60+ izgalmas program Budapesten az augusztus 20-i hétvégén // 2022

Programok garmadája vár Budapesten és környékén titeket az augusztus 20-ai hétvégén. Koncertek, fesztiválok, gasztroélmények, szabadtéri mozielődadások és tűzjáték – bőven lesz mit enni, nézni, hallgatni. Több program ingyenes, ezeket külön jelöltük.

*** Bővebb infókért kattintsatok az események címére! *** 

Többnapos programok az augusztus 20-i hétvégén Budapesten és környékén

Szent István-napi Retro Tabán (csütörtök-vasárnap)

A Szent István-napi Retro Tabán programsorozat a rendkívül sikeres és nagyszámú közönséget vonzó Tabán Fesztivál alapjaira épül. Izgalmas zenei csemege lesz a kultikusnak mondható helyszínen, az évtizedekre visszanyúló pop-rock koncert hagyományokkal rendelkező Tabánban.

2022 augusztus 20 tabán koncertek
Fotó: szentistvannap.hu

Mesterségek Ünnepe (péntek-vasárnap, ingyenes program)

Augusztus 19. és 21. között idén 36. alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb népművészeti fesztiválját, a Mesterségek Ünnepét. A Budai Várban közel ezer hazai és külföldi kézműves működik közre a kárpát-medencei kézművesség legnagyobb ünnepén. A rendezvény idei díszvendége Dél-Korea, a fesztivál kiemelt témája a faművességhez kapcsolódó mesterségek lesznek.

2022 augusztus 20 programok budapest
Fotó: Péter János

Szabadrét Fesztivál (péntek-vasárnap, ingyenes)

Elektronikus és élő zene, jókedv, napsütés, természetközeli környezet, piknik, kora délutántól estig az Erzsébet téren.

Utcazene Fesztivál és Food Truck Show (péntek-vasárnap, ingyenes)

Az Utcazene Fesztivál és Foodtruck Show programsorozatnak köszönhetően a Veszprémi Utcazene Fesztivál és a város legmenőbb foodtruckjai beköltöznek a Szabadság térre és a környező utcákba. A háromnapos rendezvény alatt kora délutántól egészen késő estig hallgathatjátok a legkülönfélébb zenei stílusokat, miközben végigkóstoljátok a minőségi street food kínálatot.

Művészkert a Nehru parton (péntek-vasárnap, ingyenes)

Tapasztald meg, hogyan él meg irodalmi örökségünk napjainkban, és miként találkozhat a klasszikus a kortárssal! A Platon Karatev, a Lázár tesók, Kepes András és még sok más ismert művész a színpadon.

2022 augusztus 20 koncertek Budapest

Panorama Classical (péntek-vasárnap, ingyenes)

A Panorama Classical célja Magyarország komolyzenei életének méltó módon történő bemutatása. A páratlan és meghitt élőzenei élmény helyszínét a Filozófusok kertjébe tervezett nyitott színpad szolgáltatja, mely impozáns panorámát biztosít a budai várra, a Parlamentre és a Bazilikára egyaránt. A reggeltől estig tervezett programsorozat során teljes kényelemben, babzsákokból és puha pokrócokról élvezhetitek a zeneszót lámpafüzérek meghitt fénye alatt, a helyszíni vendéglátók által biztosított finom falatok és italok mellett.

Mad Kert // Újra főzdetúra, filmvetítés (péntek-vasárnap)

Továbbra is 16 sörcsap, Barrel Project decizés, tele hűtők, újdonságok-ritkaságok, soft serve, napsütés vár a főzde mögötti sörkertben péntektől vasárnapig. Ráadásul 8 mérföld filmvetítés és főzdetúra is lesz ezen a hétvégén a Mad Kertben.

Ha Budapest helyett mégis a Balatont választanátok ezen a hétvégén:

Dunakanyar Kézműves Sörfesztivál // Vác (péntek-vasárnap, ingyenes)

Idén augusztus 19-21. között rendezik meg a sörimádók kedvenc fesztiválját Vácon, a Dunakanyar Kézműves Sörfesztivált. Sörfőzdebemutatók, gyerekprogramok, tűzijáték és DJ-szettek várnak.

Szent István Napi Borünnep // Nagymaros (péntek-szombat, ingyenes)

A 13 borvidék több mint 20 pincészetét felvonultató VII. Szent István Napi Borünnepen pezsgő-, és koktélbár is vár titeket a sok kiváló fehér-, rosé- és vörösbor mellett. Természetesen ínycsiklandozó ételeket is kínálnak a borok mellé, legyen szó ebédről, vacsoráról, vagy borkorcsolyáról. Augusztus 19-án és 20-án a két nap alatt tűzijáték, színes kulturális programok, kiállítások, koncertek, gyermekprogramok várnak titeket a Dunakanyarban a folyóparti sétányon.

2022 augusztus 20 tüzijáték
Fotó: Nagymaros Szent István Napi Borünnep – Facebook

Varázsliget (szombat-vasárnap)

A Varázsliget programsorozat keretein belül az egyre szépülő Városligetben, a Vajdahunyad várától a Kós Károly sétányig terjedő területen igazi csodákban lesz részük a kilátogató lurkóknak és a gyermeklelkű felnőtteknek. A herceg- és hercegnőképző programokon túl fellépnek többek között a Tűzmadarak vásári mutatványosai, valamint gólyalábasok is. A kulturális programokon kívül játékos honvédségi bemutatók, például lézerlövészet is várja a kicsiket és a nagyokat.

Budapesti programok csütörtökön (2022. augusztus 18.)

Bacsó Bár // Darvas Kristóf, Darvas Ferenc és Both Gabi (ingyenes program)

Darvas Ferenc a legtöbbet foglalkoztatott színházi zeneszerző. Számos filmhez, tévé és rádiójátékhoz komponált zenét, valamint zongorarögtönzéseivel a némafilmek világát elevenítette meg több múltat idéző mozielőadáson. Ez alkalommal fiával, Darvas Kristóffal és Both Gabival a tavasszal megjelent lemezéről szólaltatnak meg színházi sanzonokat, szerzőtársa, Várady Szabolcs szövegeire.

Budapesti programok a hétvégén
Fotó: Józsefvárosi Önkormányzat – Facebook

Kóser séta Fűszeres Eszterrel

Fűszeres Eszter gasztroblogger a 7. kerület zsidó gasztronómiájának modern és régmúlt világába vezet be titeket gasztrosétáján.

Verne Gyula/Lóci játszik/Divinyi Réka: 80 nap alatt a Föld körül

Jules Verne világhírű kalandregényét ezúttal Divinyi Réka dramaturg dolgozta át, majd Csorba Lóci zenész írt hozzá zenét, végül pedig Magács László rendező álmodta színpadra. A végeredményt augusztus 18-án láthatjátok a Városmajori Szabadtéri Színpadon, a Vígszínház kiváló színészeinek tolmácsolásában.

Alterasz: Hip Hop & House Night // 08.18.

Hip Hop & House Night az Élesztő Teraszon.

Hunyadi Underground // Mayberian Sanskülotts koncert (ingyenes)

A Mayberian Sanskülotts zenéje úgy ötvözi a nyolcvanas évek hazai és nemzetközi újhullámos zenekarainak keserédes romantikáját, a shoegaze gleccserként elomló grandiozitását és a kortárs dream pop álomszerű visszhangfüggöny mögé rejtett dallamait, hogy közben mindvégig megőrzi karakteres, azonnal felismerhető hangulatát.

Solére // Pontoon (ingyenes)

A nyár utolsó budapesti Solére koncertje a Pontoonon.

Hétvégi programok Budapesten és környékén
Fotó: PONTOON Facebook

Csinibaba // ORCZY SUMMER CHILL (ingyenes)

A Csinibaba 1996-ban készült, 1997-ben bemutatott magyar filmvígjáték, amelyet Tímár Péter írt és rendezett, Márton Gyula Bambi szalmaszállal című novellájából. Augusztus 18-án ingyenesen megtekinthető az Orczy park kertmozijában.

Eszkimó asszony fázik // Bem Mozi

Xantus János első egész estés mozifilmje vérbeli posztmodern melodráma, a nyolcvanas évek közepén kibontakozó új érzékenységnek nevezett irányzat legnépszerűbb, kultikus darabja a Trabant, a Balaton együttes, Víg Mihály és Hobó zenéjével.

Táncház a csillagos ég alatt // Budapest Park

Az Aurevoir. koncertje után a Góbé zenekar húzza a talpalávalót a táncos lábaknak a nyár egyik legnagyobb szabadtéri táncházában.

Budapesti programok pénteken (2022. augusztus 19.)

Szakkör // Kabin w/ Andras Bader, Smole, Ben Dover (ingyenes)

Pénteki dayparty a Népszigeten.

ingyenes programok augusztus 20 Budapest

Bold Stroke // Fellini (ingyenes)

Pénteken időutazásban lehet részetek a Bold Stroke duó jóvoltából, akik visszarepítenek titeket a 60-as, 70-es és 80-as évek zenei világába. Az út előre láthatóan egészen a magyar alternatív színtér klasszikusaitól indul, hogy a brit indie műfajánál tett kitérőn keresztül egészen az amerikai pszichedelikus rockig jussatok el velük.

Bob Dylan dalok élőben magyarul és angolul // Horány Tte Meteor telep

Az elektro-akusztikus élményzenekar a Nobel-díjas mester politikus, melankolikus, cinikus és romantikus, szőke, barna és őszbe hajló dalaiból válogat, eredetiben angolul és a zenekar saját műfordításában.

PULP Open Air // Club at Városliget with Falcao (ingyenes)

Az utolsó PULP Open Air party a nyáron a Pavilon Kertben.

Szabadtéri mozi a Budaparton: Hang nélkül (ingyenes)

Világunkat látszólag sebezhetetlen, ragadozó lények foglalták el, melyek a legkisebb zajra is azonnal lecsapnak prédájukra, kíméletlen, halálos erővel. Ingyenes szabadtéri filmvetítés a Kopaszi-gáton.

Nyárestek a Bikás parkban (ingyenes)

Pénteken Béke tér koncert és ingyenes ország tortája és újkenyér kóstolás valamint Oláh Ibolya koncert vár titeket a Bikás parkban.

A 2022-es ország tortájáról itt olvashattok többet:

Kőbányai Blues Fesztivál (ingyenes)

Kőbányán újra szól a blues az Óhegy parkban. Sztárvendégek: Deák Bill Gyula és Tátrai Tibor.

SÖRPÉNTEK a Virág Benedek Házban

Augusztus 19-én 19 órától a Budai Gitáriskola tanítványai adnak koncertet a tabáni Virág Benedek Ház árnyas udvarán.

PikNik Mozi – Páty

A PikNik Mozi augusztus 19-én újra Pátyra látogat. A kenyérszentelés, zenés ünnepi műsor, divatbemutató után egy felejthetetlen szabadtéri mozizásban lehet részetek. A Made in Hungária kerül az óriás vászonra.

Augusztusi KertMozi a monori KultPincében

A szavazások eddigi állása szerint nagy eséllyel a tengerparti filmek közül az Utódok című film kerül vetítésre az augusztusi KERTMoziban.

Hétvégi programok Budapesten és környékén

Gyermekvasút nyomában – 20 km éjszakai teljesítménytúra

A túra útvonala érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait – a Normafa-lejtőt, a János-hegyi Erzsébet-kilátót, a Nagy-Hárs-hegyi Kaán Károly-kilátót és a hűvösvölgyi Nagyrétet.

Middlemist Red 10 // Városmajori Szabadtéri Színpad

10 éves a Middlemist Red, jubileumi nagykoncert a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Tűzijáték néző éjszakai túra Visegrádon

A túrán ellátogathattok egy titkos kilátóhelyre, ahol megnézhetitek a visegrádi tűzijátékot, majd elindulhattok felfedezni a környék rejtett ösvényeit a csillagos éjszakában.

Augusztus 20-i programok Budapesten és környékén 2022-ben

Augusztus 20-ai Raclette és Croffle és Czakó Mini Piaczon

Akár kirándulni, családi ebédelni vagy csak egy békés otthoni programra készültök, a Czakó Termelői Piaczon mindent megtaláltok hozzá.

2022 augusztus 20 programok budapest

Akadálymentes túra Hűvösvölgy szívébe (ingyenes program)

A Roll Natural túracsapata a Hűvösvölgy szívébe, a Budai-hegység erdejébe vezeti túrázóit, ahol a tölgyerdő csodálatos élőhelyével ismerkedhetnek meg.

Nyílt nap a Széchenyi Könyvtárban

Ünnepeljétek a nemzeti könyvtárban a nemzeti ünnepet! Most bejárhatjátok az épületet és kalandozhattok a sötét raktárak mélyén is.

Tian Guo Mennyei Zenekar (ingyenes)

A Tianguo Marching Band egy nemzetközi zenekar, melynek a világ különféle tájain vannak tagjai. Egy közös cél tartja össze őket, hogy bemutassák zenéjükkel a Fálun Dáfá szépségét. A Fálun Dáfá egy ősi keleti hagyományokon alapuló meditációs gyakorlat. Célja, hogy az embereknek segítsen testi, lelki, szellemi megemelkedést, nemesedést elérni az Őszinteség, Irgalmasság, Tolerancia univerzális elvek mentén.

„Göd titkos kertje” – kerékpártúra a Huzella-kerthez és Szigetmonostorra

A 44 kilométeres biciklitúra kiindulópontja Újpest-Városkapu, ahonnan a gödi Huzella-kert felfedezésére indulhattok, majd csobbanhattok egyet a szigetmonostori strandon.

Katttarzis // Margit-sziget // Open-air 2.0

A Margitsziget szívében elhelyezkedő Kristály Színtér, a régi Kristályvíz forrása és palackozó üzeme, jelenleg indusztriális, fákkal körbe ölelt környezet. Itt várnak titeket egy nappali bulira.

Nyílt nap a Vasúttörténeti Parkban (ingyenes)

Augusztus 20-án szombaton a Vasúttörténeti Park ingyenes belépéssel vár titeket.

További ingyenes múzeumi programok augusztus 20-ra 2022-ben:

Királyok és Vadak // Szentendrei kisállatpark

Játékos program keretei között, betekintést nyerhettek abba, hogy a középkorban a hölgyek és az urak milyen állatokat tartottak, és hogyan viszonyultak az állatokhoz.

Tűzijáték a város felett // ARAZ

Idén is exkluzív környezetben és emelkedett hangulatban ünnepelhetitek augusztus 20-át a Continental Hotel Budapest****Superior tetőkertjén, ahonnan csodálatos panoráma nyílik Budapestre. Élvezzétek a tűzijátékot köszöntő pezsgő, a séf ínycsiklandozó ételválasztéka (korlátlan fogyasztással), a prémium italpult kínálata és DJ Zsuffa hangulatos zenei aláfestésének kíséretében. Az est különleges fellépője Eliza Bliss, aki elektronikus hegedűn játszik a naplementében.

További exkluzív helyek, ahol vacsorával ünnepelhetitek augusztus 20-át:

Dunaünnep // Kisoroszi (ingyenes)

Augusztus 20-i nemzeti ünnepnapi programok Kisoroszin, táncházzal, gyerekprogramokkal és operettműsorral.

Lovagi torna a Salamon-toronyban // Visegrád

Áprilistól októberig a Salamon-toronyban szombati napokon 12:00 órai kezdettel kerül megrendezésre a Visegrádi Vár egész országban egyedülálló programja, a lovagi torna. A program során visszarepítenek titeket a közel sem sötét, sokkal inkább csillogóan sokszínű középkorba.

További izgalmas programok Visegrádon:

Tér Fesztivál // Törökbálint (ingyenes)

Szalóki Ági és Demjén Ferenc is fellép idén a törökbálinti Tér Fesztiválon.

MILLY // ZSIRÁF BUDA

Napsütés, koktélok, ismerős arcok és a legjobb zenék, délután 4-től hajnalig.

Retro BEACH PARTY // Waikiki Lupa Beach

Egy igazi zenei időutazás a 80-as, 90-es és 2000-es évek legnagyobb party zenéivel, csodálatos tengerparti környezetben.

2022 augusztus 20 koncert

Éjszakai bunkertúra a Csepel Művekben

Ismerjétek meg a valaha volt legjelentősebb gyárunkban épült legerősebb üzemi óvóhelyi rendszert!

Kettőnégy Fesztivál // Budapest Park

Augusztus 20-án két színpados punk rock/hardcore fesztivál lesz a Budapest Parkban.

KOBUCI Házibuli (ingyenes)

Augusztus 20-i szellemi szabadfoglalkozás jó borokkal és sörökkel a Kobuci Kertben. A belépés a 22 óráig tartó koncertek után ingyenes.

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2022. augusztus 21.)

Táncház a parkban (ingyenes program)

Örülhetnek a kárpát-medencei táncok és zene szerelmesei, ugyanis május 1-től szeptemberig minden második vasárnap táncházzá alakul a városligeti promenád. Augusztus 21-én a Berka Együttes biztosítja a talpalávalót.

Közös Lábos a Szimpla Sepsiszentgyörggyel

A menü székelykáposzta és puliszka lesz a Szimpla Kertben.

Szent Margit királylány különös élete

A történelmi séta a 12-13. századba repít vissza, miközben kifürkészhetitek az egykor itt élő királyi család, az őket védelmező lovagok, az ide települt szerzetesek és apácák hétköznapjainak összes titkát.

Budaörsi Airshow (ingyenes)

Ejtőernyős bemutató, Mi2 bungee jumping, Genpro műrepülő bemutató, Amfíbia (vízi repülő), KA26 Kamov permetezés, JetRanger kötelék és cukorkaeső helikopterből vár titeket a Budaörsi repülőtéren.