30+ izgalmas hétvégi program Budapesten és környékén március végére

Március utolsó hetében is számtalan izgalmas és tartalmas esemény vár benneteket a fővárosban és környékén: túrák, vásárok, családi és gasztroélmények, koncertek, fesztiválok – ezek közül szemezgettünk nektek. Jöjjenek hát a legjobb hétvégi programok Budapesten!

Budapesti programok csütörtökön (2022. március 24.)

Németh Juci – G. Szabó Hunor / Turbina

Számtalan formációban találkozhattunk már Németh Jucival és G. Szabó Hunorral – Budapest bár, The Qualitons -, a Turbinába most duóként viszik el saját szerzeményeiket és régi kedvenceinket.

Derítsetek fel egy új helyet a hétvégén:

Barkóczi Noémi x Captain Average lemezbemutató

A Captain Average mindenki kedvenc Sallai Lacijának legújabb projektje, mely az utóbbi zenei kalandozásaihoz képest valamelyest szögletesebb, komorabb, de ugyanannyira dallamos és emlékezetes pillanatokat képes kompakt formában tálalni. Utána az egyedi hangvételű dalairól ismert énekes-dalszerző, Barkóczi Noémi új felállással lép színpadra.

UdvarRom presents Dynamite Dudes

A Dynamite Dudes csütörtök este az UdvarRomban robbantja fel a színpadot.

Budapesti programok pénteken (2022. március 25.)

Barker | Gryllus Ábris | Mákó Rozi @ Magyar Zene Háza

A brit Sam Barker már bő egy évtizede Berlin egyik emblematikus producere, dj-je és kiadóvezetője. A felvételeit jellemző poliritmiát, szerzeményei textúráját pazar hangdizájnnal állítja elő. Mindezt első budapesti live actje során valóban és teljes egészében élőben hallhatjuk, hiszen a koncert minden hangja előre rögzített anyagok nélkül, a Magyar Zene Házában születik meg.

Az est első felében hazai oldalról a kísérleti elektronika területén a konceptuális kompozíciókra fókuszáló Gryllus Ábris és a közönségéhez leginkább atmoszférikus improvizációval kapcsolódó Mákó Rozi zenél.

Hétvégi programok Budapesten és környékén

Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztivál (péntek-vasárnap)

A töltött káposzta mindannyiunk kedvence, a magyar konyha nagy klasszikusa. Magyarország új gasztrofesztiválján megismehetitek milliónyi elkészítési módszerét, mindezt gyönyörű helyszínen, Simonpusztán a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban. Koncertek, táncház és színházi előadások is várnak itt majd titeket.

Woody Allen: Manhattan / Bem Mozi

Woody Allen egyik legnépszerűbb filmjében szerelmet vall állandó lakhelyének, a piszokban és nyüzsgésben is légiesen elegáns Manhattannek.

Felső Tízezer lemezbemutató koncert

A Felső Tízezer a Dürer Kertben mutatja be a március elején megjelenő Elkerülhetetlen című albumát. A powerpop és az alternatív hagyományok határán egyensúlyozó zenekar több, tőlük szokatlan hatást is becsempészett új anyagának dalaiba.

Los Orangutanes / Turbina

Itt a tavasz, újjá éled a cumbia is: a Los Orangutanes a Turbinában tér vissza a szinpadra!

Szombati programok Budapesten és környékén (2022. március 26.)

Márciusi vezetett Naszálytúra

A túra során megismerkedhettek a Naszály hegy főbb látnivalóival és rövid ismertetőt is kaphattok róluk. A túravezető nem némán társul a csoporthoz, hanem folyamatos érdekes információkat ad át a kőzetekről a bányászati tevékenységről, a barlangokról és az élővilágról.

Szabadtéri programok Budapesten és környékén

SHARE Túra

2022-ben is túrázzatok együtt, és a „csúcson” koccintsatok egyet egy jó hideg SHARE-rel!

Kirándulóhelyek, amik busszal is elérhetőek:

Pathfinders #21 Hosszú-hegy és Dera-szurdok

Pathfinders 21. túrája alkalmából a Hosszú-hegyre és a Dera-szurdokba invitálnak titeket. 14 kilométer és közel 400 méter szintemelkedés vár rátok.

Budapesti programok a hétvégén

Budapesti Tavaszi Vásár (március 26. – április 18.)

Új helyszínen, a tavaszi színekbe öltöző Városháza Parkban lesz idén a Budapesti Tavaszi Vásár, ahol egyedi kézműves termékekből válogathattok, és a játékos, formabontó utcabútorokra kiülve kóstolhatjátok végig a húsvéti ünnepek ihlette ételkínálatot. A Vásár nyitóhétvégéjén március 26-án és 27-én két nap alatt 8 ingyenes koncert lesz, fellép többek között a Blahalouisiana, a Budapest Bár, az Ivan & the Parazol, és a Punnany Massif.

Terézvárosi Garázsvásár

A kerület lakói elkötelezettek a környezetvédelem, így az újrahasznosítás irányába, ezért 2022. március 26-án, szombaton civil kezdeményezésre ismét Garázsvásárt szerveznek a Terézvárosi Önkormányzat és az Eötvös10 támogatásával. Az esemény az Eötvös10 Színháztermében lesz 9 órától 17 óráig.

Szimpla Bolha Piac

Nagy Budapesti Kultúrzsibi a Szimpla Kertben.

Budapesti programok a hétvégén

Tavaszváró piknik a Bikás Parkban

Az idei Tavaszváró piknik a fenntarthatóság és a sport jegyében zajlik. Az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében figyelemfelkeltő, interaktív játékok ösztönzik cselekvésre az ide látogatókat. Az ingyenes rendezvény mindemellett látványos és szórakoztató programokat kínál nemcsak a zöld szemlélettel rendelkezőknek.

Lead Zeppelin · Going to California

Egy képzeletbeli utazásra invitálja a közönséget Lead Zeppelin. Ezúttal a 41 éve megjelent, legendás Led Zeppelin IV. album anyagát járják körbe.

Gödör Ska Feszt: The Lubricators, Super Starsky, Kettő Kettő Tánczenekar

Március 26-án újra nagyszabású ska buli helyszíne lesz a Gödör. Az estét a new wave ska-punk stílust képviselő The Lubricators nyitja. Utánuk a retró világslágereket ska stílusban előadó Super Starsky pörgeti föl a közönséget. Az est harmadik szereplője pedig az ős-ska, ska-jazz vonalon mozgó Kettő Kettő Tánczenekar lesz.

Vice City 80’s vs 90’s Party @A38

Ezen az estén a 80-as és 90-es évek slágerei pörögnek orrvérzésig.

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2022. március 27.)

Kalandos Erdő családi nap

Az erdők világnapja és a víz világnapja alkalmából interaktív érzékenyítő és ismeretterjesztő családi napot rendeznek a Magyar Természettudományi Múzeumban.

A növényvilág törpéi és óriásai – tematikus szakvezetés

Az iskolában mindenki hallotta, hogy évmilliókkal ezelőtt a páfrányok uralták a Földet, de vajon mi maradt mára a birodalmukból? Az égig érő helyeket más fajoknak adták át, ők maguk pedig visszahúzódtak az óriások vetette árnyékba. A séta során gondolatban visszamehettek a múltba, ahol valódi fák helyett páfrányok és zsurlók súrolták az eget, megnézhetitek, hogy ma mely fajok tartoznak ezen ősi növények leszármazottai közé.

Egy szabadtéri fotókiállítás is izgalmas hétvégi program lehet:

Vasárnapi Czakó Piacz 2. szülinap

Ugyan a szombati piac már lassan 5 éve működik, a vasárnapi piac csak 2019 tavaszán indult. Eredetileg azért, hogy ne kelljen minden piacrajongónak egy napra zsúfolódnia. Idő közben sokat változott mindkét piac, és mára teljesen más termelők hozzák el portékáikat a két napon. A szülinap alkalmából tortával és élő zenével (Dynamite Dudes) várnak benneteket.

Budapesti programok március utolsó hétvégéjén

Budai BringaBörze és Chill

Vasárnap 9 órától 14 óráig éld át az igazi piaci élményt a Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központban, és szerezd be tavaszra a legmenőbb kétkerekűdet! Ráadásként egész napos kikapcsolódásra is invitálnak 10 órától 15 óráig a Marczibányi Téri Művelődési Központ kertjében, ahol zenével, közösségi főzéssel és más programokkal nyitják a bringaszezont.

Kutya mindenit! Minden ami kutyás vásár

A rendezvény célja, hogy összehozzák a környékbeli kutyásokat/állatbarátokat Dunakeszin. Lehetőség lesz helyi vállalkozásokat/kézműveseket megismerni, portékáikat megvásárolni, de lesz egy előadás is, amin többet megtudhattok az állatmentők munkájáról és az örökbefogadásról.

Szentendre ★ Szerb és balkáni séta ❚ Élőzenés balkáni vacsorával

Az interkulturális és gasztronómiai élménynap során egy másik oldalról fedezheted fel Szentendrét, történetét, dicsőségét, híres embereit, illetve betekintést kapsz a balkáni népek életébe, megismerheted a csodálatos kisváros épített emlékeit, múltját, életét, titkait, hagyományait. A program végén élőzenés, közös szerb-balkáni vacsorán vehettek részt.