A gin-tonik 7 lelőhelye Budapesten, ahol nem fogsz csalódni a választékban

Jéghideg, fűszeres, citrusos és egyszerre kesernyés – szerintünk ezek jellemzik az igazán jól elkészített gin-tonikot. Amennyiben ti is ilyen ízekre vágytok, megmutatjuk, merre induljatok.

Gin Corner Bar

Budapest belvárosában, az Erzsébet téren található Gin Corner Bárban minden a ginekről szól. A kínálatukban ugyanis összesen 22 ország 83 féle díjnyertes, különleges és kézműves ginpárlatait fedezhetjük fel, a lista pedig folyamatosan bővül, kiegészülve egyéb, prémium minőségű alkoholos italokkal.

1051 Budapest, Erzsébet tér 11-13.

Fotó: Gin Corner Bar Facebook

Kata Restaurant

Az Opera közelében megnyitott, különleges miliőjű Kata Restaurant főként laktóz- és gluténmentes fogásairól, illetve napi menüjéről híres, de széles gin-tonik-választékuk sem elhanyagolható. A koktélok többféle ízesítéssel, minőségi ginből készülnek, így mindenki megtalálhatja az önmagához passzoló ízvilágot.

1065 Budapest, Hajós utca 27.

Fotó: Kata Restaurant Facebook

a Majomhoz

Buda titkos kertjében nem csak a természetközelisége miatt érdemes eltölteni néhány kellemes órát. Egészítsétek ki a fák alatti hűsölés élményét prémium hozzávalókból készülő gin-tonikokkal! Számtalan fajta közül válogathattok, az ízvilágot pedig fűszerekkel és gyümölcsökkel teszik még izgalmasabbá.

1122 Budapest, Maros utca 56.

blank
Fotó: a Majomhoz Facebook

Monkey Bistro

Utánozhatatlan hangulattal vár az eklektikus dzsungelként dübörgő Monkey Bistro, amelynek itallapján több, mint tízféle gin-tonik közül választhatjátok ki a számotokra legszimpatikusabbat. A Várkert Bazárban kialakított panorámabárban ráadásként minden nap egy lounge DJ szolgáltatja a talpalávalót.

1013 Budapest, Ybl Miklós tér 4.

blank
Fotó: Monkey Bistro Facebook

Brooklyn Bagel

A XIII. kerület ékszerdobozában nyitotta meg kapuit Budapest első kóser bagelezője, a Brooklyn Bagel, ami sokkal több szimpla reggelizőhelynél. Az itallap szerves részét képezi ugyanis a frissítő gin-tonik, amit a Duna-part meghitt környezetében fogyaszthattok el, egy hosszú nap után.

1137 Budapest, Újpesti rakpart 1.

blank
Fotó: Brooklyn Bagel Facebook

Marty’s Local Kitchen&Bar

Amennyiben méltó napindító reggelire vágytok, akkor irány a Marty’s Local Kitchen & Bar! Az isteni ételek mellett azért nem árt, ha átpörgetitek az itallapot is, hiszen csak a gin-tonik-választékuk 10 féle finomságból áll, melyek között egy alkoholmentes változatot is találnak azok, akik délelőtt korainak érzik az alkoholizálást.

1051 Budapest Vörösmarty tér 5.

blank
Fotó: Marty’s Local Kitchen&Bar Facebook

Hadik

A magyar irodalom leghíresebb alakjainak egykori törzshelye, a Bartók Béla úton található Hadik sem maradhat le a listánkról. A helyet átjárja a XX. század szelleme, melyhez a Kosztolányi Dezső-ihlette gin-tonik-alapú italok is nagy mértékben hozzájárulnak, mind fantázianevükkel, mind pedig különleges ízvilágukkal.

1111 Budapest, Bartók Béla út 36.

blank
Fotó: Hadik Facebook

Amennyiben inkább az Aperol Spritz ízvilágát kedvelitek, mutatunk néhány lelőhelyet: