Ezekről olvastatok szívesen 2020-ban

Elérkeztünk 2020 utolsó napjához, így összegzésképp sorra vettük a legnépszerűbb cikkeinket az elmúlt 12 hónapban. A megelőző időszak nem várt kihívások elé állított minket programajánló magazinként – ahogy sok mindenki mást az élet más-más területén -, de igyekeztünk a tőlünk telhető legnagyobb kreativitással kikapcsolódási lehetőségeket ajánlani nektek egész évben, hiszen most talán még nagyobb szükségetek volt rá. Hogy miről olvastatok szívesen 2020-ban? Kirándulásról, filmekről és online színházi előadásokról.

10. Végigmentünk Vuk ösvényén az Oroszlán-szikláig

A gyerekkori olvasmányélményt igyekszik felidézni vagy épp megalapozni a Digitális Vándor telefonos applikáció Vuk ösvénye sétája, amelyet Fekete István születésének 120. évfordulója alkalmából állított össze a Móra Könyvkiadó. Bejártuk a II. kerületi macis játszótérről induló ösvényt, megírtuk, hogy tetszett.

9. 13 lenyűgözően szép kirándulóhely Budapest környékén

Az utolsó őszi napsugarak mellé ajánlottunk tizenhárom csodás kirándulóhelyet Budapesten környékén, köztük a vácrátóti botanikus kerttel, a Bory-várral és a Spartacus-ösvénnyel.

8. Karácsonyi meseországra bukkantunk Budapesttől 30 percre

Ahogy annyi minden ebben az évben, a karácsony és az ünnepi hangolódás is eltért a megszokottól, de a gödöllői Karácsonyház – a járványügyi előírások figyelembevételével – idén is várt bennünket. A teljesen ingyenesen látogatható karácsonyi birodalom tökéletes kikapcsolódást jelentett minden korosztály számára.

7. Elindult az első magyar, színházi előadásokat közvetítő portál

Szeptemberben elindult az eSzínház.hu, Magyarország első olyan internetes platformja, ahol élő online színházi közvetítések és rögzített előadások egyszerre érhetők el. Az első élő közvetítésre szeptember 23-án került sor: a Radnóti Miklós Színház új bemutatóját, a Csapodárokat nézhette meg a közönség otthonról.

6. 40+ kerthelyiség és kiülős hely Budapesten, ami tárt karokkal vár 2020 nyarán

Egy jó nagy csokorba szedtük azokat a hangulatos kiülős helyeket Budapesten, amelyek 2020 nyarán is nyitva voltak a fővárosban. Kerületek szerint tudtatok keresgélni a kerthelyiségek között külön Budán és Pesten. Reméljük, egy még bővebb listával készülhetünk 2021-re!

5. Mennyit tudsz a Stranger Thingsről? (KVÍZ)

Habár a Stranger Things harmadik évadát még 2019-ben bemutatták, és az új, negyedik évad csak 2021-ben érkezik, 2020-ban sem csökkent a lelkesedés a fantasy-dráma iránt.

4. 2020 legjobbjai: 18 Netflix-sorozat, amit nem hagyhatsz ki idén

Idén volt időnk új sorozatok ledarálására: összegyűjtöttük nektek 2020 legjobbjait a Netflixen. Volt köztük dráma, vígjáték, dokumentum, de valóságshow műfajú műsor is, nektek csak ki kellett választani a hozzátok illőt.

3. Minden, amit az Eufória sorozat 2. évadáról eddig tudunk

A 2019. júniusi premier óta, minden a Zendaya főszereplésével készült HBO-sorozat, az Eufória körül forog. Mióta az HBO megerősítette, hogy 2020-ban érkezik a második évad, (amelynek forgatási munkálatai a világjárvány miatt 2021-re csúsztak,) felszedegettük a legapróbb információmorzsákat is, amelyeket a sorozatgyártó elszórt. Habár nem kifejezetten a második évadhoz tartozik, de 2020 decemberében kijött egy „átkötő rész”, hogy ne maradjunk Eufória nélkül.

2. Az Ország Tortája 2020: Íme a győztes desszertek!

2020-ban is hatalmas érdeklődés övezte az Ország Tortája versenyt: augusztus elején jelentették be, 2020-ban melyik süteménykreáció nyerte el az ország tortája, valamint az ország cukormentes tortája címet.

1. 2020 legjobb filmjei: 10 vígjáték a tökéletes kikapcsolódáshoz

2020-ban jobban ránk fért a kikapcsolódás, mint korábban bármikor. Szívesen ütöttük el az időnket filmekkel, így új cikksorozatot indítottunk: műfajonként sorra vettük a legjobb filmeket 2020-ban. A legtöbben a legjobb vígjátékokról olvastatok szívesen.