Őrület a nagy nap előtt: A 6+6 legjobb lánybúcsús és legénybúcsús film

Eljött a nyár, az esküvők időszaka. Összegyűjttöttük hát nektek az elmúlt időszak legjobb lánybúcsús, legénybúcsús filmjeit. Ötletleteket meríteni kevésbé érdemes ezekből az őrült vígjátékokból, inkább azt tudhatod meg, mi az amit ne csináljatok ezeken a bulikon.

A legjobb lánybúcsús filmek

Koszorúslányok – Bridesmaids (2011)

A harmincas éveiben járó Annie-re (Kristen Wiig) mostanság rendesen rájárt a rúd, de egy csapásra minden megváltozik, mikor a legjobb barátnője, Lillian (Maya Rudolph) felkéri arra, hogy segítsen megszervezni az esküvőjét. Bár a feladat igen nagy falat a számára, Annie mégis nekidurálja magát a lehetetlennek, hogy nehezen kezelhető koszorúslányai (Rose Byrne, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey és Ellie Kemper) élén olyan őrült lagzit szervezzen, melyet egyhamar senki nem felejt.

Lánybúcsú – Bachelorette (2012, Netflix)

Az elragadó Becky újra találkozik középiskolai klikkjük tagjaival, hogy még utoljára egy hatalmasat bulizzanak a Nagy Almába szervezett lánybúcsúján. Az egykori négyes fogat további tagjai Regan, a nagybetűs koszorúslány, aki titkon sértve érzi magát, amiért nem ő az első, aki megházasodik a csapatból, a pengeéles nyelvű Gena, aki a lelke mélyén rettentő romantikus, valamint Katie, a nem éppen IQ-bajnok szépség, aki imád vadul élni. Ám mivel Becky ragaszkodik a szolid lánybúcsúhoz, a csajok késői ünnepséget szerveznek, csak maguknak. A dolgok azonban hamar elvadulnak.

Best Night Ever (2015)

Claire, a menyasszony, nővére Leslie, a vicces barát Zoe, valamint az újonnan a társasághoz verődött Janet elmennek Las Vegasba, hogy itt tartsák Claire lánybúcsúját. Az este hamarosan átcsap váratlan események sorozatává. A lányok mindent megtesznek, hogy jó estéjük legyen, de kényszeredett próbálkozásaik miatt csak egyre vadabb helyzetekbe kerülnek.

A legjobb lánybúcsús filmek: Best night ever

Hogyan éljük túl a lánybúcsút? – Cómo subrevivir a una despedida (2015)

Nora, Gisela, Tania, Marta és Mateo huszonéves baráti társaság. Mint a legtöbb fiatal, ők is jól fizető melóról, gazdag barátról, és szép belvárosi lakásról álmodnak. A gond, hogy kevés a pénzük. A legtöbb, amit eddig elértek, hogy egy közös lakásban laknak, nem képesek kompromisszumra, és csak leárazáskor vásárolnak. De a rideg valóság nem állítja meg Norát és barátait. Most arra készülnek, hogy csodás leánybúcsút szervezzenek Giselának. A Gran Canaria-i hétvége próbára teszi a barátságukat.

A legjobb lánybúcsús filmek: Hogyan éljük túl a lánybúcsút?

Csajok hajnalig – Rough Night (2017)

Öt főiskolai legjobb barátnő (Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Jillian Bell, Ilana Glazer, és Zoë Kravitz) tíz év elteltével ismét találkozik Miamiban egy őrült lánybúcsú keretében. A vad bulizásuk egy abszurd fordulatot vesz, mikor véletlenül megölik a vetkőző srácot. A barátságukat még szorosabbra fűzik, miközben minden erejükkel azon vannak, hogy eltüntessék az árulkodó nyomokat.

Csajtúra – Girls Trip

Ez a film nem egy lánybúcsúról szól, viszont az utóbbi évek egyik legjobb csajos, közösen bulizós vígjátéka, melyben  négy elválaszthatatlan barátnő (Regina Hall, Jada Pinkett Smith, Tiffany Haddish, Queen Latifah) elutazik az éves new orleans-i Essence Fesztiválra, testvériségek élednek újjá, elfeledett vágyak kerülnek napvilágra, és annyi a tánc, ivászat, bunyó és persze romantika, hogy abba még maga a jazz szülővárosa is belepirul.

