6 hely Budapesten, ahol elképesztően finom tiramisukra bukkanhatunk

Az olasz desszertek királynőjének tartott tiramisu nem véletlenül lopta be magát szinte az egész földkerekség szívébe. Nézzük tehát, hova érdemes betérni Budapesten, hogy igazán finomakat kóstolhassunk.

Scusi Focacceria

A Bródy utcában megbújó Scusi Focacceriába nemcsak az elképesztően finom olasz kenyérlepényért érdemes rendszeresen benézni, de az olyan édes örömért is, mint a tiramisu, amit itt rendelésre készítenek számunkra. A piskótára náluk frissen főzött kávé, és tojás nélküli mascarpone kerül, amit limoncellóval készítenek varázslatosan habossá.

1088 Budapest, Bródy Sándor utca 11.

Dolcissima

Budapest Frankel Leó úti olasz desszertparadicsomát vétek kihagyni, legfőképp akkor, ha tiramisura fájna a fogunk. Hiszen ki más készíthetné el olyan tökéletesen számunkra, mint a cukrászda dél-olasz főcukrásza? Zarándokoljunk el tehát ide, dőljünk hátra és bízzuk magunkat a legjobbakra egy csésze szicíliai kávé társaságában.

1023 Budapest, Frankel Leó út 21.

Trattoria Pomo D’Oro

Egyetlen tradicionális olasz étterem étlapjáról sem hiányozhat az olasz desszertek királynője, nem hiányzik tehát az Arany János utcai Trattoria Pomo D’Oro kínálatából sem. Ha egyet tehetnénk receptre írnánk fel az itt készülő hagyományos tiramisut, hiszen az valósággal gyógyír bármiféle búra-bajra.

1051 Budapest, Arany János u. 9.

blank

Allegro di Fragola

A napfényes Bartók Béla úton sziesztázva nem is kívánhatnánk többet vagy épp mást, mint kitűnő olasz étkek után tiramisuval megkoronázni gasztropihenőnket. Az Allegro di Fragolában hagyományos, illetve pisztáciás változatban is készítik ezt a csodát, ha tehetjük kóstoljuk meg legalább egyszer mindkettőt.

1114 Budapest, Bartók Béla út 23.

blank

IDE

A ropogós római pizzáiról híres Budán és Pesten is megtalálható IDE műhelyében nemcsak sós, de édes örömök is készülnek. Tökéletesre kísérletezett receptjükhöz olasz alapanyagok társulnak és olyan szezonális kombinációk, mint télen a narancsos-csokis, a jó idő beálltával pedig az epres-limoncellós tiramisu. A visszaváltható üvegeknek köszönhetően pedig bárhova magunkkal vihetünk egy falat édes Olaszországot.

1016 Budapest, Czakó u. 15.
1137 Budapest, Pozsonyi út 22.

blank

Motopizzabudapest

Az ugyancsak Budán és Pesten is megtalálható, a nápolyi pizza vonalat erősítő Motóba is érdemes belesni a tiramisuért, ami a pizzákhoz hasonlóan kiváló alapanyagokból készül hozzáillő lazasággal. Mivel azonban minden nap limitált mennyiségben érhető csak el, érdemes időben kikérni egy-egy adaggal.

1075 Budapest, Madách Imre út 8.
1111 Budapest, Bartók Béla út 46.

blank