A naplemente országa: 10 lélegzetelállító fotó a magyar táj mögött lebukó napról

Új cikksorozatunkban minden hónapban röviden bemutatunk egy tehetséges magyar fotóst és listázzuk kedvenc képeinket tőle. Nektek nincs más dolgotok, mint hátradőlni és élvezni a(z online) látványt. Ezúttal a civilben környezetvédelmi-mérnökként és közgazdászként tevékenykedő Horváth Zsolt hobbifotós lenyűgöző naplementéket megörökítő képei közül válogattuk ki 10 kedvencünket.

A lencse mögött megbúvó fotós: Horváth Zsolt

Horváth Zsolt fotózás iránti szenvedélye már az 1980-as évek derekán kikristályosodni látszott, amikor testvére Zenit-fényképezőgépét kölcsönkérve elkezdett vadvirágokról és egyéb természeti kincsekről fényképeket készíteni. Az ezredforduló hajnalán kezdődő korszakváltás hatására az analóg fényképezést szépen lassan digitális váltotta fel, míg érdeklődési területe is egészen az asztrofotókig szélesedett.

Zsolt mindenevő természetfotósként látja magát, ahogy ő fogalmaz: „Az elkészült képeknél mindig fontosabb az élmény. Hajnali fél 3-kor kelni, a sötét erdőben fejlámpával keresni a turistajelzéseket, aztán a csúcson megélni a minden percben változó megvilágítás által keltett hangulatokat igazán klassz dolog! Valójában a képek legtöbbször alig-alig adnak vissza abból az élményből, ami fenn érhet bennünket, ezért a fotósnak se szabad csak a keresőn keresztül szemlélni a világot, mert lemarad a lényegről.

Az élményen kívül a kísérletezés és a fejben előre megtervezett látvány visszaadása inspirálja, valamint olyan magyar fotósok munkái – a teljesség igénye nélkül -, mint Drexler Szilárd, Komka Péter, Máté Bence, Horváth Tibor és Bácskai András.

Jelenleg Canon 70D fényképezőgéppel, Canon és Sigma objektívekkel, valamint egy MavicAir 2 drónnal készíti fotóit.

Lássuk, Horváth Zsolt 10 gyönyörű felvételét a magyar táj naplementéiről!

Naplemente a Budai-hegyek felett / Fotó: Horváth Zsolt
blank
Naplemente a Kékestetőn / Fotó: Horváth Zsolt
blank
János-hegyi naplemente / Fotó: Horváth Zsolt
blank
Naplemente a Hármashatár-hegy felett / Fotó: Horváth Zsolt
blank
A nappal utolsó órái Siófokon / Fotó: Horváth Zsolt
blank
Naplemente Budapest felett / Fotó: Horváth Zsolt
blank
A svábhegyi víztorony mögött lemenő nap / Fotó: Horváth Zsolt
blank
A lemenő nap Zamárdiban / Fotó: Horváth Zsolt
blank
Naplemente a Szabadság-szobor mögött / Fotó: Horváth Zsolt
blank
Halványan áttetsző naplemente a Széchenyi-hegyen / Fotó: Horváth Zsolt

A cikksorozat előző része, benne Rajkai Péter fotóival, elérhető itt: