5 kitűnő kézműves pékség Budapesten, ami bearanyozza a reggeleket

Nem lehet elég kézműves, szívvel-lélekkel és kovásszal dolgozó pékség Budapesten hogy elég legyen belőlük, ezért is ajánlunk még néhányat, ami garantáltan bearanyozza a kicsit csípős, kicsit hűvös őszi reggeleket.

Szakajtó kispékség

Szerencséseknek mondhatják magukat mindazok, akik a XVIII. kerület azon részét lakják, aminek közelébe befészkelte magát a Szakajtó kispékség. A szó szoros értelmébe vett kispékség előtt nem meglepő a napjában többször is kialakuló kígyózó sor, ez azonban senkit se riasszon el az útnak indulástól. Szívvel-lélekkel készült, folyamatosan változó kínálatukból általában többféle kenyérrel, sós- és édes péksüteménnyel, kaláccsal és isteni kiflivel tankolhattok fel.

1182 Budapest, Gyékény tér 1. | Facebook

Fotó: Szakajtó kispékség Facebook-oldala

Babushka Kézműves Pékség

A város legkisebb pékségét nem máshol, mint a XI. kerület egyik eldugott kis szegletében, egy falatnyi kis faházban találjuk. Elsőre talán meglepő lehet, mégis ebben az aprócska helyiségben sülnek a ropogós kovászos kenyerek, a fantasztikus focacciák és a legkülönfélébb péksütemények, melyekről eddig csak álmodni lehetett. Kitérő ide, kitérő oda, minden falatot megér a cheddaros-jalapenós kenyér, a kalács, de még a babka is.

1112 Budapest, Sasadi út – Tömös utca sarok | Facebook

blank
Fotó: Babushka Kézműves Pékség Facebook-oldala

Pipacs Pékség

Kézműves biopékség, kávézó és termelői bolt hármasa a III. kerületi Pipacs Pékség, ahol jónéhány évnyi francia tapasztalatot gyúrnak minden egyes pékáruba. A kenyér iránti szeretetből 2014-ben született pékségben szívvel és örömmel folyik az értékteremtés, aminek eredménye mindenki arcára mosolyt csal. Az adalékanyagmentes finomságok között többféle kenyér, kalács, baguette, croissant, péksütemény, de még liége-i gofri közül is szemezgethetünk.

1033 Budapest, Szentendrei út 95. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Pipacs Pékség Facebook-oldala

Búzakovász Kézműves Pékség

Hosszan érlelt, hazai alapanyagokból és természetes kovásszal készült ropogós kenyérrel a kezünkben léphetünk ki a Búzakovász Kézműves Pékség nyolc üzletének bármelyikéből. A bőséges kínálatban kézműves alapanyagokból készült szilvás papucs, alakor ősbúzakenyér, csupagyümölcs galette, rusztikus bagett, francia pralinés briós és mákos fonott – ami kanelbulle péksütemény újragondolásával született meg -, sorakoznak napról-napra a pultban.

8 helyszínen Budapesten | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Búzakovász Kézműves Pékség Facebook-oldala

Tradi Budapest

A Pannónia utcában található Tradi Budapest pékségében nem más készíti nekünk a tradicionális és ropogós francia bagettet, mint a Fish! zenekar egykori dobosa, Maróti András. Az Új-Zélandon, majd Franciaországban csiszolt péktudást nemcsak a mennyei kenyerek és péksütemények, köztük croissant, mandulakrémes párna és kakaótól roskadozó csiga, de a környéken élők is meghálálják, akik boldogan ropogtatják reggel-este a Tradi Budapest pompás pékcsemegéit.

1136 Budapest, Pannónia utca 13. | Facebook

blank
Fotó: Tradi Budapest Facebook-oldala

Ha a mennyei péksütik mellé innátok egy finom kávét: