40+ szuper hétvégi program Budapesten és környékén

Nyári meleg és szenzációs programok várnak ránk ezen a hétvégén a fővárosban és közelében. Többek között gasztrofesztiválok, szabadtéri koncertek és városi séták közül szemezgethetünk.

Többnapos programok Budapesten és környékén

Fröccsfesztivál / / Zsiráf (2022. július 13-15.)

A szezon elmaradhatatlan italaként a fröccs megérdemel egy saját fesztivált. Az esemény július 13. és 15. között, az Eiffel téri Zsiráfban lesz, ahol sok-sok kiállító, fröccskeverési technikák, streetfood-ételek, akusztikus koncert és a helyszíntől megszokott chill hangulat vár titeket.

Reflektor Fesztivál (2022. július 14-16.)

Eddig Bécsig kellett utaznod, ha el akartál kapni egy menő zenekart? Most csak az Erzsébet térig kell. Olyan zenekarokat hoztak el a Reflektorra, akiket nem nagyon láthatsz hazai színpadokon, főleg nem egyszerre.

GIN & JAZZ @ Westend Tetőkert (2022. július 14-17.)

A város egyik legfrekventáltabb helyén, mégis nyugodt környezetben várja látogatóit július 14-17. között a gin és jazz ünnepe. A Westend Tetőkertjére koncertek, különleges ginek, finom ételek, remek hangulat és érdekes workshopok csábítják a nézelődőket déltől egészen éjfélig. A belépés díjtalan.

Just Craft It Budapest Beer Feszt (2022. július 14-17.)

Nyári kraft sörfesztivál a Botellón Teraszon. A belépés ingyenes!

Street Food Fesztivál 2022 Gyömrő (2022. július 14-17.)

Idén újra visszatér Gyömrő legnagyobb szabadtéri Street Food Fesztiválja! A finom falatok mellett élő zenei koncertek szórakoztatják a közönséget, fellép többek között a Wellhello és a Valmar.

I. Belvárosi Koktélséta Szentendrén (2022. július 15-17.)

Ízek, illatok és színek kavalkádját hozzák el a látogatóknak az I. Belvárosi Koktélsétával a július 15-ei hétvégén, Szentendre belvárosában!

További kihagyhatatlan programok Szentendrén 2022 nyarán:

Hosszabbított nyitvatartás a Bosch-kiállításon (2022. július 15-17.)

Vasárnap látogatható utoljára a Szépművészeti Múzeum nagy sikerű Bosch-kiállítása, amely péntektől vasárnapig hosszabbított nyitvatartással, reggel 9 és este 9 között várja az érdeklődőket.

Mazel Tov 8! | Birthday weekend | (2022. július 16-17.)

8 év jóban, rosszban, hummuszban: a Mazel Tov születésnapi hétvégéjén népszerű zenésztársak váltják egymást nyitástól zárásig a színpadon.

blank

Budapesti programok csütörtökön (2022. július 14.)

Frenk @ KOBUCI

A Frenk zenekar nyári, budapesti koncertje a Kobuciban, ahol a régebbi szerzemények mellett az ősszel megjelenő új lemez dalaiból is ízelítőt adnak.

KISS | Budapest

Egy elképesztő és alaposan dokumentált 45 éves karrier után, amely a rock ‘n’ roll legendák korszakát indította el, a KISS 2019-ben megkezdte utolsó turnéját, mely június 14-én ér Budapestre.

A Pál utcai fiúk / Orczy Summer Chill

A Pál utcai fiúk 1969-ben bemutatott magyar–amerikai koprodukciós film, amely Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán készült.

blank

Elefánt X, vendég: Analog Balaton – Budapest Park

A kerek, jubileumi tizedik szüliévét ünneplő Elefánt ismét beveszi a Budapest Parkot.

Szabad(A)TÉR – Magyar táncház a Kishal zenekarral

Az Erzsébetligeti Színház Szabad(A)TÉR sorozata ezúttal a magyar népzene és néptánc szerelmeseit várja következő eseményére. De nem csak azokat, akik aktív tagjai különböző tánccsoportoknak, hanem azokat is, akik szeretnének megismerkedni az alaplépésekkel. Ugyanis az est folyamán táncoktatók is segítik a dolgunkat!

Jóga és Limonádé ~ A Kabinban

Naplementés varázslat minden hétfőn és szerdán a Kabin Duna-parti jógaóráin. Kezdés fél 8-kor, az óra végén extra bónusz mindenkinek egy frissítő limonádé a Kabinban.

blank

Pénteki programok Budapesten és környékén (2022. július 15.)

Balaton retrospektív kertmozi – Balaton Retro

A Balaton típusfigurákat is teremtett, hiszen a „balatoni fagylaltárus”, a „balatoni halsütő” és a „balatoni lángossütő” a kései Kádár-korszak pre-kapitalista éveinek gyorsan meggazdagodó, irigyelt, de kissé lenézett első magánvállalkozói voltak. Ehhez persze hozzájön a nemzedéki nosztalgia a gyerekkori balatoni nyaralások után, és azok kitörölhetetlen képei: az egyforintos csoki-vaníliák, a megragasztható piros-kék gumimatracok, az utasellátó büfék ablakaiban izzadó szalámis és sajtos zsömlék, a tábori zászlófelvonások, a szabad szombatok, a zötykölődés trabanttal a régi hetesen, a subaszőnyeg a nyaraló falán és a színes műanyagcsíkokból álló konyhafüggöny.

kristoaf + Kolibri ~ Pontoon

Budapest kedvenc bulihajóján csap a húrok közé kristoaf, majd a Kolibri zenekar pénteken. Érdemes időben érkezni, mert a belépés ingyenes, így különösen nagy érdeklődésre lehet számítani.

Chill & Grill

Minőségi ételekkel, frissítő italokkal és igényes zenével várják a vendégeket az Etalonban péntek este.

Ha inkább szabadtéren grilleznél a főváros környékén:

A Múzeumkert titkai | Vezetett séta a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében

A Múzeumkert nemcsak a hétköznapok kedvelt pihenőparkja, hanem nagy események színhelye is. Mind a Magyar Nemzeti Múzeum, mind a Múzeumkert életére tragikusan hatottak 1956 őszének történései, ugyanis a Magyar Rádió épületének közelsége miatt az épület már október 23-tól az események középpontjába került. A vezetés során feltárulnak a Múzeumkert rejtett titkai, és az események mögötti legfontosabb történeteket is megismerhetik a látogatók.

Inkább csobbannál egyet a nagy melegben? Pénteken nyit az ingyenes Római-parti Plázs!

PULP Open Air – Club at Városliget

A Pavilon Kert ad otthont a Pulp Budapest soron következő ingyenes szabadtéri bulijának pénteken, ami borbárral, DJ-szettekkel és hamisítatlan nyári hangulattal vár.

blank

Szombati programok Budapesten és környékén (2022. július 16.)

Júliusi Kraft Kézműves Vásár @ Szimpla Kert

Támogasd a helyi kreatív tervezőket, vásárolj magyar termékeket. Szépségápolás, lakberendezés, ajándék, finomságok. A rendezvényre a belépés ingyenes.

Zenélő Budapest: Koalabell

Ingyenes koncertet ad a Koalabell a Várkert Bazár szabadtéri színpadán szombaton, a Zenélő Budapest programsorozat keretein belül.

Bővebben a Zenélő Budapest több mint 160 ingyenes koncertjéről:

Parktörténeti séta a Millennium Házában

A Liget parktörténeti séta keretein belül egy izgalmas időutazásra invitálják az érdeklődőket, melynek során megismerkedhetnek a Városliget történetével és, hogy milyen utat járt be a Liget az 1800-as évektől napjainkig a parkosítás és a benne található épületek fejlesztése tekintetében egyaránt.

blank
Fotó: Hajdú János/Millennium Háza Facebook

30Y: Resti km. Mucsi Zoltán / Városmajori Szabadtéri Színpad

30Y Resti koncert Mucsi Zoltán közreműködésével júliusban a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Óbudai Jógák Éjszakája

Júliusban kerül először megrendezésre a Jógák Éjszakája az Esernyős udvarában! A hangulatos kerthelyiségben élőzene aláfestésével és lampionokkal megvilágítva, óbudai oktatók vezénylésével jógázhatnak az érdeklődők 6 órán keresztül.

A Dunakanyar Kicsit Másképp

Csodálatos panorámatúra a Julianus-kilátóhoz a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület szervezésében.

Nyár a Czakó Piaczon

Reggelizz a Piaczon, sétálj fel a Citadellához, és visszafelé ugorj be egy fagyira a Czakóba! Akár kirándulni, családi ebédelni vagy csak egy békés otthoni programra készültök, a Czakó Termelői Piaczon mindent megtaláltok hozzá, ami segít a napi vitaminszükségletet bevinni a szervezetbe, emellett szezonális és még magyar is!

blank

Wekerlei Sufni-Night Shopping

Party-time, nightshopping, nyári csemegék, és persze a Wekerlei Sufni kincsei kipakolva.

Nemzetek fesztiválja – Bemutatkozik Bulgária

Bulgária kerül rivaldafénybe az Eötvös10 egynapos minifesztiválján, amelyen kiállítás, koncert, táncház és kertmozi várja az érdeklődőket a Hunyadi téren.

Menhelyi kutyák sétáltatása

Július 16-án 10 és 12 között Gyömrő központi parkjában, a kutyusokkal való minőségi időtöltés mellett támogathatjátok a Kutyamentsvár Alapítvány, illetve az Árvácskák Állatotthon munkáját is.

Naplemente expressz a Gyermekvasúton

Július 16-án könnyed nyáresti utazásra invitál a Gyermekvasút. A Hűvösvölgy és Széchenyihegy közötti oda-vissza vonatút során a kilátókocsikban a budai hegyek hangulata, az erdő közelsége mindig páratlan élményt nyújt, főleg igazi felüdülés egy forró nyári nap után. A különvonat alkonyatkor érkezik a Kis-Hárs-hegy melletti panorámaívbe, ahonnan páratlan kilátás nyílik a fővárosra.

blank

Fran Palermo Quartet ~ Pontoon

Négyes felállásban érkezik a Fran Palermo a Pontoon Dunán ringatózó hajójára, hogy egy ingyenes koncert keretében vegye le a közönséget a lábáról.

Vinyl & Water with Makszim @ WASSER

Naplementés bakelit sercegés a Duna-parton? Irány a Népsziget, vár a Wasser! Szombat este Makszim lemeztáskájából kerülnek elő napjaink belevaló organic, melodic és progressive house lemezei este 7 órától kifulladásig.

House Piknik Terasz @ Waka Budapest

Ismét House Piknik Terasz, ismét Waka! A korábbi hatalmas hangulatot megragadva, a Piknik vibe-ot zsebre rakva, szombaton ismét felejthetetlen nappali buli vár Budapest legszebb állóhajójának fedélzetén.

blank

Gyertyaúsztatás Szentendrén

Szombaton, július 16-án Szentendre egyik leglátványosabb programjára készülnek: az ingyenes koncert és táncház mellett ismét gyönyörködhetünk a Dunán úszó gyertyák fényében.

Stranger Synths by Quixotic – Budapest Park

Az ország legmenőbb 80s/retrowave bulija a Budapest Parkban! Egy estére Hawkins városává változik a Dzsungel tánctere, ahol a 80-as évek hangulatával átitatott mai és korabeli slágerekre bulizhatunk.

Éjszakai Velencei-tó kerülő

Velencéről indulhatunk éjszakai biciklis körtúránkra, amelyre ne felejtsünk el magunkkal vinni egy rovarok ellen védő szemüveget, kerékpárvilágítást és bukósisakot.

Ha a Velencei-tó helyett inkább a Szentendrei-szigetet bicikliznéd körbe:

Libegők Éjszakája Zugligeten

Egyedülálló kilátásban lesz részünk július 16-án a lemenő nap fényeiben fürdőző, később pedig a kivilágított Budapestre nyíló látványban, hiszen a nemrégiben felújított Zugligeti Libegő vonalán 19 órától éjjel 1 óráig szállítják majd az utasokat.

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2022. július 17.)

Űrparti a Boriverzumban

Sárkányjárgány, Ribizli Diszkó, Citrom Cirkusz, Űrcsűr, Bandzsáró, Nyuffi, és Hosszúfejű Királyfi – mind a Boriverzum része. A Rutkai Bori Banda egy hatalmas családi bulival ünnepli születésnapját július 17-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A bálteremtől a Tinderig – Séta a Palotanegyedben

Hol és hogyan ismerkedtek és randevúztak Budapest hölgyei és urai az elmúlt 150 évben? Ha Budapest mesélni tudna… A séta során találkozások, randevúk, ismerkedések helyszíneit járjuk be közösen egy sajátos belvárosi időutazás keretében.

blank
Fotó: Bakó Bettina

Különleges irodalmi séták – Írók és bohémek a Szigeten

„Amikor az úrinép kivonul a Margitszigetről, akkor én szépen bevonulok; így most is. Nekem ez a legszebb és legismerősebb hely a világon…” – Ez a mondat Bródy Sándortól származik. De írhatta volna a hosszabb-rövidebb ideig szigetlakók bármelyike: Szép Ernő, Molnár Ferenc, Hunyady Sándor és persze Krúdy Gyula is. A századforduló, a kezdődő XX. század rettentő iramban változó világából mindegyiküket más kergette ide – de talán ugyanaz tartotta itt. Ennek eredünk nyomába szigeti sétánkon, fölelevenítve e bohém művésztársaság kalandjait szárazon és vízen.

Obscured by us – Keep Floyding @ Aquincum Romkert

Az idei – Pink Floyd munkásságát feldolgozó – koncertsorozat első alkalmának címe: Obscured by us, ami a Keep Floyding egy kicsit sötétebb oldalát mutatja meg. Mindezt a múzeum romkertjében, vagy közismertebb nevén a karélyban, ókori díszletek között, robotlámpák, fortyogó lézer és pazar hangminőség mellett.

Termelői piac és bográcsozás a Pancson

Csodás nyári piaccal, termelői finomságokkal, frissen készülő kürtős kaláccsal és közösségi ebéddel várják a piacozókat vasárnap az Élesztőházban.

FlamenKoktél – TáncPark a Millenárisban

A Nemzeti Táncszínház szabadtéri nyári előadásai idén is minden érdeklődőt szeretettel várnak. Vasárnap egy tüzes flamenco táncprodukciónak lehetünk szemtanúi.