TOP25: Íme a legjobb filmek 2021-ben műfajonként

A sok tematikus ajánló után most csináltunk nektek egy nagy összefoglalót műfajonként. Szinte minden film 7,0 fölött áll az IMDB-n, a 2021-es bajnok egy sci-fi, mely 8,2-es értékelést kapott, a cikk vége felé kiderül, melyik az! Jöjjenek hát a legjobb filmek 2021-ből!

A legjobb filmek 2021
Az év egyik legjobb filmje: Szörnyella

A legjobb vígjátékok 2021-ben

Free Guy (IMDB: 7,2)

Egy banki alkalmazott rádöbben, hogy valójában háttérszereplő egy nyílt világú videójátékban. Úgy dönt, kezébe veszi az irányítást és ő maga lesz saját története főhőse – ő lesz az a fickó, aki e korlátokat nem ismerő terepen kiigazodva megmenti a világot.

Szörnyella (IMDB: 7,4)

Az 1970-es évek Londonjában, a punk rock forradalom forgatagában játszódó történet Estellát (Emma Stone), a fiatal csavargót követi nyomon, aki eszét és kreativitását hasznosítva igyekszik nevet szerezni magának ruhaterveivel. Összebarátkozik két tolvajjal, akiknek tetszik a csínytevésre hajlamos lány; együttes erővel boldogulnak a londoni utcákon. Egy napon Estella divathoz való érzéke felkelti von Hellman bárónő (Emma Thompson), a lefegyverzően sikkes divatlegenda figyelmét. Újdonsült munkakapcsolatuk azonban olyan események és felfedezések láncolatát indítja el, amik előcsalják Estella galád oldalát.

The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag (IMDB: 7,3)

A szuperhősök nem mind jók. Nem kedvesek. Nem akarnak segíteni. A titokzatos X-különítménybe a legelvetemültebbeket gyűjtik össze, és alaposan felfegyverzik őket. Harley Quinn (Margot Robbie), Bloodsport (Idris Elba), Peacemaker (John Cena) és a Belle Reve börtön még néhány rafináltan gonosz lakója fejébe apró robbanószert szerelnek: ha nem engedelmeskednek, robban a bomba. Ha engedelmeskednek, megmenthetik a világot. Corto Maltese szigetén vetik be őket. És ők harcolnak, mert muszáj, de közben azért jól is akarják érezni magukat: de az ő esetükben ez veszett pusztítást jelent.

További vígjátékokat 2021-es válogatásunkban találhatsz >>

A legjobb drámák 2021-ben

Az utolsó párbaj (IMDB: 7,5)

A négyszeres Oscar-jelölt Ridley Scott rendezésében készült, megtörtént eseményeket feldolgozó Az utolsó párbaj izgalmas történet árulásról és bosszúról a 14. századi Franciaországban, ahol a nőknek az elnyomott szerepe jut. Jean de Carrouges (Matt Damon) és Jacques Le Gris (Adam Driver) két viszálykodó, nemesi születésű úr, akiknek sérelmeit csak egy halálig tartó párbaj orvosolhatja. A további szerepekben az Emmy-díjas Jodie Comer és az Oscar-díjas Ben Affleck láthatók.

A Fehér Tigris (IMDB: 7,1)

Egy tehetős indiai házaspár ambiciózus és furfangos sofőrje az eszét felhasználva tör ki a szegénységből, majd saját vállalkozásba kezd. A dráma Aravind Adiga sikerkönyvén alapszik.

További drámákat 2021-es válogatásunkban találhatsz >>

A legjobb életrajzi filmek 2021-ben

Ásatás (IMDB: 7,1)

Miközben gyülekeznek a második világháború viharfelhői, egy tehetős özvegyasszony (Carey Mulligan) megbíz egy amatőr régészt (Ralph Fiennes), hogy ássa ki a birtokán található sírhalmokat. Amikor történelmi felfedezést tesznek, visszaköszönnek Nagy-Britannia múltjának visszhangjai a bizonytalan jövő előtt áll‎ó országban.

Spencer (IMDB: 6,9)

Diana hercegné (Kristen Stewart) a brit királyi családdal tölti az ünnepeket a norfolki Sandringham-házban, amikor úgy dönt, elhagyja Károly herceget.

További életrajzi és történelmi filmeket 2021-es válogatásunkban találhatsz >>

A legjobb romantikus film 2021-ben:

Én vagyok a te embered (IMDB: 7,1)

Alma a berlini Pergamon Múzeumban dolgozik ókorkutatóként. A főnöke egy nap behívja magához, és alkut ajánl: arra kéri a nőt, hogy vegyen részt egy rendkívüli kísérletben. Ha hajlandó három hétig együtt élni egy humanoid robottal, megkaphatja a kutatási összeget egy régóta tervezett projektjéhez. Alma vonakodva fogadja el a megállapodást, és végül hazaviszi a sármos, brit akcentussal beszélő robotot, Tomot, akinek egyetlen célja van: Alma boldoggá tétele. Minden vélt kívánságát lesi: rózsaszirmos, illatgyertyás fürdőt készít neki, szín szerint rendezi a könyvtárát, és pezsgős reggelivel várja. Alma azonban nem olyan férfira vágyik, aki mindenben kiszolgálja, és szeretne minél előbb megszabadulni az idegesítő Tomtól. A robot azonban gyorsan tanul, hamar képes lesz nemet mondani, és a készséges szolgából autonóm személyiséggé kezd válni.

További romantikus filmeket 2021-es válogatásunkban találhatsz >>

A legjobb animációs filmek 2021-ben

Luca (IMDB: 7,5)

A gyönyörű olaszországi tengerparti településen játszódó Luca hőse egy kisfiú, aki feledhetetlen, fagylalttal, tésztával és végeláthatatlan robogózásokkal teli nyarat él át. Lucával együtt részese a kalandoknak újdonsült barátja is, ám a sok mókázást beárnyékolja egy súlyos titok: mindketten tengeri szörnyek a víz alatti világból.

Encanto (IMDB: 7,6)

A Walt Disney Animation Studios új filmje, az Encanto egy különleges családról szól, a Madrigalokról, akik rejtve élnek Kolumbia hegységeiben. Mágikus otthonuk egy nyüzsgő városkában található, a csodákkal és bűbájjal teli Encantóban. Encanto varázsa a család minden gyermekét egyéni tehetséggel áldotta meg, az emberfeletti erőtől a gyógyítóerőig – minden gyermeket, kivéve egyet, Mirabelt. Ám mikor Mirabel felfedezi, hogy Encanto varázsát veszély fenyegeti, úgy érzi, hogy ő, az átlagos Madrigal lehet kivételes családjának egyetlen reménye.

Raya és az utolsó sárkány (IMB: 7,4)

A Raya és az utolsó sárkány Kumandra fantasztikus világába repít, ahol emberek és sárkányok egykor harmóniában éltek egymás mellett. Amikor azonban egy gonosz erő fenyegette a vidéket, a sárkányok feláldozták magukat az emberiség megmentése érdekében. Most, 500 évvel később ez a gonosz visszatért, s egy magányos harcosra, Rayára hárul a feladat, hogy felkutassa a legendás utolsó sárkányt, aki egyesítheti a széthullott földet és megosztott népeit. Útja során a lány megtanulja, hogy egy sárkánynál többre van szükség a világ megmentéséhez – bizalom és csapatmunka is kell hozzá.

A Mitchellék a gépek ellen (IMDB: 7,7)

Egy robotapokalipszis félbeszakítja a családi utazást. Most Mitchelléken – a világ legkülönösebb családján – van a sor, hogy megmentsék a világot.

További animációs filmeket 2021-es válogatásunkban találhatsz >>

A legjobb bűnügyi filmek 2021-ben:

Senki (IMDB: 7,4)

Hutch Mansell az a fickó, akit észre sem veszel. Kertvárosi apuka, mellőzött férj, jellegtelen szomszéd. Egy senki. Amikor egy éjszaka két tolvaj betör az otthonába, az incidens belobbantja Hutch ismeretlen, régóta forrongó dühét, és olyan brutális útra löki, amely nehezen elfojtott sötét titkokat hoz a felszínre.

Egy igazán dühös ember (IMDB: 7,1)

H. (Jason Statham) a legutolsó halálos kimenetelű rablást követően újoncként érkezik a Fortico Security csapatához, ahol a biztonsági őrök több millió dolláros szállítmányok védelmét látják el. Amikor az egyik pénzszállítót megtámadják, H. felfedi speciális harci képességeit: a kezdetben visszahúzódó férfiról kiderül, tökéletes lövész, és szemrebbenés nélkül iktatja ki áldozatait. Az őrök kezdenek egyre bizalmatlanabbá válni a mindenre elszánt férfival, akiben tombol a bosszúvágy. Hamarosan világossá válik H. indítéka, aki kegyetlen fordulatot tartogat sokak számára.

Az igazság bajnokai (IMDB: 7,6)

Mathilde egy tragikus vonatbalesetben veszíti el édesanyját. Apja, Markus hivatásos katonaként hosszú éveket töltött távol otthonuktól, most hazatér egyedül maradt lányához. Hamarosan felkeresi Markust egy különös figura, Otto, aki szintén a vonaton utazott és állítja, hogy a baleset nem volt véletlen. A gyilkosságot egy koronatanú kiiktatására tervelték ki, aki az Igazság bajnokai nevű motorosbanda feje ellen tanúskodott volna, Markus felesége pedig csupán véletlen áldozata volt a merényletnek. A katona nem habozik, Ottoval és barátaival – akik a feladatra tökéletesen alkalmatlanok – bosszúhadjáratra indul, még ha ehhez a fél alvilággal le is kell számolnia.

További krimiket és bűnügyi filmeket 2021-es válogatásunkban találhatsz >>

A legjobb családi film 2021-ben

8 bites karácsony (IMDB: 6,7)

A film viccesen és szívmelengetően tekint vissza a gyerekkori kalandokra. A tízéves Jake Doyle az 1980-as évek végén, a chicagói kertvárosban herkulesi küzdelmet vív azért, hogy megszerezze karácsonyra a legújabb és legszuperebb videojátékot. Neil Patrick Harris és Winslow Fegley játsszák a felnőtt, illetve a kisfiú Jake-et, mellettük June Diane Raphael, David Cross és Steve Zahn láthatók a főbb szerepekben.

További karácsonyi és családi filmeket 2021-es válogatásunkban találhatsz >>

A legjobb misztikus film 2021-ben

Utolsó éjszaka a Sohóban (IMDB: 7,2)

Edgar Wright pszichothrillere egy fiatal lányról szól, akinek a divattervezés a szenvedélye. Rejtélyes módon képes belépni a hatvanas évekbe, ahol találkozik bálványával, egy káprázatos feltörekvő énekessel. Ám az 1960-as évek Londonja nem teljesen az, aminek tűnik: olyan, mintha az idő szétesne, és ennek megvannak a maga baljós következményei.

További misztikus filmeket 2021-es válogatásunkban találhatsz >>

A legjobb horrorfilmek 2021-ben

Hang nélkül 2 (IMDB: 7,3)

Az otthonukban történt halálos eseményeket követően az Abbott családnak a külvilág borzalmaival kell szembesülnie, miközben tovább küzdenek a túlélésért – a legnagyobb csendben. Miután arra kényszerülnek, hogy nekivágjanak az ismeretlennek, gyorsan ráeszmélnek, hogy nem csak a hangra vadászó szörnyek jelentenek fenyegetést a homokösvényen túl.

Gyilkos Halloween (IMDB: 7,7)

A Halloween éjszaka, amikor Michael Myers visszatért, még nem ért véget. Percekkel azután, hogy Laurie Strode (Jamie Lee Curtis), lánya, Karen (Judy Greer), és unokája, Allyson (Andi Matichak) ott hagyják a maszkos szörnyeteget Laurie lángoló alagsorába zárva, Laurie-t életveszélyes sérülésekkel szállítják kórházba, és abban a hiszemben van, hogy végre megszabadult attól, aki egy életen át gyötörte. Ám Michaelnek sikerül kiszabadulnia Laurie csapdájából és a rituális vérfürdő folytatódik.

További horrorfilmeket 2021-es válogatásunkban találhatsz >>

A legjobb sci-fi és egyben a legjobb film 2021-ben (a nézők szavazatai alapján):

Dűne (IMDB: 8,2)

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában járunk. A királyságok az Arrakis bolygó feletti uralomért harcolnak, de a naprendszereken átívelő cselszövések, háborúk és politikai manőverek közepette van egy ember, aki talán békét hozhat az univerzumnak. De ehhez harcolnia kell. A kultikus sci-fi regényt új filmes változatának első része.

Ráadásként a legjobb magyar filmek 2021-ből:

Toxikoma

Herendi Gábor új közönségfilmje, a Toxikoma, Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, mely a két főhős, a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében Molnár Áron) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna) egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól.

Külön falka

A tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.

Nagykarácsony

A film főszereplője Arnold, a többszörösen kitüntetett tűzoltó, akinek egy balul elsülő romantikus lánykérés következtében összeomlik az élete. Korábbi érdemeire való tekintettel kihelyezik egy karácsonyi vásárba ügyeletes tűzoltónak, ahol egy iskolai előadás előkészületeibe csöppen. Arnold utálja ezt a helyzetet: a karácsonyi felhajtást álszentnek, a műsort pedig idegesítőnek tartja. De a kezdeti csaták után megbékél a vásár furcsa árusaival és a gyerekelőadás szétszórt rendezőjével, Eszterrel. Az érzelmileg felfokozott karácsonyi készülődés lassan rádöbbenti, nem csupán a tériszonyát kell legyőznie, hogy új életet kezdhessen.

Mentés Másképp

A történet egy 29 éves befásult és kiégett irodista srácról, Lovas Márkról (Sándor Péter) szól, aki kap egy érdekes megbízást egy kétségbeesett apától (Trokán Péter), miszerint a depressziós lányát segítsen megmenteni az ő különleges Alternatív terápia módszerével. Márk egy új esélyt kap a boldog életre: Megmenthet egy életet a folytonos szomorúság rabságától. Az alternatív terápia lényege, hogy a kezelt beteg nem tudja, hogy kezelés alatt áll. Mainpulálják az életét, úgy hogy a gyógyuláshoz szükséges élményeket és érzelmeket váltsák ki belőle.

A legjobb dolgokon bőgni kell

A harminc éves Maja látszólag stabil párkapcsolatban, kiszámítható jövővel éli nagyvárosi életét. A gondtalannak tűnő lét azonban egy éjszaka leforgása alatt a feje tetejére áll.

További szuper magyar filmeket 2021-es válogatásunkban találhatsz >>