10+10 lenyűgöző új skandináv film és sorozat a Netflixen és társain

Összegyűjtöttünk nektek húsz új skandináv filmet és sorozatot, amit nem érdemes kihagyni a magyarországi streamingszolgáltatók (Netflix, HBO Max, SkyShowtime) kínálatából. Vigyázat, több alkotás csak 18 éven felülieknek ajánlott!

Új skandináv filmek a Netflixen és az HBO Maxon

Szeretem a férjemet (Netflix)

A szerelem és gyűlölet közti vékony határvonal halálossá válik, amikor a feleség rájön férje viszonyára, és mindketten elmennek a végsőkig, hogy megkapják, amit akarnak.

Legjobb skandináv krimi filmek 2023

Az árnyék a szememben (Netflix)

Számos koppenhágai lakos sorsa összefonódik, amikor a II. világháborúban tévedésből lebombáznak egy gyerekekkel teli iskolát. Megtörtént események alapján.

Legjobb skandináv filmek 2023

Csodálatos teremtmények (HBO Max)

Addi tizenéves fiú, akit szellemekkel kommunikáló anyja nevel. A fiú úgy dönt, bevesz a bandájába egy kiközösített srácot. A magukra hagyott fiúk belekóstolnak az agresszióba és az erőszakba, de leckét kapnak lojalitásból és szeretetből is.

A szomorúság háromszöge (HBO Max)

Ebben a fékevesztett szatírában a társadalmi szerepek és osztályok helyet cserélnek, és lelepleződik a szépség ízléstelen üzletiesítése.

Az ártatlanok (HBO Max)

Négy gyerek összebarátkozik a nyári vakáció alatt, és a felnőttek elől elrejtőzve rájönnek, hogy titkos képességekkel rendelkeznek. Ahogy elkezdik felfedezni, hogy mire képesek, ártatlan játékuk egyre sötétebbé válik, és furcsa dolgok veszik kezdetüket.

Norvég thriller filmek

A világ legrosszabb embere (HBO Max)

A napjaink Oslójában játszódó film négy évet mutat be egy Julie nevű, élénk fiatal lány életéből, aki próbálja kezelni zavaros szerelmi ügyeit és közben igyekszik a munkában is utat találni, amíg el nem jut oda, hogy őszintén szembenéz saját magával.

A lányok helyzete (HBO Max)

Mimmi, Emma és Rönkkö lányok a nővé válás küszöbén. Három egymást követő péntek folyamán ketten megtapasztalják a szerelem eget rengető erejét, a harmadikuk pedig nyomába ered annak, amit még sosem tapasztalt meg: az élvezetnek.

blank

A jég ellen (Netflix)

Két férfi a túlélésért harcol egy elveszett térkép után kutatva Grönland fagyos tájain. Az 1909-es dán sarkköri expedíció igaz története alapján.

Történetek a végtelenségről (HBO Max)

Ez a film az emberi életről szól, annak minden szépségével, kegyetlenségével, pompájával és banalitásával együtt. Álomszerű filmes bolyongás, amelyet a narrátor Seherezádé-szerűen elbájoló hangja fest alá.

Az utazás (Netflix)

Egy házaspár egymás megölésével vetne véget a frigynek egy isten háta mögötti faházban, ám kisvártatva még nagyobb veszélyben találják magukat.

Legújabb skandináv krimik 2023

Új skandináv sorozatok a Netflixen és társain

Instant dohány (Netflix)

Egy nagyratörő üzletasszony, egy elbűvölő gengszter és egy problémás tini élete összefonódik a könnyű pénz utáni kétségbeesett és sötét hajsza során.

Mi vagyunk a medvék (SkyShowtime)

A Beartown nevű kisváros folyamatosan zsugorodik a területét egyre szorosabban körülölelő fák miatt, de most, hogy az ifjúsági hokicsapat esélyes az országos elődöntő megnyerésére, a település összes reményének megvalósulása egy maréknyi tizenéves fiún múlik. Ez a nagy teher egy erőszakos cselekményhez vezet, ami traumatizál egy fiatal lányt, és fenekestül felforgatja a város életét.

Norvég sorozat Netflix

Szerelem vagy kötelesség (Netflix)

Wilhelm herceg beilleszkedik a rangos, bentlakásos Hillerska iskola életébe, de az, hogy szíve parancsát kövesse, a vártnál nagyobb kihívásnak bizonyul.

Clark (Netflix)

Clark Olofsson, a Stockholm-szindróma kifejezést ihlető, ellentmondásos bűnöző hihetetlen története, saját igazságai és hazugságai alapján.

A műsorlista (Netflix)

A fiktív elemekkel tarkított történetben egy svéd technológiai vállalkozó és társai elhatározzák, hogy forradalmasítják a zeneipart egy legális streamingszolgáltatással.

Ragnarök (Netflix)

A környezetszennyezéstől és olvadó gleccserektől szenvedő norvég városkában a végítélet valósnak tűnik. Egy legendára van szükség az ősi gonosz elleni küzdelemhez.

Szerelem és anarchia (Netflix)

Egy férjezett tanácsadó és egy fiatal műszaki szakember társadalmi szokásokat feszegető, játékos feladatokat ad egymásnak, ami felforgatja mindkettőjük életét.

legjobb skandináv sorozatok netflix

A kalifátus (Netflix)

Több nő is belekeveredik az ISIS közelgő, Svédország elleni támadásába: egy szorult helyzetű anya, egy bátor diák és egy elszánt rendőr.

legjobb új skandináv sorozatok 2023

A gesztenyeember (Netflix)

A rémes gyilkosság helyszínén egy gesztenyefigurát találnak. A bizarr nyom alapján két nyomozó a gyilkos után ered, akinek köze lehet egy politikus eltűnt gyermekéhez.

Hétköznapi szorongások

Egy bankrabló túszul ejti egy lakásbemutató látogatóit, majd gyorsan eltűnik, amivel alaposan összezavarja a rendőrséget – és mindenkit gyanúba kever.

blank