5+5 kihagyhatatlan film és sorozat az anyaságról a Netflixen és társain – nem csak anyák napjára

Anyák napja alkalmából összegyűjtöttünk nektek 5-5 filmet és sorozatot, amiknek központi témája az anyaság és megtalálhatóak a Magyarországon elérhető streamingszolgáltatóknál (Netflix, HBO Max, SkyShowtime, Disney+).

Szuper sorozatok az anyaságról

Egy szobalány vallomása (Netflix)

Egy fiatal anya elmenekül bántalmazó párkapcsolatából, és takarítónőként vállal munkát, hogy szebb jövőt építhessen saját magának és a kislányának.

anyák napja film 2023

Hatalmas kis hazugságok (HBO Max)

Az HBO saját gyártású sorozata három észak-kaliforniai anya történetét meséli el, akiknek látszólag tökéletes élete egy gyilkosságba torkollik.

anyák napja 2023

Szívek szállodája (Netflix)

A megátalkodottan független anya, Lorelai egyedül neveli Roryt, tehetséges, elit iskolába járó lányát pörgős és szellemes szócsaták közepette.

sorozatok anyák napjára

Dolgozó anyák (Netflix)

A szülési szabadságnak vége. A négy anyuka visszatér a munka világába. Gyereknevelés, harc a főnökkel, szerelem és a mindennapok napjaink Torontójában.

Egyszerre egy nap (Netflix)

A klasszikus tévés siker újragondolásában a latina anyuka tizenéves lányát és öccsét egyedül, a régi értékekben hívő nagyi segítségével neveli.

Csodás filmek anyákról és gyermeikről

Instant család (Netflix)

Az ingatlankereskedő pár biztos benne, hogy megbirkózik az új projekttel: örökbe fogadnak három, régóta nevelőszülőknél élő gyereket. Ám ez így minden, csak nem család.

Lady Bird (SkyShowtime)

Christine „Lady Bird” McPherson teljesen olyan, mint a szeretettől túláradó, megrögzötten makacs és határozott anyja, Marion, akivel örökös harcban áll. Marion nővér, és fáradhatatlanul dolgozik, hogy ellássa családját, miután Lady Bird apja elveszíti az állását. Az amerikai gazdaság szeszélyesen változásai közepette játszódó történet érzékeny tükröt tart a kapcsolatoknak, melyek formálnak minket, a hiteknek, melyek meghatároznak minket, és a páratlan szépségű helynek, amelyet otthonnak nevezünk.

Mennyei csodák (Netflix)

Amikor Christy lányát gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizálják, a vallásos édesanyának megrendül a hite, ám mindent megtesz a kislánya megmentéséért.

legjobb filmek anyák napjára

Juno (HBO Max)

A 16 éves Juno váratlanul teherbe esik, és úgy dönt, hogy odaadja kisbabáját annak a „tökéletes” párnak, akiket az apróhirdetés rovatban talált, de rá kell ébrednie, hogy a közelgő örökbefogadás egyre inkább a válás felé tolja őket.

legjobb anyák napi filmek 2023

Joy (Disney+)

Egy fiatal, elvált anya története, aki erős női vezetővé válva sikeres családi vállalkozást épít.

További remek filmek anyák napjára: