6+1 szuper kültéri program Budapesten enyhe, őszi napokra

Szerencsére nem kell teljesen elfelednünk a napsütéses őszi napokat, hiszen van remény, hogy lesz még belőle néhány ebben az évben. Érdemes ilyenkor kihasználni az időt és felkerekedni, mutatjuk milyen kültéri programok közül válogathattok a fővárosban!

Zugligeti Libegő

A több mint 50 éves Zugligeti Libegő ősszel is várja a látogatókat Budapest egyik legszebb kirándulóhelyén. A drótkötélpályás felvonó a János-hegyre vezet fel, ezt a távolságot 12 perc alatt teszi meg. Eközben gyönyörű budapesti látkép tárul elénk, a karbantartási napok kivételével az év minden napján.

Fotó: Getty Images

Gyermekvasút

A vasúti közlekedés iránt érdeklődőknek tökéletes családi program lehet a hétfő kivételével minden nap közlekedő gyermekvasút. A kisvasút a Széchenyi-hegyi állomástól halad Hűvösvölgyig, eközben hat helyen áll meg menetrendszerűen, a menetidő pedig maximum 50 perc. Az utazás 6 éves korig ingyenes.

Fotó: Gyermekvasút, Budapest Facebook

Budai Arborétum

Ősszel is kellemes sétákat tehetünk a 7,5 hektáros Budai Arborétum minden évszakban más arcát mutató növényzete között. Ilyenkor érdemes megfigyelni a keserű hikori és a kínai páfrányfenyő aranysárga lombjait. Érdekesség, hogy az arborétum hazánk legmelegebb területe, kedvező elhelyezkedésének köszönhetően.

1118 Budapest, Villányi út 29-43.

Fotó: Mackók földjén

Magyar Vasúttörténeti Park

A gyermekvasút kipróbálása után irány Európa vasúti élményparkja, ahol 70 ezer négyzetméteren 100 féle vasúti járműkuriózumot figyelhettek meg közelebbről. Ha pedig már mindent láttatok, próbáljátok ki a Vasúttörténeti Park interaktív programjait is! A park hétfő kivételével minden nap nyitva van.

1142 Budapest, Tatai út 95.

Fotó: Egy jó kép az utazásról

Városi nyomozás

A Landventure kontaktmentes városi nyomozós játék Budapest felfedezésének egészen különleges módját mutatja meg. Válassz egy küldetést, kattints az emailben kapott linkre, és indulj el kalandozni a nap bármely szakában! Akár egyedül, csapatban vagy négylábúval is mehetsz.

Fotó: Landventure Facebook

Bobozás

Nem muszáj elhagyni a fővárost, amennyiben ősszel is bobozni lenne kedvetek. Budapest zöldövezetében ugyanis már 700 méter hosszan csúszhat naphosszat a család minden tagja, a hétfő kivételével minden nap. Sőt, a bobpálya mellett minigolf, focipálya, büfé és légvár gondoskodik a kikapcsolódásról.

1112 Budapest, Keserűvíz u. 1. és Balatoni út sarka

Fotó: bobpalya.hu

+1 Kellemes őszi séta a belvárosban, melynek során nyomába eredhettek Budapest eldugott mese- és rajzfilmhőseinek.