A legjobb filmek lánybúcsúra: Csajtúra

A legjobb legénybúcsús filmek

Legénybúcsú – Bachelor Party (1984)

A bohém életet élő Rick Gassko (Tom Hanks) egy katolikus iskola buszsofőrjeként tölti mindennapjait. Elhatározza, hogy megkomolyodik és megállapodik az életben, így eljegyzi barátnőjét, Debbie-t. Barátait valósággal sokkolja a hír, de elhatározzák, hogy megszervezik neki minden idők legdurvább legénybúcsúját. Debbie szülei, a gazdag, konzervatív Thompson-házaspár ellenzik a frigyet, Rick léhasága miatt, az apja pedig el is határozza, hogy Debbie exbarátja, Cole Whittier segítségével szétválasztja a párt.

A legjobb legénybúcsús filmek: Legénybúcsú - Bachelor party

Ronda ügy – Very bad things (1998)

A parádés szereposztású, fekete humorral átitatott vígjátékban Kyle-nak (Jon Favreau) egy lehetősége maradt, hogy gátlástalanul kibulizza magát, mielőtt összeköti az életét Laurával (Cameron Diaz). Nem is vesztegeti az időt, négy legjobb barátjával nekivág Las Vegasnak, hogy ott tartsák meg a fergeteges legénybúcsút. Ám a görbe este, amely a hotelszobában indul piával és droggal, a kihalt sivatagban ér véget egy hullával a csomagtartóban. És az elásásra váró testrészek csak gyűlnek és gyűlnek. De amikor minden a feje tetejére áll, közbelép a menyasszony, aki bármire képes várva várt esküvője megmentése érdekében.

Másnaposok – Hangover (2009)

Az esküvője előtt két nappal Doug néhány haverjával, valamint jövőbeli sógorával együtt átruccan Las Vegasba legénybúcsút tartani. A dolog olyannyira jól sikerült, hogy a srácok másnap fejfájással ébrednek, és nem emlékeznek semmire. Ez a kisebbik baj. A nagyobbik, hogy a szobájuk romokban hever, és nyoma veszett a vőlegénynek. Mivel az idő szorít, a trió megpróbálja felidézni a történteket, annak reményében, hogy még a megfelelő pillanatban hazaérnek Douggal. Csupán néhány különös nyom marad, amin elindulhatnak: egy tigris a fürdőszobában és egy síró csecsemő a cipősfiókban.

A legjobb legénybúcsús filmek: Másnaposok

Last Vegas (2013)

Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) és Sam (Kevin Kline) gyerekkoruk óta a legjobb barátok. Amikor a hatvanon túli csapat örök agglegénye, Billy végre beadja a derekát, és megkéri harmincas évei elején járó barátnője kezét, a négyes fogat Las Vegas felé veszi az irányt, hogy egy világra szóló partival búcsúztassák el Billyt eddigi csajozós életétől. Hamar ráébrednek azonban, hogy a Bűn Városa egy kissé megváltozott a ’60-as évek óta, és keményen be kell hozniuk a lemaradást.

Amerikai pite 3. – Az esküvő – American Wedding (2003)

A középiskolát rég maguk mögött hagyva Jim és Michelle összeházasodik, és Stiflert kérik meg a legénybúcsú megszervezésére.

A legjobb legénybúcsús vígjátékok: Amerikai pite 3. - Az esküvő

Legénybúcsú a vadonban – Stag (2013)

Mindig Ken volt a társaság központja, egy igazi seggfej, aki állandóan durva tréfáknak tette ki a barátait. Ám eljön a nap, amikor rajta a sor, az áldozatai végre visszavághatnak neki. Ken egyre paranoiásabb attól, ami rá vár, de kíváncsi is, hogy mivel rukkolnak majd ki a többiek. A vezér nélkül maradt haverok nagy dobásra készülnek, amelyben fontos szerep jut egy sztriptíztáncosnőnek, a viagrának, és a kitörölhetetlen tintának. Természetesen semmi sem úgy alakul, ahogyan azt eltervezték.

A legjobb lánybúcsús vígjátékok

A legjobb lánybúcsús, legénybúcsús filmek után nézd meg válogatásunkat a legjobb nyári vígjátékokról: