20+ szabadtéri program a hétvégére Budapesten és környékén
Március 18-21.

Összegyűjtöttünk egy halom programot azoknak, akik a csillagászati tavasz érkeztével kibújni kívánkoznak odújukból. Tegyétek ezt úgy, hogy közben vigyáztok magatokra és másokra, szigorúan szabadtéren és a járványügyi szabályok betartásával.

Tavaszköszöntő Hetek a Láng Fánkkal (április 4-ig minden napon)

Minden nap Láng Fánk a Déli pályaudvarnál, a Hotel Mercure Budapest Castle Hill hátsó parkolójában. Glutén- és tejmentes, vegán lángos és fánk és hagyományos burgonyás vegán lángos és szalagos fánk egyaránt kapható.

Takarító napok a Gladiátor Parkban (csütörtök)

A Gladiátor utcai Családi Pihenőpark és Játszótér fenntartási munkáit a szakmunkák kivételével önkéntesek végzik. Várnak minden segíteni tudó önkéntest csütörtökönként délután 16-tól 18 óráig a helyszínen.

Bókay Piac (péntek)

Ugrálóvár, ingyenes kézműves foglalkozás gyerekeknek, húsok, sajtok, pástétomok, lekvárok, szörpök, zöldség, gyümölcs, rétes, pékárú, vegán termékek, gasztro különlegességek, cukorkák, édességek, ízesített mézek, design és kézműves ékszerek és kiegészítők, natúr kozmetikumok, ajándéktárgyak, élőzene, hamburger és még sok minden más vár rátok a Bókay-kertben 14 és 19 óra között.

Időutazás a Budai-hegyekben a Pálosoktól – Városkútig (szombat)

Egy izgalmas történelmi túrára hívnak titeket a Budai hegyek változatos világába. A túra visszarepít a 15. századba, amikor még Pálos szerzetesek éltek a rideg kőfalak között és Mátyás király kapaszkodott fel a hegyre, hogy az egyik itteni templomban imádkozhasson. Sőt azt a kutat is megtekinthetitek, ahonnan az Igazságos idejében a királyi várba jutott a víz. Találkozó helye, időpontja: 2021. március 20. szombat 10:00-kor Budapesten a Szépjuhásznénál, 22-es busz megállójában.

szabadtéri programok Budapesten és környékén

Tavaszi álom – szabadtéri piacozás a Rómain! (szombat)

Lassan itt a tavasz, éledezik a természet. A Római piac szombaton kitárja kapuit és szeretettel, sok finom portékával, elvitelre lángossal, sült kolbásszal és raclettel várja a kilátogatókat. Sok egészséges, vitamin dús zöldség, gyümölcs, tejtermék, húsáru, édesség, egészségvédő termék, pékáru, ínyencség is kapható majd.

Kertépítő sertepertélés (szombat-vasárnap)

Csatlakozzatok az újabb közösségi kertépítő találkozóhoz. Egyre inkább körvonalazódik, hogy ami a Szeszgyár utcában készül az bizony leginkább egy játszótér kicsinek és nagyoknak, embereknek és más fajoknak. Nézzetek be hozzájuk, vigyetek saját projekt ötleteket, segítsetek építeni, földet lapátolni, vigyetek komposztot, vagy csak kutyagoljatok arra az ebekkel. Írjatok, ha tudjátok, hogy mikor mentek, mert a 10 fős szabály mindenkit érint. Ha pedig akadnak olyanok, akiknek lenne kedved vezetni és akár utánfutóval is rendelkeznek vagy ennek bérlésében tudnak segíteni, akkor jelezzetek a csapatnak, mert nagy szükség van rátok.

Kisrigótól Visegrádig a kéken (szombat)

Találkozó: 9 órakor Pilisszentlászlón a Kisrigó parkolójában. Útvonal: Pilisszentlászló – K – Visegrád hajóállomás – P – Pilisszentlászló. Teljes táv: 22,8 km, szint: 618 m. Pilisszentlászlótól Visegrádig: 14,2 km, szint: 348 m. Visegrádtól Pilisszentlászlóig: 7,5 km, szint: 270 m.

II. Sonkamustra Budaörsön (szombat)

A gasztronómiai program célja, hogy megismertesse mindenkivel a vidék ízeit, a sonka finomságokat és egyéb különlegességeket. Kóstoljatok és szavazzatok, hogy melyik legyen a 2021-es év legjobb sonkája!

Ha már Budaörsön jártok, kiránduljatok egyet a Csíki-hegyekbe:

Dobogókő – Prédikálószék – Vadálló kövek vezetett túra (szombat)

Ha szívesen töltenél egy napot nyitott és elfogadó emberek között, akkor ezt a túrát neked találták ki. A Prédikálószék és a Vadálló-kövek a középső régió legszebb látnivalói közé tartoznak. Kezdés: 9.00-kor Dobogókőn. Táv: 16,5 km 800 m szintemelkedéssel. Edzett-sportos embereknek vagy gyakorlott túrázóknak ajánlják. Érdeklődés, jelentkezés: onismeretiturak@gmail.com

Pathfinders #5 túra Pilis-tető (szombat)

12.2 km és 560 méter szintemelkedés vár rád. A túra nehézségi foka közepes. Találkozás szombat reggel 09:00-kor Pilisszentkereszt Forrás u./Pataksor u. kereszteződés. GPS: 47.695875,18.891339

blank

Vezetett Vár Túra E-scooterrel (szombat)

Fedezd fel a Budai várat, suhanj végig a színes, kanyargós középkori utcákon és gyönyörködj a csodás kilátásban a Halászbástyáról. Ha már jól ismered a várost, akkor egy profi idegenvezető segítségével felfedezheted a várnegyed féltve őrzött titkait, elfeledett középkori legendáit és érdekességeit.

Mit szólnál egy frissítő tavaszi sétához Zugló elit villanegyedében?

2021 Szemétszedés Nagytarcsán (szombat)

Önkéntes szemétszedés lesz szombaton 9 órától Nagytarcsán. Központi nyitó rendezvény az Önk elötti parkolóban. Az alapvető cél a „senki földje” kitakarítása. Tehát a kivezető utak az utolsó háztól a falutábláig vagy a megyehatárig.

Tavaszköszöntő önismereti séta (szombat)

A 7. önismereti séta alatt a bennünk szunnyadó tavaszhoz kapcsolódó érzéseinkről és élményeinkről tudtok beszélgetni. Találkozó 12 órakor Filozófusok kertjénél. Elköszönés 14 órakor a Gellért szálló előtti díszkútnál. A sétán résztvevők száma limitált, előzetes jelentkezés szükséges: Kiss György Ádámnál (+36-70-77-22-773; kissgyorgyadam@gmail.com).

Cseszneki Via Ferrata Túra (szombat)

A Bakony szívében, a Cseszneki vár aljában vezetnek Magyarország első vasalt útjai. Találkozó és kiindulási pont: 8419 Csesznek, Vár út 81. Ha nincs felszerelésed, tőlük bármikor bérelhetsz. További részletek és jelentkezés (nem elég Facebookon): Kovács Tamás +36204219945, vasaltutak@gmail.com.

szabadtéri programok Budapesten és környékén

Czakó Piacz és lángos sütés (szombat-vasárnap)

Immáron 4 éve minden szombaton működik a Czakó Termelői Piacz. 2021-ben újítás a Piaczon, hogy minden hétvégén van valamilyen gasztro fogás, amit a Czakó Kert szakácsai a szemünk láttára sütnek frissen a kertben és amíg nem lehet helyben fogyasztani, addig elvitelre csomagolják nektek. Így nem csak a heti főztötökhöz tudtok nálunk bevásárolni, hanem a hétvégi menüt is haza vihetitek, így erre a napra megspórolhatjátok a főzést és tölthetitek szeretteitekkel a napot. Ezen a héten lángos lesz, édes és sós változatokban is.

Termelői piac és elviteles ebéd a Pancson (vasárnap)

Az Élesztőház udvarán olyan termelők kínálják portékáikat, akiknek fontos a természettel való összhang. Ők szezonális zöldségekkel-gyümölcsökkel, sajtokkal, házi sonkákkal és szalámikkal, pékárukkal, szörpökkel, lekvárokkal, gyümölcslevekkel és borokkal várnak titeket vasárnap.

Vadálló-kövek – Prédikálószék körtúra (vasárnap)

A vasárnapi Scheffler túra következő állomása a csillagászati tavasz első napján, március 21-én Dömösről indul és a Dunakanyar legszebb panorámájához, a Prédikálószékhez vezet. A túra a Vadálló-kövek mellett halad el, majd a vadregényes Szőke-forrás-völgyben tér vissza Dömösre. Az út nagyon meredek felfelé, ezért a megfelelő állóképesség és túrabakancs mindenképp ajánlott. Indulás: 10:03-kor a Dömös CBA áruház elől (Szent István u. 2).

szabadtéri programok Budapesten és környékén

Szemétszedés a Takarító Kommandóval (vasárnap)

Sajnos sok ember úgy élvezi az erdő társaságát, hogy a szemét azért kicsúszik a kezéből. Most megpróbálkoznak egy kis csapatot toborozni, akik rászánnának a vasárnapi napjukból pár órát és megtisztogatnék a Hármashatár-hegy környéki erdős részeket.

Lovas-Póni Klub (vasárnap)

Március 21-én vasárnap, 10-14 óráig várják fiatalokat a Kamaraerdei lovardában a tavaszi lovas és póni napokon. Korosztály: 5-14 év. Programok: lovaglás, lóápolás, ló szépség verseny, kirándulás, falmászás, egyéb képességfejlesztő foglalkozások. Információk és jelentkezés: 06308374736

+1 Segítőket keres a Sant’Egidio Közösség vasárnapi ebédosztásra (vasárnap)

Vasárnapi ebédet rendeznek az utcánélőknek, szegény családoknak, 5 helyszínen: finom ünnepi ételt, süteményt, vigaszt, reményt – a járványügyi szabályokat betartva, maszkban, távolságtartással, kézfertőtlentéssel, előre csomagolt étellel. A Kálvin térre 12.00 órára segítőket várnak, akikkel elvihetik a vasárnapi ebéd finom ízeit a helyszíneinkre: Deák tér, Móricz Zs. körtér, Kálvin tér, Boráros tér, Blaha Lujza tér. Elérhetőség: Gyarmati Bálint és Mózes Tibor: 06307994676, 06202187013.

hétvégi programok Budapesten és környékén