Ünnepi kisvonatok róják Fejér megye településeit az adventi hétvégéken

Fejér megye települései nemcsak karácsonyi fénybe öltöznek az adventi hétvégék alkalmával, de ünnepi kisvonatok is szállítják majd a hangulatot.

Fotó: Tourinform Székesfehérvár Facebook-oldala

Fehérvári Fényvonat 2022

Nem kell sokat várni, hiszen advent első hétvégéjén végre ismét utcára gördül az ünnepi kisvonat Székesfehérváron. Az ünnepi ruhát öltött fehérvári fényvonatra november 26-án ülhetünk fel először, ezt követően pedig egyetlen adventi hétvége alkalmával sem megy pihenőre.

A Városház térről a Zichy ligetig és onnan visszafelé közlekedő fényvonat, hogy igazán ünnepélyes lehessen, sötétedés után 16:30, 17:20 és 18 órai indulással fog közlekedni. A fehérvári fényvonat eseményét és a további tudnivalókat ide kattintva találjátok.

Fotó: Vál-völgyi Kisvasút Facebook-oldala

Vál-völgyi Mikulásvonat 2022

Ezzel egy időben, december 3-án és 4-én egy nem mindennapi utazásra is várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Ezen a két napon ugyanis a Vál-völgyi Kisvasút fényekkel és ünnepi díszekkel Mikulásvonattá változik.

10 és 18 óra között nemcsak a Mikulással együtt utazhatunk majd az ünnepi kisvasúton, de számos program is várja majd a családokat. Az eseményről és a programokról ezen a linken találtok további információkat.

Alig néhány nap és a fővárosban is ünnepi hangulat veszi kezdetét: