9+1 csodás iglu Budapesten vacogásmentes szabadtéri időtöltéshez

Jöhet hűvös, hideg, zimankós idő, a szabad ég alatti italozásról és finom falatokról a legkevésbé sem kell lemondanotok. A kényelemről a város egyre több pontján, egyre több vendéglátóhelyén felbukkanó igluk gondoskodnak.

360 Bar

Hű elnevezéséhez az Andrássy úti 360 Bar, ahonnan teljes és tökéletes budapesti panorámában gyönyörködhetünk. Így van ez a hidegebb idő beálltával is, amikor is a rooftop bár iglujaiban ugyanolyan önfeledten élvezhetjük a szabad ég alatt töltött, vacogásmentes finom harapnivalókat és izgalmas kortyolni valókat. Nézzetek hát fel hozzájuk, ha a földön járás helyett valami új élményre vágytok.

1061 Budapest, Andrássy út 39. | Weboldal | Facebook

Fotó: 360 Bar Facebook-oldala

BOATanic Terrace & Bar

A BOATanic hajó nyáron megújult és duplájára bővített tetőteraszán ugyancsak zavartalanul élvezhetitek akár a hidegebb időben is a Budai Várnegyedre nyíló panorámát, akárcsak a város kora esti és éjszakai fényeit. A teraszon berendezett igluk alatt, koktélok és harapnivalók társaságában a Duna lágy hullámain ringatózva páratlan élményben lesz részetek. Hogy biztosan ne hiányozzatok a fedélzetről, iglut foglalni mindenképp érdemes!

1051 Budapest, Vigadó tér 4. sz. kikötő | Facebook

Fotó: BOATanic Terrace & Bar Facebook-oldala

Gin Corner Bar

Igluba való bekuckózásért nem feltétlenül kell messzire mennetek a belvárostól, hiszen az Erzsébet téri Gin Corner Bar is beújított néhány ilyen darabot. A kellemest a hasznossal, a meghitt meleget a jéghideg, fűszeres és citrusos gin-tonicokkal kapcsolhatjátok össze, ugyanis itt 22 ország 83 féle díjnyertes, különleges és kézműves ginpárlataiban kóstolhattok, számos más prémiumitallal karöltve.

1051 Budapest, Erzsébet tér 11-13. | Facebook

blank
Fotó: Gin Corner Bar Facebook-oldala

Zöld Küllő

Nemcsak a forralt bor, a forró rumos tea, valamint a forró csoki ideje köszöntött ránk és a városligeti Zöld Küllőre, de immár az igluk ideje is. Ha egy kiadós, ligeti séta után felmelegednétek, ne csak forró italt és a Zöld Küllő gőzölgő elemózsiáját vegyétek magatokhoz, de kuckózzatok be az igluk egyikébe, a városligeti fák alá.

1146 Budapest, Paál László út/George Washington sétány | Facebook

blank
Fotó: igloo.hu

Buja Disznó-k Liget

A Bíró Lajos és csapata által életre hívott Buja Disznó-k a Hold és a Fény utcai piac után már jó ideje bevette a Városligetet is. A városszerte híres, nagybetűs rántott húsról szerencsére télen sem kell majd lemondanunk. Akárcsak nyaranta, a Városliget ölelésében, kellemes melegben szeletelgethetjük békebeli fogásainkat egy-egy pohár pezsgővel és flódnival lefojtva.

1146 Budapest, Állatkerti krt. 3. Pavilon kert „C” pavilon | Facebook

blank
Fotó: Buja Disznó-k Liget Facebook

Veranda Delikát

Ha épp Mátyásföld környékén jártok, vagy úgy döntötök felfedeznétek a XVI. kerület kincseit, feltétlenül vegyétek az irányt a Veranda Delikát felé. Több okunk is van ajánlani őket, kiváltképp saját pörkölésű kávéjukért, magyar alapanyagokból készült péksüteményeikért, akárcsak a polcokon roskadozó finomságokért. Újonnan pedig azért az igluért, ahol minden mennyei mannájukat kényelmesen el is fogyaszthatjátok.

1165 Budapest, Újszász utca 43. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Veranda Delikát Facebook-oldala

Bereg Embassy Bar & Cafe

A Hattyú-ház eldugott kertjének fái alatt ősszel és télen a Bereg igluja is hatalmas szeretettel vár. Egy könyvvel, egy jó kávéval, némi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vidékhez kötődő finomsággal bátran foglaljatok helyet és élvezzétek vacogásmentesen a fára aggatott, valamint a fejetek fölé boruló budai fényeket.

1015 Budapest, Batthyány utca 49./B | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Bereg Embassy & Cafe Facebook-oldala

Tortavár Cukrászda

A három budai cukrászdával is büszkélkedő Tortavár Ágoston utcai üzletébe mostanában kivételesen érdemes lesz ellátogatni. Pihe-puha takarók, párnák ölelésében élvezhetjük a fejünk fölé hajló igluk oltalmát, miközben gesztenyés krémes, szilvalekváros hókifli és egy bögre forró fehér csoki gondoskodik a testi-lelki feltöltődésről.

1032 Budapest, Ágoston u. 2. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Tortavár Cukrászda Facebook-oldala

Pavillon de Paris (decembertől)

Esőben, hóban és zimankóban is legalább annyira érdemes ellátogatni a főváros legromantikusabb francia éttermébe, akárcsak a nyári napsütésben. Míg kivárjuk a decembert, hogy a Pavillon de Paris tündérfényben úszó kertjében, igluk alatt élvezhessük a francia ízeket, addig is rendelkezésünkre áll a csupa üvegfallal körülvett, mesébe illő étterem, mely felér a legimpozánsabb kastélyok télikertjével.

1011 Budapest, Fő utca 20. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Pavillon de Paris Facebook-oldala

+1 Cukorborsó Kertvendéglő

Budapest agglomerációjában, Pátyon, télen-nyáron varázslatos környezetbe burkolózva vár a Cukorborsó Kertvendéglő. A családias étterem, felkészülve a hűvösebb időre, máris iglukkal örvendeztette meg vendégeit, hogy egy pillanatig se kelljen nélkülözniük az ínycsiklandó falatokat, a melengető leveseket és az étlapról elmaradhatatlan, nagyi kedvenc rántott pipijét.

2071 Páty, Galagonya u. 4. | Facebook

blank
Fotó: Cukorborsó Kertvendéglő Facebook-oldala

Ha kedvet kaptatok a kuckózáshoz, ajánlunk még néhány helyet a borúsabb, hideg időre: