.

7086 Ozora, Várhegy utca 1. | Weboldal | Facebook

Fotó: Pipó Várkastély, Ozora Facebook-oldala

BOTANIQ Turai Kastély

A BOTANIQ Turai Kastély egyedülálló, mesébe illő környezetben várja mindazokat, akik kiszakadnának kicsit a hétköznapokból. A kastély mind a 19 vendégszobájából elegancia és a könnyedség árad, ám a feltöltődésre a kastély komplex wellness- és spaszolgáltatásai, a finnszauna, a gőzkabin, a sószoba és számos medence is lehetőséget ad. A testi-lelki megújulás mellett természetesen a gasztronómia szerelmeseiről sem feledkeznek meg: hétfogásos degusztációs menüjével a Clarisse fine dining étterme, míg a Pálmaház ízletes bisztrófogásokkal várja az ínyenceket.

2194 Tura, Park utca 37. | Weboldal | Facebook

blank

Andrássy Kúria & Spa

Az egykori főúri vadászházak pompájával és melegségével fogadja látogatóit Tokaj-Hegyalja szíve-lelke, a tarcali Andrássy Kúria & Spa. A szálloda festői környezetében akár dzsipes dűlőtúrákra és kellemes kirándulásokra is indulhatunk, fáradalmainkat pedig a kúria szalonjában a kandalló mellett, vagy a barlangfürdővel, pezsgőfürdővel, szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellnessrészlegben pihenhetjük ki. A kúria éttermében a gasztronómiai élvezetekről sem kell lemondanunk: a Bobajka modern köntösbe bújtatott, klasszikus fogásokkal és egy egyedülálló, 120 tételes tokaji borkínálattal kecsegtet bennünket.

3915 Tarcal, Fő utca 94. | Weboldal | Facebook

blank

Hunguest Hotel Palota

A gyógyhatású klímájáról ismert üdülőhelyen, Lillafüreden, varázslatos természeti környezetben élvezhetjük a Palotaszálló kényelmét. A három hegy által körbeölelt festői vidéken, kilátással a Szinva-patak völgyére és a Hámori-tóra minden hétköznapi dolog távolinak tűnik. A neoreneszánsz stílusban épült szálloda minden szeglete és vele együtt 131 kényelmes szobája patinás hangulatot idéz, wellness- és fürdőrészlege garantálja a feltöltődést. A pihenést és feltöltődést követően a Hunyadi étterem, a középkori hangulatú Mátyás étterem és a Lobby bár szolgál a gasztroínyencek örömére.

3517 Miskolc-Lillafüred, Erzsébet sétány 1. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Shutterstock

Az ország számos szegletében vár még felejthetetlen élmény rátok: