8 csodálatos adventi kisvasút, amin hatalmas élmény lesz utazni 2022-ben

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó móka a vonatozás szép tájakon, különösen, ha ez a vonat ünnepi díszbe öltözött, netalán maga, a Mikulás és segítői is felbukkannak a vagonokban. Következzenek a legszebb Mikulás- és fényvonatok országszerte 2022-ben!

Mikulásvonatok Budapesten és környékén 2022-ben

Vál-völgyi Mikulásvonat, Felcsút

Varázslatos kalandra hívja a család apraját-nagyját a Vál-völgyi Mikulásvonat! A feldíszített és kivilágított vasút december 3-án és 4-én, 10 órától 18 óráig közlekedik majd. A vonaton és a felcsúti vasútállomáson felállított, fűtött sátorban ünnepi programok sokasága várja a gyermekeket, retró mesevetítéstől kezdve arcfestésig és mézeskalács-díszítésig. Természetesen a Mikulás is tiszteletét teszi a téli eseményen.

Bővebben a Vál-völgyi Mikulásvonat programjairól >>

Fotó: Vál-völgyi Kisvasút Facebook

Mikulásvonat a Gyermekvasúton, Budapest

December 3-án és 4-én, 8:20 és 17:20 között minden órában adventi díszbe öltözött vonatok indulnak Hűvösvölgy állomásáról, hogy Szépjuhásznét érintve visszatérjenek kiindulópontjukra. A vasutas kaland során a gyermekek személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki apró meglepetéssel is készül számukra. Hűvösvölgyben arcfestés, gyerekprogramok, kézműves foglalkozások, illetve forró ételek, italok fogadják az érkezőket.

– A cikk írása közben minden jegy elkelt a 2022-es budapesti Mikulásvonatra. –

Fotó: gyermekvasut.hu

Mikulásvonat Budaörsön

December 3-án érkezik a Mikulás Budaörsre, méghozzá ezúttal nem rénszarvasok hátán, hanem kisvonattal! A Kamaraerdei Játszótérre várják azokat a családokat, akik szívesen találkoznának, vonatoznának és énekelnének együtt a Nagyszakállúval ezen a decemberi szombaton.

Bővebb infó a budaörsi Mikulás-ünnepségről >>

Fényvonatozás Gödöllőn

Idén is ellátogat a Télapó Gödöllőre, aki szánját fényvonatra, rénszarvasait kismozdonyra cseréli. Két hétvégén (december 9-11. és 16-18.) is különleges programok várják a családokat a gödöllői arborétumban, ahol együtt vonatozhatunk a Mikulással, míg a gyerekek karácsonyi díszeket is készíthetnek.

Részletek a Gödöllői Kisvasút oldalán >>

blank
Fotó: Gödöllői Kisvasút Facebook

További látnivalók Gödöllő gyönyörű városában:

Fényvonatok és ünnepi kisvasutak országszerte 2022-ben

Kisvasút a győri adventi vásárban

November 25-től december 23-ig adventi forgatag várja az ünnepre készülődőket Győr fényben úszó belvárosában. Míg a Dunakapu téren dodzsem és óriáskerék hív élményteli kikapcsolódásra, a Széchenyi téren kézműves vásár, körhinta és kisvasút teszi varázslatossá a karácsonyt megelőző napokat. A faházakban finom forralt bor és forró csoki segít felmelegedni a hidegben.

Bővebben az Advent Győrben programsorozatról >>

blank
Fotó: Adventi-Karácsonyi vásár Győr Facebook

Mikulás Expressz, Nagycenk

Mikulás Expressz érkezik a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasútra december 3-án! Ezen a különleges eseményen utazhatunk a feldíszített vonaton, finom forró italok mellett melegedhetünk, kézműveskedhetünk a karácsonyi Bütyköldében, és természetesen a Mikulással is találkozhatunk. Az ünnepi járat a nagycenki Kastély állomásról indul 13:30-kor, 14:15-kor és 15:00-kor.

A részletes programkínálatért kattints ide >>

Fehérvári Fényvonat

Advent első hétvégéjén, egészen pontosan november 26-án felölti ünnepi gúnyáját Székesfehérvár belvárosa, és elindul első idei útjára az adventi fényvonat. A Városház tér és a Zichy-liget között közlekedő, városnéző vonat minden hétvégén sötétedés után, 16:30-kor, 17:20-kor és 18:00-kor indul a zeneiskola elől. Igazán különleges élmény a fényvonatról gyönyörködni a város fényeiben, miközben ünnepi dallamok szólnak a háttérben. Jegyvásárlásra a helyi Tourinform irodában van lehetőség.

További információ a székesfehérvári fényvonatról >>

blank
Fotó: Tourinform Székesfehérvár Facebook

Rénszarvas Expressz, Kismaros-Királyrét

Két hétvégén, december 3-4-én, valamint 10-11-én újra Rénszarvas Expressz közlekedik Kismaros és Királyrét között. A járatokon a Mikulással és segítőivel utazhatnak együtt a szerencsések, sőt, még egy kis finomsággal is megajándékozzák az utasokat. A normál díjszabással igénybe vehető vonatok 10, 12, 14 és 16 órakor indulnak Kismarosról, majd bő félórás út után Királyrétről visszatérnek a kiindulópontra.

Bővebb információ a jegyvásárlásról >>

blank
Fotó: Királyréti Erdei Vasút Facebook

Adventi nyereményjátékunkon értékes élményajándékokat nyerhetsz: