7 remek leveslelőhely Budapesten, ahol mennyei levesek melegítenek fel

Lassan, de biztosan ráfordulunk a hidegebb hónapokra, amikor is irtó jól tud esni egy-egy jól időzített, testet-lelket átmelegítő tartalmas leves.

Budapesti levesező-válogatásunk első részét ide kattintva tudjátok elolvasni >>

Róza

Üdítő színfoltja a belvárosi forgatagnak a Jókai utcai Róza, ahol nemcsak ropogós, frissen sült péksütemények, szendvicsek, de tartalmas krémlevesek is értünk ácsingóznak. A napról napra változó leveskínálat mellett egészséges, ízletes saláták és egytálételek sorakoznak egymás után. Nekünk már csak annyi dolgunk, hogy eldöntsük, helyben vagy útközben merítjük kanalunkat forró levesünkbe.

1066 Budapest, Jókai utca 22. | Facebook

Azta Pasta Leves&Tésztabár

Egy korábbi cikkünkben már bejártuk a XVI. kerület 7 felfedeznivaló kincsét, melyet most az Azta Pasta tészta mennyországával egészítünk ki. A hangulatos bárba a házi tészták rajongói mellett ugyanolyan szívélyesen látják a gőzölgő levesek szerelmeseit is, olyan különlegességekkel, mint a birsalmakrémleves kecskesajttal, az omlós marhával teljes lilakáposzta krémleves vagy az őszi almaleves, melyet fahéjas palacsintával tálalnak.

1161 Budapest, Rákosi út 83. | Weboldal | Facebook

Vietnámigulyás.hu HK

Nincs mese, Buda egyik legkülönlegesebbje Huszár Krisztián Frankel Leó úti étterme, a Vietnámigulyás. Az időről időre gasztrokuriózumokkal előrukkoló étterembe azonban nem elég csak egyszer ellátogatni és belekóstolni az újdonságokba. A hideg idő beálltával szinte kötelező újra és újrakóstolni a hely örök klasszikusát, a Vietnámigulyás védjegyévé vált pho és gulyás szerelméből született lélekmelengető levest.

1021 Budapest, Frankel Leó út 10. | Weboldal | Facebook

blank

Nemsüti – A vega konyha

A Jászai Mari tér vegabárjában mindig szívesen látnak egy csésze forró krémlevesre, legyen az épp egy selymes céklakrémleves, kókusztejes répaleves vagy sós mogyoróval megbolondított brokkolikrémleves. A vegabár hallatán persze egyetlen húsimádónak sem kell megrettennie, szinte biztosak vagyunk benne, hogy az ő arcukon is jóleső mosoly szalad majd fülig egy-egy kanál forró leves után.

1137 Budapest, Jászai Mari tér 4/b | Weboldal | Facebook

blank

LEVES.

Nyitás a téli szünet után 2023 januárjában!

Az elmúlt 11 év nem kímélte a Vámház körút nagykedvenc levesezőjét, a LEVES.-t, de mi sem mutathatná jobban kitartását, mint az, hogy ezúttal is jó szívvel ajánljuk őket, ha tartalmas, kézmelengető forró levesre vágytok. A szezonális alapanyagokban gazdag, hétről hétre változó négyféle levesük és a kötelező vaníliás tejberizs mellé négyféle szendvics közül is választhattok.

1053 Budapest, Vámház körút 14. | Facebook

blank

Shrimpy Food Bar

Nyitás a téli szünet után 2023 januárjában!

Nem mindennapi gasztroélménnyel kecsegtet a XVIII. kerületi Shrimpy Food Bar, ahol nemcsak az igaz, hogy professzionális szinten, de elérhető áron is kínálják a már-már egzotikusnak számító tengeri herkentyűkkel készült ételeket. Hatféle levesük mindegyike szemkápráztatóan gazdag kagyló- és garnélalevesüktől kezdve tengeri hallevesükön át.

1181 Budapest, Üllői út 507. | Weboldal | Facebook

blank

Császármorzsa

Nyitás a téli szünet után 2023 januárjában!

Meglehet, hogy a Bercsényi utcai Császármorzsába eddig jobbára a mennyei édességekért csábultunk be, jó tudni azonban, hogy leveskínálatuk sem utolsó. Különösen igaz ez most, a hidegebb idők kezdetén, hiszen minden nap kétféle levessel készülnek nekünk a vasalt szendvicsek, lepények és fantasztikumba sorolható császármorzsák mellé.

1111 Budapest, Bercsényi utca 8. | Weboldal | Facebook

blank

Ha végigkóstoltátok mindet, egy kakaóval a kézben kuckózzatok be az alábbi helyek valamelyikére: