30+ szuper farsangi program Budapesten és országszerte 2022 februárjára

Medvés időjóslás, disznótoros lakomák, jelmezversenyek, farsangi fánkozás és télbúcsúztató koncertek várnak ránk egész februárban Budapesten és azon túl.

Februári programok a farsangi időszakra Budapesten és környékén

Farsangi Fánk Fesztivál (2022. február 1-6.)

Minden a farsangi időszak jellegzetes ételeiről, így a fánkról, disznótoros ételekről és lélekmelengető italokról fog szólni január 31. és február 6. között a Corvin-sétányon. A rendezvény részeként álarcosbálon lehet részt venni, a jelmezben érkezőket 2 dl forralt borral ajándékozzák meg. Részletek az esemény Facebook-oldalán.

Budapest legjobb fánkozóit is érdemes felkeresni februárban:

Rutkai Bori Banda – Űrfarsang (2022. február 5.)

A zenekar vidám, táncos zenékkel és Bori vetített fényfestményeivel varázsolja át a Budapest Jazz Clubot az Űrcsűr nevezetű diszkóvá. Ide várják a repülő csészealjakon vagy tejúthajókon érkező bolygóközi „távoli barátainkat”: ufókat és más űrbéli, mesebeli lényeket, azaz a jelmezes gyereksereget.

BiaTORbágy – disznótor (2022. február 5.)

2022-ben újra részesei lehetünk az immár hagyományos biatorbágyi disznótornak. Fedett és tágas vendégtérrel, valamint a hagyományos vendégszeretettel várják a látogatókat, akik idén is bepillanthatnak a paraszti élet egyik legnagyobb eseményébe a pörzsöléstől egészen a sült kolbász kóstolásáig.

Duna-parti hagyományőrző disznóvágás (2022. február 5.)

Autentikus disznóvágás Tóth Imre, a 2014-es Böllér Király vezetésével. Mulatós zene, eszem-iszom, dínom-dánom, zene és tánc kifulladásig.

Még több disznótoros finomságért mutatjuk, merre menj:

Pál Utcai Fiúk – Farsangi Bál (2022. február 11.)

Február 11-én pénteken lakodalmas vigasságot csap a Pál Utcai Fiúk zenekar a Barba Negrában, ahol vendégük lesz többek között Varga Livius is.

farsangi programok Budapesten 2022

The Easy Babies farsang (2022. február 11.)

Hamisítatlan szvingbulival búcsúztatja a telet a The Easy Babies együttes február 11-én a Muzikumban. A farsangi koncertre jelmezben érkezni ajánlott, sőt mi több, meglepetés várja azokat, akik álruhába bújnak. A közelgő Valentin-napra hangolódva először hallhatja élőben a közönség a zenekar új, Szerelem című dalát.

Gödör FARSANG: Zuboly, Kanada Káosz+Popdavec, Marcello and The Flaming Boppers (2022. február 12.)

A két koncert mellett afro-kínai rokkendroll diszkó vár benneteket a Gödörben, a Tilos Rádiós DJ-páros vezényletével. Lesz jelmezverseny és tombola is.

BOOM Farsang: Peaky Blinders Night (2022. február 12.)

Tommyk, Arthurok, Pollyk, Gracek, Alfiek és mindenki! Február 12-én a Terminalba hívják össze a családot, ahol a város legeszelősebb farsangi felfordulását tervezik megvalósítani. Aki 20. század eleji öltözékben érkezik, nem marad üres kézzel…

Airsoft Action Shooting Farsang (2022. február 12.)

Action Shooting verseny kezdőknek és haladóknak (kifejezetten a minősítő versenyekre való felkészüléshez).

Farsang – Tompeti és Barátai koncert a Dunán (2022. február 13.)

A Budapest hajó elegáns fedélzetén várják a családokat, ahol az egyórás hajóút közben megcsodálhatjuk Budapest szépségeit, a Parlamentet, a Lánchidat, a Budai Várat és a Nemzeti Színházat egyaránt. A kisgyermekek önfeledt szórakoztatásáról arcfestő, bohóc, lufihajtogató és az egyik legnépszerűbb együttes, a Tompeti és Barátai gondoskodik.

2022 farsangi programok Budapest

Farsang a Dürerben: Siketfajd / Fat & Cute / Hocuspony (2022. február 17.)

Hangos élő zenével űzik el a telet a Dürer Kertben február 17-én csütörtökön.

50-es évek Amerikája farsang (2022. február 18.)

Szeretettel várnak mindenkit a Három Szerb Kávéház farsangi bulijára, ahol az ötvenes évek Amerikájának hangulatát Sonny és Singer duója fogja megidézni. A rock and roll és finom bluesdallamokat nagybőgőn és gitáron előadó zenészek dallamaira táncolni több mint ajánlott.

50-es évek Amerikája farsang (2022. február 18.)

Funkyzeit Après-Ski Farsang (2022. február 19.)

Alpesi feelingű farsangi bulit rendeznek a Millenium házában február 19-én. Éjszakai zsonglőrködés, tánc, disco, champagne, katarzis! Akik tuti ott lesznek: Raasa, Yoless, Daddy one two, Route 8.

Élményfutás karneváli hangulatban (2022. február 20.)

A BBU Budapestre varázsolja a legendás karneválok hangulatát, Velencétől Rión át egészen New Orleansig! Ahogy a farsang, úgy a BBU Föld Alatti Futás is egyre inkább hagyománnyá válik: ne hagyd ki a 2022-es futamot sem, aminek ismét egy különleges helyszín, a rejtélyes kőbányai pincerendszer ad otthont!

Stranger Synths Farsang (2022. február 25.)

Quixotic LIVE koncert és Stranger Synths farsangi buli most először az Akváriumban. Egy igazi retrowave időutazás a 80-as évekbe élő koncerttel és farsangi beöltözős afterpartyval hajnalig.

Pagony Farsang (2022. február 26.)

Fergeteges karneváli bulival és a legújabb Pagony mesékkel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt a Bartók Béla úti könyvesboltba. Mesejáték, kézműves foglalkozások, táncház és drámajáték mellett további interaktív programokon vehetnek részt február 26-án a gyerekek.

Ha további különleges könyvesboltokat keresel a fővárosban:

Sétáló Farsang (2022. február 26.)

Jelmezes, maszkos, beöltözős, ingyenes Sétáló Farsang február 26-án szombaton. Bóklászás pirkadattól alkonyatig a Budai-hegyekben. Kezdés reggel 8.

Farsangi programok országszerte 2022-ben

Időjós állatok a Budakeszi Vadasparkban (2022. február 5.)

Vajon Romulusz, a barnamedve meglátja az árnyékát? Közeleg a tavasz, vagy még várat magára? Mit jelent a „farkasordító hideg” kifejezés? Mire következtethetünk, ha a varjak télen a szántóföldeken gyülekeznek? A medve és a farkas látványetetés közben izgalmas népi hiedelmeknek járunk utána, majd miután megtanultunk mindent, a lovaknak és a szamaraknak kedveskedünk némi harapnivalóval.

Farsang a Szigliget Várudvar Jégpályán (2022. február 5.)

Óriási farsangi ünnepségre készül a Szigligeti Várudvar, 20% kedvezményt kap a belépő árára mindenki, aki jelmezben érkezik! A programok között lesz tombola és jelmezverseny, továbbá a megszokott módon lehet ezen a napon is korcsolyát bérelni!

Farsangi programok gyerekeknek 2022

Medvenap a Pécsi Állatkertben (2022. február 5.)

A Pécsi Állatkert medvéje, Nikoláj a népi hiedelem szerint ezen a napon megjósolja a várható időjárást. Azon túl, hogy megtudhatjuk, jön-e a tavasz, részt vehetünk tematikus állatkerti sétán, valamint kézműves foglalkozás és népi játék várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Farsang gyerekeknek 2022

Lellei Gasztrofarsang (2022. február 5.)

Soha nem látott összefogás eredményeképpen a lellei, boglári vendéglátósok és borászok részvételével megrendezik az IV. Lellei GasztroFarsangot a balatonlellei Rendezvényparkban. Különleges, erre az eseményre összeállított menüsor, farsangi étel-bor párosítások, élő zene, jelmezverseny és télűző buli várja az érdeklődőket.

Számos téli kirándulóhelyet is találni a Balaton környékén:

Kometa Futófarsang Kaposvár (2022. február 6.)

Vasárnap farsangi futóversenyt rendeznek Kaposváron, melyen 10 és 21 kilométeres távokra nevezhetnek a versenyzők. Indulás a La Pergola Hotel és Étteremtől 150 méterre.

Kometa Futófarsang Kaposvár (2022. február 6.)

Farsang a jégen! (Törökbálint, 2022. február 12.)

A farsangi időszak nem múlhat el jelmezek, játékok, zene és jókedv nélkül! Szeretettel várják a kicsiket és nagyokat a törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Ház jégpályáján – jelmezben vagy anélkül, korcsolyában vagy meleg csizmában – egy fergeteges farsangi csúszkálásra!

Be Massive Farsang a debreceni Nagyerdei Víztoronynál (2022. február 12.)

A Be Massive csapata visszatér a debreceni víztoronyba, hogy techno és indie ritmusokkal búcsúztassa el a telet. Akik a talpalávalót biztosítják: Metha, Dirty Ice, Blas, Somazed.

Be Massive Farsang a debreceni Nagyerdei Víztoronynál (2022. február 12.)

Keszthelyi Városi Karnevál (2022. február 19.)

Idén is megrendezésre kerül az ország talán legnagyobb farsangi felvonulása Keszthelyen. A menet délután 2-kor indul a Festetics-kastély parkjából, míg a maskarába bújt mutatványosok megjelenését zsűri értékeli egyéni és csoportos kategóriákban.

Busójárás Mohácson (2022. február 24. – március 1.)

A 2012 óta hungarikumnak számító mohácsi busójárás tavaly ugyan elmaradt, ám idén februárban újult erővel tér vissza, hogy a jellegzetes jelmezekbe öltözött résztvevők egy február 24-től március 1-ig tartó farsangi karnevál keretében űzzék minél messzebbre a telet és garantálják a felhőtlen hangulatot a színes vásári forgataghoz.

Farsang Ipolydamásdon (2022. február 26.)

Évek óta farsang környékén ellepik a maskarás felvonulók a magyarországi Ipolydamásd és a szlovákiai Helemba utcáit. A két település ilyenkor összefog és közösen jól érzik magukat, beöltöznek és szórakoztatják a közönséget. Február 26-án a két község ismét megmutatja, hogy az igazán jó közösségeket nem választhatják szét határok. Mindkét település ingyen forralt borral, farsangi fánkkal, valamint egy tál meleg étellel várja a vendégeket!

Ipolydamásdtól nem messze bebarangolhatjuk az ország talán legszebb Árpád-kori templomát:

Farsangi bortúra Kőszegen (2022. február 26.)

Izgalmas és felettébb mulatságos maskarás gasztro- és bortúrát rendeznek a kőszegi borászok a már sokak számára ismert Pogányok szőlőhegy és Cák település között. A borrajongók és túrázók egyaránt beleshetnek a borászok világába a túra állomásai során, ahol a borok kóstolása mellett már helyi ízek és környékbeli alapanyagokból készült, ínycsiklandó kézműves étellel is várják a vendégeket.

Farsangi mászás Tatabányán (2022. február 26.)

Öltözz be egy általad választott jelmezbe, és mássz a Vasalt Utak tatabányai csapatával farsang alkalmából! A legkreatívabb jelmezek díjat nyernek férfi, illetve női kategóriákban.

SUP farsang Szigetszentmiklós nádasaiban (2022. február 27.)

Beöltözős SUP-túrán vehetnek részt az érdeklődők csendes Szigetszentmiklós nádasaiban. A túra ingyenes, ha saját deszkával érkezel, és 2-2,5 órát vesz igénybe.