Nyitóbulik hétvégéje Budapesten: 6 szuper hely, ami ezen a hétvégén startol

Minden jel arra utal, hogy június 18-19-20. a főváros nemhivatalos nyitóhétvégéje, ugyanis hat ígéretes hely is a napokra időzítette indulását. Lássuk, mit tartogat Budapest ezen a hétvégén!

Már év elején beharangozták, hogy az ország egyik kedvenc kézműves sörmárkája nemcsak, hogy saját főzdeparkba költözik, hanem a csapat egyúttal kialakít egy egész szórakoztatókomplexumot, amely a MONYO Land név alatt fut majd. Az áprilisi nyitás ugyan június 18-ra csúszott, Kőbánya legújabb koncerthelyszínének első szezonját ma megnyitja a Middlemist Red, akiket a Fran Palermo követ! Bővebb infó ITT.

Szintén nem kell senkinek bemutatni az Eiffel teret meghódító Zsiráfot, amely új, budai vendéglátóegységgel bővül a budai oldalon. Ma este (június 18.) tartják a Zsiráf Buda nyitóbuliját, amely nem kevésbé impozáns környezetben foglalta el méltó helyét, mint a Mammut szomszédságában elterülő Széllkapu park. Nézzetek be hozzájuk egy-két korsó jéghideg sörre!

A Római-part sem marad nyitóbuli nélkül a hétvégén! Pénteken délben tárja szélesre 700 négyzetméteres kerthelyiségének kapuit a Duna-parti Csini Terasz. Pénteken Cubapest névre hallgató latin bulival, szombaton pedig EB-meccsközvetítéssel és tropical deep house talpalávalóval várják a szórakozni vágyókat.

blank
Fotó: Csini Terasz Facebook

Két régi-új helyszín is erre a hétvégére időzítette a nyitást. Pár kalandos hónap után csütörtökön nyitott meg az új Dürer Kert, méghozzá Budán, a Vízpart utca 1. szám alatt. A 2021-es egy kísérleti szezon lesz a Kert életében, így egyelőre tágas, Duna-parti kerthelyiséggel, élő meccsközvetítésekkel, esténként pedig DJ-setekkel készülnek. Augusztustól azt ígérik, visszatérnek majd a zenei és egyéb, kulturális rendezvényeik is.

A ELLÁTÓkert bezárása után váratlanul ért a hír, hogy az ELLÁTÓház sem nyit ki újra a karanténidőszak után. Aggodalomra semmi ok, ugyanis a két helyet pótlandó tavaly ősszel megnyitott az ELLA a Kazinczy utcában, amelynek igazi nyitóbuliját csak ezen a hétvégén tartják. Péntek délután indul a nyárindító buli, amelyen nemcsak élő zene, de képkiállítás is várja a látogatókat.

blank
Fotó: ELLA Facebook

Ugyan nem most hétvégén nyit meg hivatalosan a kedvenc skadináv pékségünk, mégsem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy vasárnaptól bárki betérhet egy isteni dán szendvicsre és specialty kávéra a nor/ma grandba, a Kecskeméti utca népszerű látványpékségének új, budai egységébe, amely a Széllkapu parkban tárja ki kapuit.