Hangulatos séta és kikapcsolódás az ősz ölelte Kopaszi-gáton

Sárguló falevelekkel, melengető, őszi napsugarakkal és a karnyújtásnyi közelségben lévő Duna látványával lesz tökéletes egy hangulatos, őszi délután a Kopaszi-gáton.

Fotó: Molnár József épületfotográfus

Budapest méltán sokszínű XI. kerületében télen-nyáron ugyanúgy, mint tavasszal és ősszel számtalan, kincsre bukkanhatunk. Épp ilyen a kerület Nádorkert nevű városrésze is, aminek szívében találjuk a Kopaszi-gátat és általa, Dunától elválasztott Lágymányosi-öblöt.

Fotó: Molnár József épületfotográfus

Az Összekötő vasúti híd és a Rákóczi híd lábánál fekvő terület az elmúlt években hatalmas változásokon ment keresztül: elhagyatott környékből vált népszerű, sportolásra, kikapcsolódásra és pihenésre alkalmas helyszínné.

Új színfolt jelent meg a köztudatban Lágymányosi-öböl néven, mely a pillanat törtrésze alatt fonódott össze a kikapcsolódással, a természetközeliséggel és a városi nyüzsgéstől való elszakadással.

Séta előtt vagy után fedezzétek fel a kerület további kincseit:

A tömegközlekedéssel, kerékpárral és gyalog is könnyen megközelíthető terület minden évszakban más-más arcát mutatja, ősszel azonban, kiváltképp a sárguló falevelek és az őszi napfényben csillogó víztükör által páratlan élménnyel ajándékozza meg az ide érkezőket.

Fotó: Molnár József épületfotográfus

A mesterségesen kialakított és 900 méter hosszan nyújtózkodó Kopaszi-gáton például modern park, sétány, rendezett zöldfelület, játszóterek és pihenésre alkalmas terek egyaránt várják az őszi délutánon andalogni vágyókat.

Fotó: Molnár József épületfotográfus

Arról pedig, hogy még teljesebb lehessen az itt eltöltött, hangulatos délután kávézók, pékségek, teraszok és éttermek gondoskodnak.

Legyen szó akár saját, hozott alapanyagból avanzsált piknikről vagy vendéglátói környezetbe ágyazottról, a Fruska Picnic & Bistro teraszán, egy finom kávéról, puha péksüteményről, amit a Félegyházi Pékségben vehetünk magunkhoz vagy különleges gasztroeseményről a SHO Beach homokos partszakaszán, érdemes ide minél többször ellátogatni.

Fotó: Molnár József épületfotográfus

Az már csak hab a tortán, hogy itt karnyújtásnyi közelségben tárul elénk a Duna, mely gazdag állat- és növényvilágával párját ritkító desztináció egyedül, párral, kisgyerekkel és családdal érkezőknek egyaránt.

Fotó: Molnár József épületfotográfus

Egyetlen hátrány csupán, hogy négylábú kedvencünket ezúttal otthon kell hagynunk, hiszen a terület egyelőre még nem kutyabarát.

Ha tehetitek, ne hagyjátok ki a Kopasz-gát ölelte öböl októberi gasztroünnepét sem: