Új bronz miniszoborral lett gazdagabb a pesti Duna-part

Kolodko Mihály bronz miniszobraiért túlzás nélkül mondhatjuk, hogy egy egész főváros rajong: legfrissebb munkája pedig nem másra, mint az aktualitásokra reflektál.

Fotó: Kolodko Art Facebook-oldala

Kolodko Mihály miniszobrai köré volt már szerencsénk teljes sétaútvonalat kerekíteni, de munkái számos más ajánlónkban is feltűnnek, nem is véletlenül persze. A lehető legváltozatosabb helyszíneken és legkülönbözőbb helyeken elhelyezett bronz miniszobroknak mind-mind üzenete, története van, ráadásul mára már úgy simulnak bele a város szövetébe, hogy ha nem lennének, bizony hiányolnánk őket.

Fotó: Kolodko Art Facebook-oldala

A világban történő események pedig újra alkotásra inspirálták a kárpátaljai művészt: munkája személyes érintettség okán is reflektál a jelen eseményeire. A megszokottól eltérően azonban a legújabb bronz miniszobor nem a város egy szemmel látható repedésébe kapott helyet, ellenben kapott egy nem is annyira elhanyagolható talapzatot, melyet csakugyan a gerillaszobrász készített.

blank

A hófehér talapzat egy ukrán gyűrűt viselő stilizált ujjat formáz, ennek tetején találjuk a bronzszobrot, egy orosz hadihajóban látható Putyin-fejet. Az alkotás vasárnap este, március 13-án került helyére, melynek szimbolikája sem elhanyagolható, hiszen a pesti Duna-part Moszkva sétányán lett elhelyezve.