Fánkkal szép az élet: 5+1 szenzációs fánkozó Budapesten

A farsangi szezon első számú desszertje kelt tésztából készül és számos változata létezik. Egyes források szerint Hollandiából indult hódítóútjára, mások Marie Antoinette francia királyné nevéhez kötik. Magyarországon a 19. század környékén terjedt el, és napjainkban végeláthatatlan töltelék- és mázkínálattal elérhető. Jöjjenek kedvenc fővárosi lelőhelyeink!

La Donuteria

Ellenállhatatlan, friss kézműves fánkokat és finom kávét kínál a Ráday utcai ékszerdoboz, a fánkimádók földi mennyországa. A budapesti üzlet reggelente frissen süti fánkjait, és minden héten más specialitással jelentkezik. A habkönnyű tésztát színes mázakkal, mennyei töltelékekkel és hozzá illő feltétekkel teszik különlegessé.

1092 Budapest, Ráday utca 8.

Badass Coffee & Donut

Hetente négyféle, tradicionálisan töltött és mázazott házi fánk közül válogathatunk a Váci úton. Ahelyett, hogy a Badass túl sok feltéttel díszítené fánkkölteményeit, inkább izgalmas ízkombinációkkal nyűgözi le a vásárlókat. A nemzetközi konyhaművészetből ihletet merítve édes-sós párosítások is megjelennek a kínálatban.

1133 Budapest, Váci út 114.

The Box Donut

Az országszerte 10 helyen fellelhető The Box Donut elsősorban kockafánkalakjával tűnik ki a hazai mezőnyből, de a forma mellett náluk a tartalom ugyanolyan fontos. A 100%-os mogyoróolajban sült tésztára csekély zsiradékfelvétel, a főzött krémekre valódi ízek jellemzők. A feltéteket maguk készítik vagy gondosan válogatják izgalmas szezonális ízkombinációkat alkotva, ami már közel 160 féle kreációt jelentett az elmúlt évek során.

1066 Budapest, Teréz krt. 62.
1076 Budapest, Thököly út 10.
1051 Budapest, Zrínyi u. 18.

blank

Fánkterápia

A Ráday utca egyik vonzó desszertlelőhelye a Fánkterápia. Amerikaifánk-felhozatala mellett különleges smoothiek, frappék, teák és kávék széles választékában merülhetnek el a vendégek. Mi több, a polcokon jól ismert amerikai édességek sorakoznak. Az aprócska bár galériával is rendelkezik, ahol le tudtok ülni egy kellemes beszélgetésre.

1092 Budapest, Ráday utca 15.

blank

Bomboloni

A Pozsonyi úti Bomboloni az igazi, házias fánk ízével, na meg isteni, édes és sós péksüteményekkel vonz Újlipótvárosba. A sarki fánkozóban Szabadfi Szabolcs pékmester virágfánkjait kóstolhatjátok meg, a klasszikus ízek mellett meglepő különlegességekkel. A farsangi szezonra készülve mártott fánkokkal színesítik a választékot.

1137 Budapest, Pozsonyi út 49.

blank

+1 Láng Fánk

A klasszikus szalagos fánk kedvelőin kívül azok is örülhetnek a Láng Fánk létezésének, akik glutén- és tejmentes, vegán fánk után vágyakoznak. A népszerű, mentes lángost is árusító food truck nem horgonyoz le sehol túl hosszú időre. Azt, hogy most éppen hol lesz a következő állomás, februártól megtudhatjátok a közösségi oldalukon.

blank

Nyitókép: La Donuteria