Új miniszobor ünnepli a nyolcvanas évek meghatározó figuráját

Alig néhány héttel ezelőtt reagált a világban történő aktualitásokra új alkotással Kolodko Mihály. Legfrissebb munkája sem tesz másképp, ezzel párhuzamosan azonban sokakat visszarepít az időben és némi nosztalgiázásra hív.

Fotó: Kolodko Art Facebook-oldala

Sokunknak ismerős lehet a Nyugati tér grandiózus, barna füstüvegű üvegpalotája, ami valaha más nevet viselt. Az egykori, 1984-ben átadott Skála Metró épülete volt ez, ami most Kolodko Mihálynak köszönhetően egy új színfolttal gazdagodott. A napokban kapott ugyanis helyet az épülettel szemben a művész legfrissebb bronz miniszobra, ami nem mást, mint a Skála egykori reklámfiguráját, Skála Kópét ábrázolja.

Fotó: Kolodko Art Facebook-oldala

A művész ezúttal is gondosan ügyelt a részletekre, a népszerű reklámfigura ülőalkalmatosságául egy végeláthatatlan vonalkóddal ellátott letépett blokk szolgál, de nem feledkezett meg Kópé szlogenjéről sem, amit a kicsi bronztesten kívül dobbanó piros szív ábrázol: „Én vagyok a Skála Kópé szívem mindig a vásárlóké.”

blank
Fotó: Kolodko Art Facebook-oldala

Ha szeretnénk megtalálni a Nyugati téren ráérősen ücsörgő alkotást, akkor a Nyugati pályaudvarral szemben állva, az egyik virágágyás szélén keressük. És ha már itt vagyunk, Kópéhoz hasonlóan vessünk egy hosszú pillantást az egykori Skála Metró épületére is.