Napsárga virágszőnyegként terül el a Dunakanyar domboldalában a virágzó nárciszmező

Az éppen szirmait bontogató napsárga nárciszból már egy-egy szál, egy kisebb csokor is mosolyt csal az arcokra, hát még akkor, ha aranysárga virágszőnyegként terül el a lábunk előtt.

Frissítés (2022. 04. 12.): Az egybefüggő nárciszmező az elmúlt néhány napban rengeteg érdeklődőt vonzott, cikkünk megjelenése után kaptuk a hírt, hogy a látogatók valósággal letarolták a virágszőnyeget. A nárciszmezőn mostantól táblák figyelmeztetnek a természeti érték és terület védelmére, annak érdekében, hogy a látvány a jövőben még sokaknak örömet szerezhessen.

Fotó: Hatvani AnikóAlig egyórás autóútra Budapesttől, Vác központját elhagyva a Sejcei elágazás vezet fel bennünket a Sejce dűlő varázslatos virágmezejéhez, ami tavasszal aranyba burkolja a Dunakanyar domboldalát. Amíg csak a szemünk ellát, a kellemes tavaszi szélben hajladozó virágok pompáznak itt sokunk nagy-nagy örömére.

Fotó: Hatvani Anikó
blank
Fotó: Hatvani Anikó

A több ezer virágszálat rejtő dűlő ráadásul tömegközlekedéssel is könnyen elérhető desztináció. A Nyugati pályaudvarról induló vonattal Vácig, onnan pedig busszal csakugyan a Sejcei elágazásig kell utaznunk, hogy aztán gyalog tudjuk megközelíteni a pompás és illatozó nárciszmezőt.

blank
Fotó: Hatvani Anikó
blank
Fotó: Hatvani Anikó

Ha pedig kellőképpen kigyönyörködtük magunkat a vadregényes Dunakanyar, az igéző nárciszmező látványában, az alig 10 perces sétára található Teraszkilátó és Kávézóban békésen megpihenhetünk egy csésze kávé mellett.

Ha kalandoznátok még kicsit a vadregényes Dunakanyarban: