5+1 imádnivaló kávézó Budapest kertvárosában, távol a belvárosi nyüzsgéstől

A nagyvárosi nyüzsgést magunk mögött hagyva olykor-olykor minden metropolitának jólesik csendes, nyugodt környezetben elfogyasztani egy csésze kávét. Az alábbi helyeken pedig éppen ezt tudják megadni a vendégeknek.

Cafe Calmo

A belvárosi nyüzsgéstől kellemes távolságra, Rákosszentmihály szívében találjuk a Cafe Calmo 2020-ban megnyitott barátságos eszpresszóbárját. A XVI. kerület első és egyetlen újhullámos kávézója világos pörkölésű kávékkal, kívül ropogós, belül puha bagelekkel és mennyei süteményekkel várja vendégeit barátságos hangulattal, fesztelen környezetben.

1161 Budapest, Rákosi út 98.

Fotó: Nagy Domokos, Cafe Calmo Facebook

Bruberi Coffee & Bakery

A II. kerületi lakosok titkos kis törzshelye ez a jól megközelíthető, a fővárosi csomópontoktól mégis tisztes távolságra található kávézó-pékség, ahová a legtöbben a lélekmelengető specialty kávéért és a friss pékárukért térnek be. Ahogy a felhők mögül előbukkannak az első napsugarak, kinyitják a Bruberi zöld bokrok ölelésében fekvő teraszát, ahol kertvárosi hangulatban fogyaszthatjuk el napindítónkat.

1026 Budapest, Pentelei Molnár utca 17.

Kis Tirol Café

Nem sokan gondolnák, hogy Budapest kertvárosi részében, a XVI. kerület szívében alpesi hangulatú fogadót és kávézót is találunk, pedig nemcsak, hogy találunk, de még milyet! Piros-fehér kockás terítővel borított asztalok, fa lambériával végigfuttatott falak és rusztikus bútorok adják a felejthetetlen miliőt, amit isteni reggelik és kedves kiszolgálás tesz teljessé.

1161 Budapest, Batthyány utca 74.

blank
Fotó: kistirol.hu

Izé Café

Egy tíz éves álom vált valóra, amikor májusban megnyitott Budafok-Tétény családias hangulatú kávézója, ahol minden apró részletre gondosan figyelnek. A stílusos bútorokkal berendezett belső tér és a jó időben megnyitó, árnyas fák hűsében található kerthelyiség már önmagában elég indok lenne, hogy ellátogassunk az Izé Caféba, az olasz kávék és a finom péksütemények már csak hab a tortán.

1221 Budapest, Panoráma utca 35.

blank
Fotó: Izé Café Facebook

Emma – Minden Ami Süti

A mindig forgalmas Fehérvári útról rákanyarodva a Vegyész utcára, Albertfalva egyik legbarátságosabb süteménymennyországában találjuk magunkat, ahol nap mint nap helyben készült mindenmentes és hagyományos desszertek, torták közül válogathatnak a betérő vendégek. Az édes finomságok mellé érdemes kipróbálni a szezonális ízesítésű lattékat is.

1116 Budapest, Vegyész utca 1-5.

blank
Fotó: Emma – Minden Ami Süti Facebook

+1 Mozaik Specialty Coffee Bar

Budapest határain túl, mégsem túl messze, a Budai Tájvédelmi Körzet lábánál fekszik Pilisvörösvár apró városkája, amely bizony saját specialty kávézóval is büszkélkedhet. A környékbeliek rajongásig szeretik az újhullámos kávézást a Pilisben meghonosító Mozaik minőségi kávéit, ropogós kekszeit, ízletes szendvicseit és friss pékáruit, és mi nem is hibáztatjuk érte őket!

2085 Pilisvörösvár, Iskola utca 5.

blank
Fotó: Mozaik Specialty Coffee Bar Facebook

Ha további eldugott kávézókat keresel Budapesten: