A legjobb filmek 2021-ben: 11 misztikus film, amitől tátva marad a szád

Összegyűjtöttük nektek az idei év legrejtélyesebb filmjeit. Hátborzongató események, szörnyű látomások, nyugtalanító titkok. Jöjjenek hát a legjobb misztikus filmek 2021-ből!

A legjobb filmek 2021-ben – korábbi tematikus ajánlóink:

Idő

M. Night Shyamalan új filmje hátborzongató, rejtélyes thriller egy családról, akik a trópusi vakációjuk során felfedeznek egy félreeső partszakaszt, ahol pár órányi pihenés alatt valahogy gyorsan öregedni kezdenek és így az egész életük egyetlen napba sűrűsödik.

Utolsó éjszaka a Sohóban

Edgar Wright pszichothrillere egy fiatal lányról szól, akinek a divattervezés a szenvedélye. Rejtélyes módon képes belépni a hatvanas évekbe, ahol találkozik bálványával, egy káprázatos feltörekvő énekessel. Ám az 1960-as évek Londonja nem teljesen az, aminek tűnik: olyan, mintha az idő szétesne, és ennek megvannak a maga baljós következményei.

Eleven kór

Madison szörnyű dolgokat lát. Néha révületbe esik, úgy érzi, egy idegen lakásban tér magához, képtelen megmozdulni, és végig kell néznie, amint egy árnyalak brutálisan meggyilkolja az ismeretlen hely lakóját. De még ez sem elég: a bűnügyi hírek nem hagyják kétségek között: amit lát, az valóság. De mi köze hozzájuk? Miért kell ennyi vért, ennyi kínt és gyötrelmet végignéznie? Ő és a húga is nagyon szeretné tudni a választ. Mert egyvalamiben biztosak: a kegyetlen árnyék őket sem fogja kímélni.

Ördög a részletekben

Joe „Deke” Deacon rendőrfőnök-helyettest felettese Los Angelesbe küldi. Az egyszerűnek induló megbízatás hamarosan az angyalok városát terrorban tartó sorozatgyilkos utáni hajszába csap át. A nyomozást vezető fiatal és ambiciózus Jim Baxter őrmestert ugyanis lenyűgözi tapasztaltabb kollégája zsaruösztöne, ezért nem hivatalosan ugyan, de a segítségét kéri az ügy felgöngyölítésében. A szálak nem csak egy potenciális gyanúsítotthoz vezetnek el, de felfedik Deke múltjának nyugtalanító titkait is.

A legjobb misztikus filmek 2021

Új múlt

A jövő nem ígér semmi jót. Amerika nagyvárosai víz alá kerültek. De Nick Bannister magándetektív (Hugh Jackman) ebből él: a jövőtől elforduló embereknek nyújt különleges szolgáltatást. Agyakban nyomoz, az agy sötét titkait kutatja, és aki fizet neki, azt hozzásegíti rég elfelejtett emlékeihez. Aztán találkozik Mae-vel (Rebecca Ferguson), és örökre megváltozik a jelene. Meg a múltja és a jövője is. A nő felbukkan az életében, azután eltűnik, ő pedig a nyomába veti magát. Miközben mások emlékeiben kutat a köddé vált nő után, egy veszélyes összeesküvés nyomaira bukkan, de ő nem adja fel: már az életét is odaadná érte, hogy újraalkossa a múltat, és megváltoztassa a jövőjét.

No Man of God

A thriller 1980-ban játszódik, mikor Ted Bundy-t halálra ítélték. Az ezt követő években beleegyezett, hogy bevallja szörnyű tetteit, de csak egyetlen embernek. A valós eseményeken alapuló film a vallatónak szegődő FBI ügynök és a sorozatgyilkos közötti különös kapcsolatról szól.

A legizgalmasabb misztikus filmek 2021

Bárány

A gyermektelen pár, Maria és Ingvar egy távoli izlandi tanyán élnek és állattenyésztéssel foglalkoznak. Karácsony éjjelén egy félig ember félig bárány újszülöttre találnak istállójukban. Úgy döntenek, sajátjukként gondjukba veszik és felnevelik az újszülöttet. A családi élet ígérete örömmel tölti el őket, de ám az emberek nem ennyire megértően viszonyulnak a furcsa szerzethez, akit ráadásul a bárány anyukája is szeretne visszakapni magának.

A legjobb misztikus horror filmek

A kukkolók

Egy fiatal pár egyre jobban érdeklődik szemben élő szomszédai nemi élete iránt. A dolog ártatlan kíváncsiságnak indul, de egészségtelen megszállottsággá válik, mikor rájönnek, hogy a pár egyike megcsalja a másikat. A vágynak és kísértésnek köszönhetően életük összefonódik szomszédaikéval, és ez halálos következményekkel jár. (Amazon Prime)

2021 misztikus filmek

A legjobb misztikus filmek a Netflixen 2021-ben

Homonculus

Összemosódik az igazság és a képzelet, amikor egy amnéziás hajléktalan egy orvosi kísérlet után azzal a képességgel ébred, hogy látja az emberek legbensőbb traumáit.

A legjobb misztikus filmek Netflix 2021

Minden lány nevében

Az elszánt nyomozó közös nevezőt talál a gyilkossal, aki szisztematikusan igyekszik levadászni egy gyerekkereskedőkből álló bűnszövetkezet tagjait.

A legjobb misztikus filmek Netflix 2021

Nő az ablakban

Az agorafóbiában szenvedő pszichológus új szomszédai megszállottjává válik, és mindenáron meg akarja oldani a brutális bűntényt, amelynek szemtanúja lesz az ablakból.

A legjobb misztikus filmek 2021

Ha végeztél a legjobb misztikus filmekkel 2021-ből, jöhetnek ráadásnak a sorozatok: