5+1 különleges könyvesbolt Budapesten, ahol nem mindennapi hangulat fogad

Ajánlónkban ezúttal varázslatos kirakattal megáldott könyveskuckó, fine dining étteremmel kéz a kézben életre hívott könyvesbolt, elbűvölő könyvpadlás, de békés olvasósarkot idéző könyvlelőhely is helyet kapott. Különlegességük mellett a kiváló lapozgatni valók is közös nevezőre hozzák őket.

Babérliget Könyvesbolt

Igazi kuriózum a Kertész utcai Babérliget Könyvesbolt, mely nemcsak nevében tiszteleg Hamvas Béla irodalmi munkássága előtt. A Hamvas Béla Hagyatékkezelő Nonprofit Kft. régi álmát váltotta valóra a könyvesbolt megnyitásával, ahol a polcokon természetesen a szerző és a hozzá szorosan kötődő írók művei sorakoznak. Igazán egyedivé mégis a könyvesbolttal kéz a kézben járó kávézó, párját ritkító borbár és fine dining étterem teszi. A könyvesbolt nemrég könyvtári funkcióval is bővült, melyet mindössze egy ingyenes regisztrációt követően szinte azonnal igénybe is vehetünk.

1073 Budapest, Kertész utca 29.

Bartók Pagony

A Pagony-boltok legnagyobb üzlete, a budai Bartók Béla úti több, mint 200 nm-en kínálja a gyerek- és ifjúsági irodalom színe-javát. A tágas kirakat előtt jó időről időre megállni és egy pillanatra bepillantást nyerni a berendezés és a díszítés által megelevenedett mesevilágba, de ugyanúgy jó belépni is ide. A belső térben a felnőtteket és a könyvválogatásban megfáradtakat kényelmes fotelek, kávét, szendvicset és sütit rejtő kávézó, míg a kicsiket programok, állandó játszósarok és 2017 óta az első és egyetlen, gyerekek számára kialakított kalandos, Rumini szabadulószoba várja.

1114 Budapest, Bartók Béla út 5.

blank

Róka úr és Kompánia

Nem kell messzire mennünk a Bartók Béla úttól, elég a hasonlóan hangulatos Bercsényi utcába kanyarodni, hogy egy nagy gonddal és mindig szemet gyönyörködtetően berendezett kirakat mögött leljünk rá a Róka úr és Kompániára. Az aprócska üzletbe ősszel költözött gyerekkönyvesbolt igazi válogatott kincseket kínál kicsi kortól egészen az ifjúsági könyvekig. A könyvesbolt falai az első és egyetlen gyerekkönyv-antikváriumot is rejtik, így nemcsak új, de régi különlegességekért és havonta változó tematikus válogatásaikért is érdemes minél többször ellátogatni hozzájuk.

1111 Budapest, Bercsényi utca 10.

blank

Libertine Könyvesbolt

A Nincs időm olvasni kihívást éltre hívó híradós műsorvezető, Szabados Ágnes alig egy évvel ezelőtt nyitotta meg önálló könyvesboltját a Margit híd budai hídfőjének Dunára néző parányi kis üzlethelyiségében. Ez a budai kis ékszerdoboz azonban nemcsak attól különleges, hogy saját kiadású és válogatott könyveknek is otthont ad, de olyan, akárcsak egy barátságos és meghitt olvasósarok, ahol jó a kanapén vagy az erkélyen üldögélve egy kávé kíséretében belelapozni a könyvbe, amivel végül hazaindulunk.

1027 Budapest, Lipthay u. 12.

blank

Örkény István Könyvesbolt

A Nyugatitól egy kőhajításnyira, a Szent István körúti Örkény István Könyvesbolt talán sokaknak ismerős lehet. Központi elhelyezkedése, széles kínálata és a régi könyvespolcok múltidéző hangulata mellett az előadásoknak, író-olvasó találkozóknak otthont adó galériát azonban már jóval kevesebben ismerik. Ahogy az itt megbújó egyszemélyes stúdiót is, ahol saját hangoskönyvünk felvételére és elkészítésére nyílik lehetőség a hét bármely napján.

1137 Budapest, Szent István körút 26.

blank

+1 Kisgombos Könyvesbolt

A fővárostól mindössze 20 percre, Biatorbágyon található a környék egyik leghangulatosabb és legcsaládiasabb könyvesboltja, a Kisgombos. A nagy gonddal válogatott gyerek- és ifjúsági könyvek, a különleges játékok mellett sorakoznak szép számmal felnőtteknek szánt kötetek, idegennyelvű kiadványok és hangoskönyvek is. A könyvesbolt valódi báját kétségtelen, hogy a kicsiket-nagyokat egyaránt elvarázsoló padlástér adja, ami alkalomadtán könyvbemutatóknak, felolvasó-délutánoknak, kiállításoknak és műhelyeknek ad otthont.

2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 3.

blank