Izgalmas nemzetközi étterem bújik meg a Váci út irodaházainak ölelésében

A belvárostól csupán néhány megállóra, a Váci úton található Agora Tower irodakomplexumának ölelésében bújik meg a nemzetközi ételválasztékot felvonultató Buena World Kitchen & Bar, ahol mindenki megtalálhatja a szívének kedves ízvilágot.

Fotó: Egy jó kép rólad

Autentikus falatok

A Buena World Kitchen & Bar étlapján egyaránt helyet kaptak az amerikai konyha klasszikusai, a keleti konyha különlegességei, de az olasz, a görög és a mexikói konyha remekei is. A színes kínálatról a líbiai-magyar származású séf, Soha Alhashmi gondoskodik.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

Alhashmi felel többek között a közel-keleti fogások folyamatos fejlesztéséért, az alapokat pedig saját, családi receptjei alapján készítik el. Egy kis csavart is belevisznek azért, hiszen a hideg és forró mezzéket ötvözik a fúziós konyhára jellemző elemekkel.

Így alkották meg például a borjúhússal tálalt hummuszt, friss, helyben készült, kemencében sült pitával. Emellett volt szerencsénk kipróbálni a padlizsánkrémet is, amelynek füstös ízét a krémhez tálalt gránátalmadarabokkal teszik teljessé.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

Nemzeti konyhák központja

Az autentikus mexikói ízvilágért az étterem tulajdonosa vállal garanciát, mivel éveken át üzemeltetett különböző mexikói éttermeket a fővárosban, mielőtt megnyitotta a Buena World Kitchen & Bar-t. Az alapokat tehát tőle lesték el, így került a kínálatba többek között a mangós-csirkés soft taco is.

Az étel különlegessége, hogy olyan füstölt csirke kerül a tacóba a grillzöldségek mellé, ami az étterem előtt kihelyezett elektromos boxban készül, lassú füstöléssel. Ez a módszer több fogásban is visszaköszön, hiszen heti kétszer húsokat füstölnek bizonyos ételeikhez.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

Az olasz fogások tekintetében is egyértelműen a minőségre törekednek, ugyanis saját fejlesztésű nápolyi tésztás pizzákat tálalnak, melyeket több hónapon át teszteltek, hogy megtalálják a tökéletes receptúrát.

A menüsoron található Parma Dell’ Agora nevű pizza csak és kizárólag náluk kapható, hiszen saját ötleteik alapján készítik el, ezért mindenképp érdemes megkóstolni. Ugyanez elmondható a Buena Manzo elnevezésű tésztáról is, ami nem egy hagyományos olasz módra elkészített tészta, mégis igazi ízkavalkádra számíthatunk minden egyes falatnál.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

Az állandó kínálat mellett nagy hangsúlyt fektetnek az idénytermékekből készült ételekre, amelyeket a folyamatosan változó séfajánlatok között találhatunk meg, de a koktélokat is érdemes kipróbálni, hiszen mindegyiket minőségi alapanyagokból készítik el, így a Buena akár egy este megalapozásához is tökéletes helyszín lehet.

Sokszínűség mint koncepció

Mivel a Buena World Kitchen & Bar nemzetközi környezetben helyezkedik el, olyan irodaházak ölelésében, ahol a magyarok mellett rengeteg külföldi ember dolgozik egy helyen, a változatosságot hangsúlyozó koncepcióval azt szerették volna elérni, hogy mindenki találhasson a hazájában megszokott ízvilágnak megfelelő ételt, ami az otthonára emlékezteti.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

A kínálat sokszínűsége az étterem berendezésében is visszaköszön: a narancssárga és méregzöld székek és burkolatok színesre festett falakkal és neonfeliratokkal egészülnek ki, mégis letisztult és kellemes hatást kelt az enteriőr. A különleges berendezésnek és a nagy tereknek köszönhetően az étterem felkerült a népszerű budapesti rendezvényhelyszínek palettájára is.

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

Az étterem felső szintjén egyébként napi menüvel is készülnek a környékbeli dolgozóknak, hogy kedvezőbb áron, széles választékban biztosíthassák az ebédjüket. Idővel pedig tovább szeretnék bővíteni a nemzetközi kínálatot, ami nemsokára a Távol-Keletre jellemző fogásokkal egészül majd ki.

Buena - World Kitchen & Bar
1138 Budapest, Váci út 116-118. Agora Tower, II. torony
buenakitchenandbar.hu

Mutatunk még néhány kiváló vendéglátóhelyet idén őszre: