Varázslatos fényfestésben gyönyörködhetünk délutánonként a Vörösmarty téren

December 1-jével kezdetét vette az adventi időszak, a kalendáriumokban kinyíltak az első ablakok, a kocsiszínből kigördültek az első fényvillamosok és ugyanezen a napon vette kezdetét az a varázslatos fényfestéssorozat is, ami a Vörösmarty téri Gerbeaud Ház homlokzatát öltözteti ünnepi díszbe.

Fotó: Bartha Dorka/Budapest Brand

Idén sem marad el a Vörösmarty téri karácsonyi vásár egy sokak által kedvelt látványossága, a varázslatos, ünnepi fényfestés. A december 1-től egészen december 26-ig látható varázslatos produkcióban hétköznapokon 17 órától 21 óráig, hétvégente kicsit hosszabban, 22 óráig gyönyörködhetünk.

Fotó: Bartha Dorka/Budapest Brand

A megkomponált fényprodukció, benne téli jelenetekkel, városi pillanatokkal és látványos kaleidoszkópszerű karácsonyi motívumokkal félóránként ismétlődik. A külön az alkalomhoz és a Gerberaud Ház homlokzatára tervezett egyedi fényminták a Maxin10sity csapatának munkáját dicsérik.

blank
Fotó: Bartha Dorka/Budapest Brand

Abban, hogy egy-egy vetítés mikor is kezdődik pontosan, számláló segít és ha netalántán két vetítés között érkeznénk a térre egy forralt borral a kézben még így is gyönyörködhetünk a vetítések közti, homlokzatra vetülő karácsonyi fénymintákban.

A Vörösmarty téri karácsonyi vásárról még több infót a budapestikaracsony.hu oldalán találtok.