4 remek budapesti vendéglátóhely, ami új lendületet ad a szeptemberhez

Exkluzív séfmenü, újragondolt édességek, különleges szomjoltók és egy világ ízeit felvonultató hely vár benneteket tárt ajtókkal szeptemberben, az őszi új lendület és megújulás jegyében.

Madhouse

Szeptember 5-től egészen október 2-ig adódik alkalmunk, hogy a Madhouse Évadnyitó Átrium névre keresztelt vadonatúj séfmenüjének fogásait végigkóstoljuk, támogatva ezzel az Átrium Színház fennmaradását. A tételek között találunk póréhagymás burgonyakrémlevest, akárcsak a színházi büfé elhagyhatatlan islerét malátásan újragondolva. De két közkedvelt Átrium-színész, Brasch Bence és Farkasházi Réka ízlése ihlette fogást is megkóstolhattok, előbbi egy édesburgonyapürével és MadX wild ale szósszal tálalt BBQ-kacsamell, utóbbi egy gluténérzékenyek számára is fogyasztható pácolt kecskesajt, kelbimbóval és mézsörben készült körtével.

1061 Budapest, Anker köz 1-3. Honlap | Facebook

Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda

Az Édes Mackó friss és ropogós kürtőskalácstrendje csak úgy olvasztja a szíveket, hiszen édes desszertjüket különböző krémekkel töltött kürtősbonként álmodták meg. A csokit, szilva- és baracklekvárt rejtő aranyló kürtőskalácstésztát előbb faszénparázson sütik ropogóssá, amit aztán málna-, dió- és fahéjízesítéssel bolondíthatunk meg. A kürtőskalácsozás élményét keddenként és csütörtökönként a tematikus kürtősbonnapokon, havonta egyszer pedig a kürtősbonhétvégén emelhetjük magasabb szintre. Szeptember 10-11-én magunk is eldönthetjük, hogy a málnás csokibon, a fahéjas szilvabon vagy a diós barackbon bizonyul a legfinomabbnak.

1146 Budapest, Állatkerti körút 14-16. Facebook

Bubu Bubble Tea

A fővárosban már három helyen juthattok hozzá Ázsia legnépszerűbb italához, amit a Bubu Bubble Tea csapata honosított meg hazánkban. A buborékos teákat ízlés szerint válogathatjátok össze, csak győzzetek választani a 26 különböző íz közül, amiket zselécsíkokkal, valamint tápióka- és gyümölcsbogyókkal bolondítanak meg. Azért nem érdemes kihagyni a Bubu által kizárólag hidegen kínált speciális teaösszeállításokat sem, amelyek kiváló hűsítőként szolgálnak a szeptemberi hőségben. A kedvenc teakombinációtokat pedig már otthon is könnyedén elkészíthetitek a webshopjukon vásárolt hozzávalókból.

1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 6. | 1066 Budapest, Teréz körút 38. | 1117 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 16. | Honlap | Facebook

Buena – World Kitchen & Bar

A világ konyháit és ízeit hozta egy tető alá a Váci úti Buena World Kitchen and Bar, ahol egyszerre van jelen az amerikai, a közel-keleti, az ázsiai és a mediterrán ízvilág. A különböző nemzetek ételeit felsorakoztató étlappal pedig már csak az impozáns rövidital-, gin- és koktélválaszték veszi fel a versenyt. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy itt tényleg mindenki megtalálja a maga étkét, a hamburgertől a hideg és meleg mezzéken és nápolyi pizzán át a görög gyrosig. A Buena éppen ezért nemcsak a világ ízeibe belekóstolni vágyó vendégeknek, nagyobb társaságoknak, de a péntek-szombat esti bulik előtti alapozáshoz is tökéletes választás.

1133 Budapest, Váci út 116-118. Honlap | Facebook